Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Corona virus

Post od ljuba »

Prvo ne moze de se kaze da je kao grip kada je covecanstvo ukocilo u mestu zbog toga, a drugo ne morate da se vredjate... Trece, ne mora da se nesto ponavlja 5 puta... Bilo bi lepo kada bismo komentarisali samo o konkretnim stvarima, bez nagadjanja... (google translate)

PS: Evo nekih svezih Holandskih podataka
Statistika DZS Holandija: Manje smrtnih slučajeva nego što se očekivalo
Statistika Holandije izveštava da je u Holandiji, 9. nedelje (1. do 7. marta 2021.), umrlo oko 3.100 ljudi. To je manje smrtnih slučajeva nego što se očekivalo za ovaj period. Posebno se smanjio mortalitet među ljudima starosti 80 i više godina. Nacionalni institut za javno zdravlje i životnu sredinu RIVM takođe ažurira brojke smrtnosti nedeljno. U najnovijim podacima RIVM-a od 25. februara do 3. marta, ukupni mortalitet nije povećan. Mortalitet je i dalje povećan u kombinovanom regionu Groningen / Frislan / Drenthe
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel
Poslednja izmena od ljuba u 15 Mar 2021, 16:56, izmenjeno 1 put ukupno.
end_user
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2020, 17:18

Post od end_user »

ljuba napisao:Prvo ne moze de se kaze da je kao grip kada je covecanstvo ukocilo u mestu zbog toga, a drugo ne morate da se vredjate... Trece, ne mora da se nesto ponavlja 5 puta... Bilo bi lepo kada bismo komentarisali samo o konkretnim stvarima, bez nagadjanja...
Sa 90% se slazem sa tobom. Nije kao grip svakako je jace samo ne utice na svakog isto a ima tu vise razloga, imunitet, kolicina udahnutog virusa. Sve koje znam da su imali potvrdjeno je imalo samo temp i malo kasalj nista strasno kao i kod gripa ja sam sa svima bio bez maske naravno meni nista, mozda asimptomatski.
Samo da kazem da je vestacki stalo ali nebitno sve ostalo se slazem sa tobom.
Pozdrav.

Послато са Mi 10T Pro помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

I ako ja ne verujem u tu laku pricu evo i podataka o preminulim za ceo period pandemije - istina nikada nije jednoznacna i prosta... (inace rivm je drzavni sajt)

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken
Prikačeni fajlovi
83427F02-F582-4DB8-BAFB-199F736BCCC6.jpeg
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Nije crno belo, a nije Korona ukočila celo čovečanstvo :)

I ranije je bilo zaraznih bolesti, i ranije se umiralo pogotovu u tropskom području, i ima daleko po srmtnosti izvesnijih i gadnijih brojčano bolesti.
Ali nisu zastupljene geografski u Evropi i Severnoj Americi pa su decenijama skrajnute brige zapadnjaka o tome, a sada kada je problem lokalni a ne više tamo negde u Africi i tamo negde u Aziji formira se medijska galama o smaku sveta.

Pa Korona je bila na bliskom Istoku kao MERS u još smrtonosnijem obliku, sa gorom prognozom preživaljavanja i nije se nešto Brisel uzbudjivao, ni evropski mediji.

Nažalost, po tradiciji evropocentrično shvatanje sveta i dalje je aktuelno u mnogim glavama.

Manji deo svetske populacije je u problemu sa Koronom, pogotovu posmatrano u brojkama umrlih od Kovida i tu se slažem da se previše jednostrano posmatraju brojevi iz evropskog lokala.

Evropa je tako mala zajednica u svetskim razmerama, nije ozbiljan reper.

Englezi imaju tradicionalno mnogo iskustva sa tropskim bolestima, uopšte ne iznenadjuje što su ovako dobro organizovani po pitanju rešavanja Kovida.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Ah ta mala beznacajna Evropa...

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pa tako je, 3/4 evropskih država imaju broj stanovnika kao neka omanja provincija unutar jedne države.

Cela Evropa ni 10% svetske populacije...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Nego jel ste znali da AstraZenikina vakcina nije jos registrovana / koristi se u Americi?
U Velikoj Britaniji se za borbu protiv pandemije koriste vakcine Pfizer, Moderna i AstraZeneca. AstraZeneca još uvek nije odobrena za upotrebu u SAD-u.
AstraZeneca se možda neće prijaviti za američko odobrenje za hitnu upotrebu FDA do proleća. Podaci njihovog stdija u Velikoj Britaniji bili su "čudni" i imali su jednu "prilično ozbiljnu grešku", rekao je američki stručnjak za vakcine.
AstraZeneca sada sprovodi veće suđenje od skoro 30.000 ljudi u SAD-u.
Neki (malo) stariji clanak:
https://www.businessinsider.com/when-wi ... &r=US&IR=T
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

https://www.nbcnews.com/politics/white- ... s-n1260991

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

miksan
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2021, 13:44
Garaža: Pezo 405

Post od miksan »

Ovi antivakcinasi stvarno nisu normalni.Toliko je ljudi preminulo zbog njih i preminuce.

Zato sto se ljudi plase da se vakcinisu.Vidim po medijima lokalnim i nacionalnim da gomila debila gostuje i propagiraju teorije zavere.
To sve treba osuditi na robiju.Ukucane ne mogu da nateram da se vakcinisu zbog tih budala.

Da poznaju ljude kojima su ostale posledice od covida i da poznaju nekiliko ljudi koji su otisli na onaj svet nebi lupali ko otovoren prozor.

A i cipovao sam se sa astrazenekom sledi mi otkazivanje pluca, srcka ili slog.Al kad bi se zezali.

Uso sam posle jedno 3 godine na tupavi fejs, vidio gomilu mentalno zaostalih antivakcinasa i izaso.Mozda udjem ponovo za jedno 6-7 godina.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Vakcina nije dovoljno ispitana, menja dnk i postajes sterilan. Naravno ako ne umres pre toga.
lami
Reactions:

Post od lami »

Jbg, možemo da pokrenemo grupe gde tvrdimo da nam vakcine daju supermoći i da pošto smo čipovani, ne moramo više da plaćamo telefon i internet.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Gde mogu da nađem odluke Vlade Srbije za zaključavanja prethodna dva vikenda? Tu će onda biti objavljena i ova, trebaju mi u izvornom obliku.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

lami
Reactions:

Post od lami »

"Naredba o radnom vremenu za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19" https://www.paragraf.rs/propisi/naredba ... id-19.html

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Čekaj, ako dobro kapiram, zatvorili su samo radnje koje ne prodaju prehrambenu robu i ugostiteljske objekte? Fabrike, pošte, banke, državne institucije i dalje normalno rade, iako se u istim okuplja mnogo veći broj ljudi, nego u nekoj maloj radnji koja prodaje npr. neku specifičnu opremu i gde uđe bukvalno 5 ljudi dnevno.
Zaključana tema