Dobro veče
Re: Dobro veče
Nisam puno istrazivao al kazu ljudi šaomi je najbolji odnos cene/kvaliteta u evropi
https://ananas.rs/proizvod/xiaomi-preci ... eli/465984
https://ananas.rs/proizvod/xiaomi-preci ... eli/465984
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Imam Xiaomi Mi Air Purifier 3H vec par godina, cisti vazduh, radi, ne zalim se.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ja sam moj prečišćivač kupio pre 3-4 godine, kad su mediji na sve strane udarali o zagađenju, nešto je tih dana bila sve neka izmaglica, a mi sveži od prve preležane korone i kao ajde da malo poštedimo pluća... I onda se ispostavilo da su kod mene te vrednosti oko 10-20, što je beznačajno. Na NBG sam u bloku 30, autoput daleko, toplana daleko, Dunav relativno blizu... Ona izmaglica što sam mislio da je smog? Obična zimska izmaglica.
I onda sam malo detaljnije pogledao mape zagađenja. Najkritičnije je tamo gde ima grejanja na čvrsta goriva. Pa posle ako je blizu toplana ili ako si blizu ulica gde dugo stoje kolone automobila. Posle sam pozajmio uređaj nekolicini prijatelja na NBG da vide kod sebe koje vrednosti pokazuje, niko od njih nije posle kupio. Sad je kod keve u Pančevu, pali ga kad puši. Inače na pušenje reaguje odmah, tako znam da nije problem do aparata.
Tako da je moja preporuka da se prvo pozajmi ako ga ima neko od poznanika, da se vidi kakvo je stanje na konkretnoj mikrolokaciji. Ili bar pogledajte mape zagađenja.
I onda sam malo detaljnije pogledao mape zagađenja. Najkritičnije je tamo gde ima grejanja na čvrsta goriva. Pa posle ako je blizu toplana ili ako si blizu ulica gde dugo stoje kolone automobila. Posle sam pozajmio uređaj nekolicini prijatelja na NBG da vide kod sebe koje vrednosti pokazuje, niko od njih nije posle kupio. Sad je kod keve u Pančevu, pali ga kad puši. Inače na pušenje reaguje odmah, tako znam da nije problem do aparata.
Tako da je moja preporuka da se prvo pozajmi ako ga ima neko od poznanika, da se vidi kakvo je stanje na konkretnoj mikrolokaciji. Ili bar pogledajte mape zagađenja.
Postoje merači i van prečišćivača.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Može i tako ako su jeftini.
Ja imam 2 Xiaomija 4
Pro vec 2 godine, rade savrseno.
Kostali su ako se ne varam oko 30k komad tada, a rade bolje od nekih 2x skupljih.
Za pusace je brutalan jer ima ogromnu kolicinu karbona u sebi, samo moraju cesce filteri da se menjaju jer karbon izgubi svojstvo.
Ja menjam filtere jednom godisnje, a negde gde je zagadjenije i gde se pusi, verujem barem na 6 meseci da ce da prijavi zamenu.
Zimi kada izluftiram, roknem ga na max, izvrti ceo vazduh u sobi za 5 min i vratim ga na auto gde ladi muda do sledsceg luftiranja.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Pro vec 2 godine, rade savrseno.
Kostali su ako se ne varam oko 30k komad tada, a rade bolje od nekih 2x skupljih.
Za pusace je brutalan jer ima ogromnu kolicinu karbona u sebi, samo moraju cesce filteri da se menjaju jer karbon izgubi svojstvo.
Ja menjam filtere jednom godisnje, a negde gde je zagadjenije i gde se pusi, verujem barem na 6 meseci da ce da prijavi zamenu.
Zimi kada izluftiram, roknem ga na max, izvrti ceo vazduh u sobi za 5 min i vratim ga na auto gde ladi muda do sledsceg luftiranja.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Odličan je 4 pro, imam ga i ja, a imam i u spavaćoj 3h i najveća razlika je u dužini trajanja filtera, osetno duže traje na 4 pro, otprilike duplo duže.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Filter ima NFC čip i čim ga aktiviraš kreće da odbrojava. U teoriji možeš koristiti uređaj 1 dan pa ga opet upaliti nakon godinu dana i izaćiće obaveštenje da je filter istekao a ustvari je sasvim dobar.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Na 4 lite ne radi tako, mislim da broji nekako radne sate. Imam ga 11 meseci, nisam ga koristio ni 11h mislim. Nema potrebe jednostavno.
Na 3h je ta fora sa čipom.
3H ima proceduru da se vrati na 100% čip. Ja sam to uradio, ali zaboravio kako. Napisao sam na benču u temi za prečišćivače.
Haha, pojma nisam imao da može da se resetuje. Našao na redditu, isprobao i radi
A kako ces onda znati kad treba da ga zamenis?
Pa menjao sam na godinu dana nego me nakon 6 meseci nervirale notifikacije da je istekao filter. Ovako jednom ga oživim pa zamena. I povremeno usisam prašinu sa mrežice.
Evo na sta lici posle mesec dana.

Da dodam da sam na prosloj klimi tokom grejanja cistio filtere na 2 nedelje, jer se stvori pokrivac prasine, a posle mesec dana bude kao na ovom filteru.
Napominjem da je meni vazduh 99% vremena u zelenom, za razliku od drugog preciscivaca koji je u kuci i bas je cesto zut i crven od prasine.
Evo na novoj klimi sa ovim Xiaomi pro 4 preciscivacem vazduha nakon mesec dana, nema nista.

Da dodam da sam na prosloj klimi tokom grejanja cistio filtere na 2 nedelje, jer se stvori pokrivac prasine, a posle mesec dana bude kao na ovom filteru.
Napominjem da je meni vazduh 99% vremena u zelenom, za razliku od drugog preciscivaca koji je u kuci i bas je cesto zut i crven od prasine.
Evo na novoj klimi sa ovim Xiaomi pro 4 preciscivacem vazduha nakon mesec dana, nema nista.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.