Dobro veče
Re: Dobro veče
Koja vinjeta se kupuje kada si u "tranzitu" kroz neku zemlju ali ulazak je npr danasnji dan a izlazak sutradan? Koliko sam skontao one 1-day vinjete vaze samo tog dana do 23:59 (ne 24h od momenta kupovine), tako da se onda uzimati 10-days?
Npr. danas udjem u Madjarsku u 17h a sutra izlazim iz nje u 10am, mora ici 10-days vinjeta?
Npr. danas udjem u Madjarsku u 17h a sutra izlazim iz nje u 10am, mora ici 10-days vinjeta?
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Dnevna vinjeta važi do 23.59 tog dana za koji je kupljena. U slučaju koji si ti naveo, treba ti 10-dnevna vinjeta (ili dve dnevne, sto je glupo i skupo
)

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Aha, hvala, znaci tako je kako sam mislio...
4 dana nakon trovanja, od ko zna cega, osecam se avanturisticki
- Prikačeni fajlovi
-
- 20241012_152644.jpg (159.49 KiB) Pogledano 983 puta
Da se vratim na pitanje oko startovanja auta preko kablova, probao sam da upalim sa zeninim autom (fiat 500), onaj citroen je verglao ali nikako da sastavi, sto mi nesto sumnjivo, uglavnom je palio na prvi zub.
Hteo sam da nakacim kablove na moj auto ali ne mogu da dodjem do minus klemne jer je aku jako zavucen i preko njega idu osiguraci, sex je da sam sve to razmontiram, pa me interesuje da li na donora mora kabel da ide direkt na minus klemnu ili moze na sasiju (kao sto se kaci na auto koji se startuje)?
Mozda glupo pitanje ali ne razumem se oko struje...
Sent from my RMX2170 using Tapatalk
Hteo sam da nakacim kablove na moj auto ali ne mogu da dodjem do minus klemne jer je aku jako zavucen i preko njega idu osiguraci, sex je da sam sve to razmontiram, pa me interesuje da li na donora mora kabel da ide direkt na minus klemnu ili moze na sasiju (kao sto se kaci na auto koji se startuje)?
Mozda glupo pitanje ali ne razumem se oko struje...
A da procitas moj odgovor sa sve linkom na uputstvo za tvoj auto, gde je receno da do minusa za tboj auto ne mozes da dodjes i da moras koristis poseban kontakt, koji je uputstvu nacrtan.
P.S.
Ako je akumulator skroz otisao, mozda uopste nece hteti da upali, bez obzira na kablove. Ja tako jedan auto upalio u istom danu prvo na gurku, posle na kablove, pa sam ga na kraju slepao do elektricara.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
P.S.
Ako je akumulator skroz otisao, mozda uopste nece hteti da upali, bez obzira na kablove. Ja tako jedan auto upalio u istom danu prvo na gurku, posle na kablove, pa sam ga na kraju slepao do elektricara.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Linkovi ti ne rade, nebitno, imam uputstvo za ds5 ali u njemu ne pise kako se spajaju kablovi ako ja dajem nekome struju, pise ako meni treba struja ili ako se kaci punjac na aku...
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Može minus da se "hvata" i na šasiji, svakako, samo treba da nadješ neku nelakiranu površinu.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Ima obeleženo mesto, najčešće i ide na šasiju obavezno, ali za auto kome se donira struja da bi upalio. Donor ide na kleme valjda. Ako je nedostupno imaju možda neko drugo mesto predviđeno.
Ma kad su akumulator ili kablovi losi nema mu spasa kako god ga kacio. Pokusavao sam par puta tako da startujem neke automobile ali ne vajde dok nismo fizicki zamenili akumulatore.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Pala je i Njemačka. Prija održala koncert u najvećoj Nemačkoj areni, u Kelnu. Karta 70 €.
*izvor DW-Srpski
Doduše, nije je napunila, kako kaže autor teksta nije ni bilo planirano punjenje (prodala je 7000 mesta) , ali očigledno da dijaspora ne žali 70 € za kartu za Breninu "snajku", kumu Aca Pejovića i nekadašnju štićenicu Šabana Šaulića.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
*izvor DW-Srpski
Doduše, nije je napunila, kako kaže autor teksta nije ni bilo planirano punjenje (prodala je 7000 mesta) , ali očigledno da dijaspora ne žali 70 € za kartu za Breninu "snajku", kumu Aca Pejovića i nekadašnju štićenicu Šabana Šaulića.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nemam ja problem što u Nemačkoj koncert košta 70e već što sve češće toliko košta i kod nas.
Pises kao menadzer koji je dobio sut u guz.srdjanyo napisao:Pala je i Njemačka. Prija održala koncert u najvećoj Nemačkoj areni, u Kelnu. Karta 70 €.
*izvor DW-Srpski
Cena karte je kao za losija mesta za neku Nemacku ili svetsku zvezdu...tako da I nije nesto sto ne moze da se podnese.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Želeo si da ideš, ali mLogo ti je bilo 70€.blaugrana napisao:Pises kao menadzer koji je dobio sut u guz.srdjanyo napisao:Pala je i Njemačka. Prija održala koncert u najvećoj Nemačkoj areni, u Kelnu. Karta 70 €.
*izvor DW-Srpski
Cena karte je kao za losija mesta za neku Nemacku ili svetsku zvezdu...tako da I nije nesto sto ne moze da se podnese.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk