Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Re: Dobro veče

Post od Mares »

Koja vinjeta se kupuje kada si u "tranzitu" kroz neku zemlju ali ulazak je npr danasnji dan a izlazak sutradan? Koliko sam skontao one 1-day vinjete vaze samo tog dana do 23:59 (ne 24h od momenta kupovine), tako da se onda uzimati 10-days?

Npr. danas udjem u Madjarsku u 17h a sutra izlazim iz nje u 10am, mora ici 10-days vinjeta?
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Dnevna vinjeta važi do 23.59 tog dana za koji je kupljena. U slučaju koji si ti naveo, treba ti 10-dnevna vinjeta (ili dve dnevne, sto je glupo i skupo :) )
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Aha, hvala, znaci tako je kako sam mislio...
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

4 dana nakon trovanja, od ko zna cega, osecam se avanturisticki
Prikačeni fajlovi
20241012_152644.jpg
20241012_152644.jpg (159.49 KiB) Pogledano 983 puta
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Da se vratim na pitanje oko startovanja auta preko kablova, probao sam da upalim sa zeninim autom (fiat 500), onaj citroen je verglao ali nikako da sastavi, sto mi nesto sumnjivo, uglavnom je palio na prvi zub.

Hteo sam da nakacim kablove na moj auto ali ne mogu da dodjem do minus klemne jer je aku jako zavucen i preko njega idu osiguraci, sex je da sam sve to razmontiram, pa me interesuje da li na donora mora kabel da ide direkt na minus klemnu ili moze na sasiju (kao sto se kaci na auto koji se startuje)?

Mozda glupo pitanje ali ne razumem se oko struje...

Sent from my RMX2170 using Tapatalk

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

A da procitas moj odgovor sa sve linkom na uputstvo za tvoj auto, gde je receno da do minusa za tboj auto ne mozes da dodjes i da moras koristis poseban kontakt, koji je uputstvu nacrtan.
P.S.
Ako je akumulator skroz otisao, mozda uopste nece hteti da upali, bez obzira na kablove. Ja tako jedan auto upalio u istom danu prvo na gurku, posle na kablove, pa sam ga na kraju slepao do elektricara.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Mares
Reactions:

Post od Mares »

Linkovi ti ne rade, nebitno, imam uputstvo za ds5 ali u njemu ne pise kako se spajaju kablovi ako ja dajem nekome struju, pise ako meni treba struja ili ako se kaci punjac na aku...

Sent from my RMX2170 using Tapatalk

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Može minus da se "hvata" i na šasiji, svakako, samo treba da nadješ neku nelakiranu površinu.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ima obeleženo mesto, najčešće i ide na šasiju obavezno, ali za auto kome se donira struja da bi upalio. Donor ide na kleme valjda. Ako je nedostupno imaju možda neko drugo mesto predviđeno.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ma kad su akumulator ili kablovi losi nema mu spasa kako god ga kacio. Pokusavao sam par puta tako da startujem neke automobile ali ne vajde dok nismo fizicki zamenili akumulatore.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Pala je i Njemačka. Prija održala koncert u najvećoj Nemačkoj areni, u Kelnu. Karta 70 €.
*izvor DW-Srpski
Doduše, nije je napunila, kako kaže autor teksta nije ni bilo planirano punjenje (prodala je 7000 mesta) , ali očigledno da dijaspora ne žali 70 € za kartu za Breninu "snajku", kumu Aca Pejovića i nekadašnju štićenicu Šabana Šaulića.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nemam ja problem što u Nemačkoj koncert košta 70e već što sve češće toliko košta i kod nas.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

srdjanyo napisao:Pala je i Njemačka. Prija održala koncert u najvećoj Nemačkoj areni, u Kelnu. Karta 70 €.
*izvor DW-Srpski
Doduše, nije je napunila, kako kaže autor teksta nije ni bilo planirano punjenje (prodala je 7000 mesta) , ali očigledno da dijaspora ne žali 70 € za kartu za Breninu "snajku", kumu Aca Pejovića i nekadašnju štićenicu Šabana Šaulića.

Pises kao menadzer koji je dobio sut u guz.

Cena karte je kao za losija mesta za neku Nemacku ili svetsku zvezdu...tako da I nije nesto sto ne moze da se podnese.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Dobro veče

Post od Saša »

Probah bogami i kinesko pivo (i to u sred Kine). Živeli! Slika

Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

blaugrana napisao:
srdjanyo napisao:Pala je i Njemačka. Prija održala koncert u najvećoj Nemačkoj areni, u Kelnu. Karta 70 €.
*izvor DW-Srpski

Pises kao menadzer koji je dobio sut u guz.

Cena karte je kao za losija mesta za neku Nemacku ili svetsku zvezdu...tako da I nije nesto sto ne moze da se podnese.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Želeo si da ideš, ali mLogo ti je bilo 70€.

Odgovori