Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Ja kad vidim da ljudi masovno odlaze, meni nekako bas drago iako je to znak da ce ovde biti jos gore bez tih ljudi.
Toliko me je puta ova drzava prevarila i nepravedno ojadila da joj ne zelim nista dobro. Neka crkne sa svima nama u paketu.
Nazovite to izdajnistvo, ili kako god hocete, zabole me qrac..
Toliko me je puta ova drzava prevarila i nepravedno ojadila da joj ne zelim nista dobro. Neka crkne sa svima nama u paketu.
Nazovite to izdajnistvo, ili kako god hocete, zabole me qrac..
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Meni su podeljena osecanja. Krivo mi je sto znam da su sve manje sanse da se ovde nesto promeni. Poslednjih godina iz mog okruzenja odlaze najcesce obrazovani ljudi, progresivnih stavova i jasno mi je to dodatno umanjuje sansu da ce ovde biti bolje. S druge strane, drago mi je zbog njih jer vidim da su svi prezadovoljni.
Cela Evropa radi zarad njihovog interesa, a to sto ce Srbija da propadne nazalost nikog nije briga, sem naroda koji u njoj živi a ima mozga.
Čak i moja majka koja uskoro puni 60 god. razmislja da dodje ovamo.
Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka
Čak i moja majka koja uskoro puni 60 god. razmislja da dodje ovamo.
Nema ovde sta obrazovan, prosvecen i posten covek da trazi. Svi iz mog drustva koji su zavrsili faks su otisli iz zemlje, da bukvalno nemas sa kim pivo da popijes, sem onih par sto jos zavrsavaju, a i oni ce.igor_harris napisao: 20 Nov 2018, 13:20 Meni su podeljena osecanja. Krivo mi je sto znam da su sve manje sanse da se ovde nesto promeni. Poslednjih godina iz mog okruzenja odlaze najcesce obrazovani ljudi, progresivnih stavova i jasno mi je to dodatno umanjuje sansu da ce ovde biti bolje. S druge strane, drago mi je zbog njih jer vidim da su svi prezadovoljni.
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Meni od celog drustva ostao jedan drugar koji ceka bugarske papire.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Jbg, nećete se ni tamo napiti piva sa drugarima. Arbeit, nur arbeit. Nadrljali smo kako god da okreneš, i vi što ste otišli i mi što ostajemo. 

Karikiram, nema potrebe izvrtati.
Mora da se radi gde god da smo.Saša napisao:Jbg, nećete se ni tamo napiti piva sa drugarima. Arbeit, nur arbeit. Nadrljali smo kako god da okreneš, i vi što ste otišli i mi što ostajemo.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Meni je to užasno, i već duži niz godina problem br. 1 u Srbiji, sa tendencijom da se još pogorša.
Ali sam svestan da su na delu dugotrajne istorijske, ekonomske, političke sile i da je taj trend bukvalno nemoguće zaustaviti bar u narednoj deceniji sve i da se desi ne znam kakva promena vlasti (a neće se desiti)
Sa druge strane, ne odlaze svi, iz raznih razloga. I stalno pristižu nove generacije, ima i dobre dece koja će ostajati ovde. Nije sve apsolutno crno, ali da je tamno sivo, jeste.
Ali sam svestan da su na delu dugotrajne istorijske, ekonomske, političke sile i da je taj trend bukvalno nemoguće zaustaviti bar u narednoj deceniji sve i da se desi ne znam kakva promena vlasti (a neće se desiti)
Sa druge strane, ne odlaze svi, iz raznih razloga. I stalno pristižu nove generacije, ima i dobre dece koja će ostajati ovde. Nije sve apsolutno crno, ali da je tamno sivo, jeste.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Tako je. I slažem se Aco, raditi se mora gde god da si. Ja ne odlazim verovatno što mi još uvek nije dovoljno loše da bi me nateralo na takav korak. A da je baš sjajno i bajno - nije. No neko poboljšanje se ipak oseti u poslednjih par godina, ali mislim da to nije zato što je bolje u državi u globalu nego što lični rad, trud i zalaganje kad tad moraju početi donositi neke rezultate, pa makar i minimalne.
TT
TT
Zapravo,svako treba gledati šta je za njega najbolje i šta mu je činiti.
Ali ako se gleda kompletna slika Srbije, nije dobro.
Ali ako se gleda kompletna slika Srbije, nije dobro.
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Ja vidim oko sebe ili napolje ili BG, NS, otprilike je to. Svi vi koji živite u ta dva grada vidite i sami da se svi doseljevaju tamo, i da ne možeš ni stan naći.
Šid baš previše napuštaju, čujem da sada u gradu nema ni 10 hiljada stanovnika, a po popisu je bilo 15k (opština 34k). Jednostavno ima dosta ljudi sa EU pasošima, Slovaci, Hrvati, Srbi iz Hrvatske, pa sve to izmešano brakovima sa domicilnim i onda još više ljudi ima tu mogućnost...
Što kaže grujicd ima tu nekih viših sila, možda i zaverenički zvuči to pokretanje raznog stanovništva na jedno mesto, ali ok nije tema. Podržavam, nek ide svako ko misli da će mu biti bolje, jer verovatno i hoće.
Šid baš previše napuštaju, čujem da sada u gradu nema ni 10 hiljada stanovnika, a po popisu je bilo 15k (opština 34k). Jednostavno ima dosta ljudi sa EU pasošima, Slovaci, Hrvati, Srbi iz Hrvatske, pa sve to izmešano brakovima sa domicilnim i onda još više ljudi ima tu mogućnost...
Što kaže grujicd ima tu nekih viših sila, možda i zaverenički zvuči to pokretanje raznog stanovništva na jedno mesto, ali ok nije tema. Podržavam, nek ide svako ko misli da će mu biti bolje, jer verovatno i hoće.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ne znam odakle ti to "Arbeit, nur Arbeit". Svako ko je imalo sposoban moze ovde sebi i porodici da organizuje zivot jako fino sa manje radnih sati mesecno nego sto velika vecina ljudi u Srbiji radi. Moj ugovor je npr. 38,5 radnih sati nedeljno, supruga radi 20 sati nedeljno. Oboje sa srednjom strucnom spremom. Vise od 28 godina ovde, nijedan jedini dan prekovremenog rada sve te godine. Ne smatram ama bas nimalo da smo nadrljali.Saša napisao: 20 Nov 2018, 15:22 Arbeit, nur arbeit. Nadrljali smo kako god da okreneš, i vi što ste otišli i mi što ostajemo.
Kad cujem svoju rodbinu i prijatelje u Kragujevcu kako, koliko i u kojim uslovima rade................da ne komentarisem dalje.
Poslednja izmena od kragujevac u 20 Nov 2018, 18:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(