Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Re: Dobro veče

Post od Skipper »

Ne treba mi štampa već bih bio u prilici da skeniram nešto visokopreciznim skenerom (mada njegova tačnost je pre za CNC nego za printer) pa da izradim 3d model. Zanima me to tržište, ima li potražnje za tim itd.

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ne znam kakvo je trziste ali 3d model uvek moze da se okaci na neki sajt i prodaje, ja sam video dosta sajtova gde placas 3d model, meni trebalo nesto pa sam nasao besplatno, ali neke stvari koje se recimo cesto ostecuju a nema novih ili plovnih da se kupe ili su pak skupi 3d stampa je dobro resenje
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:

Post od Skipper »

Proguglaću malo.

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

OMP napisao: 05 Dec 2024, 14:09
motorista napisao: 05 Dec 2024, 09:25 Dobio sam preporuku za folije, ali ih u KŠ više niko ne radi, za sada. Postoji li opcija folija i kod farova složenijeg oblika?
imam komsiju koji radi lepljenje vozila vrv i na farove stavlja ne znam. ppf folija moze da se zalepi na svaki far i deo karoserije, gledajuci neke video klipove lepe ih i oblikuju svuda.
Verovatno ću morati da ponovim poliranje kroz nekoliko meseci, pa ako budeš u prilici i nije ti teško, pitaj komšiju za farove, radi li ih.
Saša napisao: 05 Dec 2024, 10:57Moj Puntić je star preko 13 godina i tek sada u martu sam mu osvežavao plastike farova (istina, trebalo je to i ranije da se uradi). Verujem da će to moći bar još jednom da se napravi tako da će farovi verovatno potrajati i svih 15,možda i 20 godina - tu se onda postavlja pitanje koliko bi mi želeli to da nam traje? Večno? :D
Obzirom da se kod nas 15 godina stari auto reklamira kao NOV! NOV! NOV!, veroatno bi večna trajnost bila uglavnom optimalna. :D
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pogledaj FAB - https://www.fab.com/

Trenutno je u ekspanziji, to je par servisa skupljenih pod jednim "krovom" i Unreal Engine softverom, ideja im je da sve asete za pravljenje scena, igara, arhitekture i ostalih prezentacija za koje se taj endžin koristi, mogu da se pazare na jedinstvenoj "prodavnici" kao što je FAB.
To je nekad bilo više tih internet servisa za prodaju modela, SketchFAB, Quixell Bridge i još neki pa sad prave jedan jedinstven. Nešto kao Apple/Google store za 3D modele - pa će svi modeli da se transferuju tamo, mogu da se okače novi, nisam sad baš studirao ali znam dve stvari - biće to najveće tržište za 3D modele a drugo, nešto im bagovalo u startu pa će odmah istrpeti ozbiljne intervencije da to poprave.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

motorista napisao: 05 Dec 2024, 15:55 Verovatno ću morati da ponovim poliranje kroz nekoliko meseci, pa ako budeš u prilici i nije ti teško, pitaj komšiju za farove, radi li ih.
pitacu ga kad ga sretnem posto je dve ulice od mene vidjam ga tako u prolazu a sad je vreme ovakvo kakvo je pa nema nigde nikog napolju :)
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:

Post od Skipper »

Ji 4Tze napisao:Pogledaj FAB - https://www.fab.com/

Trenutno je u ekspanziji, to je par servisa skupljenih pod jednim "krovom" i Unreal Engine softverom, ideja im je da sve asete za pravljenje scena, igara, arhitekture i ostalih prezentacija za koje se taj endžin koristi, mogu da se pazare na jedinstvenoj "prodavnici" kao što je FAB.
To je nekad bilo više tih internet servisa za prodaju modela, SketchFAB, Quixell Bridge i još neki pa sad prave jedan jedinstven. Nešto kao Apple/Google store za 3D modele - pa će svi modeli da se transferuju tamo, mogu da se okače novi, nisam sad baš studirao ali znam dve stvari - biće to najveće tržište za 3D modele a drugo, nešto im bagovalo u startu pa će odmah istrpeti ozbiljne intervencije da to poprave.
Hvala Dži, ovo mi deluje zanimljivo i možda ono što tražim.

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Tu ne bi bilo loše ako imaš precizan 3d skener da se doradi skeniranje pa onda i ako je nešto polomljeno ili slabo konstruisano da se popravi. Lep je to posao. Gledao sam na misha chaorudinovom alpha kanalu lepo prikazan proces od skeniranja do kreiranja konačnog fajla zq cnc i lasersko sečenje.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:

Post od Skipper »

Skener ima tačnost 2 stota dela milimetra.

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Saša napisao: 05 Dec 2024, 08:48 Ja sam u martu uradio na Puntu kod ovog momka iz Rumenke:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100075942793838

Uradio je i odlično i super izgleda i dalje, no realno je malo vremena prošlo od tada.

Slika

Slika

Slika

Slika

Odradio sam odmah danas kod Sašine preporuke (hvala!). Preuzeo sam sad po mraku, te ne vidim lepo kako je odradjeno, pa postavljam njegove slike. Pitao sam ga koliko će da traje i reče mi da on daje garanciju 2 godine i da dodjem da odradi ponovo ako požute. Meni je to sasvim ok za 2.500 din, koliko sam platio. Doduše, baš sad je u toku akcija, pa ne znam koja bi puna cena bila.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pa tako ispadne ko god da radi, i sam da si radio bilo bi isto.
2 godine brzo prodje u radnom veku jednog auta...nekoliko godina i to je pa iznova.

I cena je ta.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Bas ozive farovi. Odlican posao

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Jel ih lakirao?

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Brzinski sam preuzimao, pa se nisam raspitivao. Znam samo da je pomenuo keramiku kada je govorio o garanciji.

ljubitelj napisao: 05 Dec 2024, 19:06 Pa tako ispadne ko god da radi, i sam da si radio bilo bi isto.
2 godine brzo prodje u radnom veku jednog auta...nekoliko godina i to je pa iznova.

I cena je ta.

Ne znam na koji deo si se nadovezao i šta si tačno ovim hteo da kažeš...?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Nije ih lakirao sigurno a keramika je premaz i ona bi trebala dodadno da zastiti far kao i na karoseriju kad se stavi posle poliranja.

ovo sam odradio pre 4 godine, mozda i 5 ne secam se, samo poliranje bez ikakve zastite, farovi su i danas skroz ok, treba da se poliraju jer su poceli da zute i blago matiraju ali to je idalje zadovoljavajuce, auto se bas vozi, presao dosta km od tad, stoji i na suncu itd. neverovatno kako su izdrzali ovoliko
viber_image_2022-10-31_20-34-46-302.jpg
ovo sam radio prosle nedelje a radio ih neko pre nepune 2 godine i eto koliko su pozuteli
viber_image_2024-11-24_18-30-12-672.jpg
mislim da mnogo vise zavisi od kvaliteta fara tj plastike nego samog principa rada jer svi rade isto
Odgovori