Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od Grujic »

Info iz tamo neke pete ruke, al mi drugar reče da kamere rade što se tiče brzine. Ne zna koje, da li sve ili neke, al od skora navodno
zYx
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:01
Garaža: F10 525d LCI

Post od zYx »

Evo attach iz maila od pre par dana, ne znam koliko je fotografija originalno stara, mozda ju je neko video i ranije?

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

A što brkaju pravac i smer...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Odakle ti ova slika? Moracu i ja da se raspitam za ovo. :think:

Evo ga moj post od 4. Aprila, kada sam saznao da nisu pustene, ali da su samo tri kamere u test fazi.
Kuzmanovic napisao:Danas sam dobio informaciju da kamere za brzinu i dalje ne rade. Samo su tri kamere na nekim lokacijama u gradu(Beogradu) u test fazi i cuo sam da su aktivirane tj. da su kaznjavali sve vozace koji su prekoracili brzinu, do sada bi isplatili minimum 3 puta kamere koje su ugradili. Sto se tice kamera za crveno i za zutu traku, one rade. A po kom principu rade, to vec ne znam.
Igor_Bg
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 07:18
Garaža: Peugeot 207 1.4e 75 ks LPG

Post od Igor_Bg »

Poslednjih nedelju dana je Beograd prepun policije, uglavnom se trazi alkohol. Zaustavljen sam preko 5 puta na proveru, pa da znate.
Drzava je izgleda dala nalog policiji da krenu da pisu kazne jer m je potrebna lova.
Pazite da li dajete zmigavce ili stajete na stop, nebi me cudilo da za to pocnu da uzimaju pare.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

A za sto ne bi "uzimali pare" za zmigavac i stop znak? To su dve VEOMA bitne stvari, koje lako naprave sranje ako se ne postuju. I treba da kaznjavaju za to.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Zato što se stop školski (zakonski) razlikuje od onog u praksi
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

H4wkeye napisao:A za sto ne bi "uzimali pare" za zmigavac i stop znak? To su dve VEOMA bitne stvari, koje lako naprave sranje ako se ne postuju. I treba da kaznjavaju za to.
Za zmigavac treba kaznjavati, to je elementarno nepostovanje pravila, a stedi i vreme drugima ukoliko se koristi.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Za zmigavac se apsolutno slazem - uz kaznu bih davao i jedan disciplinski samar :)

Sto se stop-a tice, tu je malo drugacija situacija... Nije tesko postovati zakon ako se mora, ali se osecas kao moron kad stajes na stop, a nigde nikog zivog + stavljeni su na mnogim nelogicnim mestima.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od Floyd »

Koliko se ovde ne koristi migavac, pa to je strasno...zapravo malo ljudi ga koristi.

Ja bi za to oduzimao vozacku na min 6 meseci.

Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ajde da ne stanes na stop kada nema nigde nikog i razumem, ali za zmigavac ne mogu.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Evo pandurskog bisera...
Drugar skoro imao udes, stao u kolonu i na njega naleteo auto i nabacio ga na kola ispred. Taj što ih je udario je pobegao, nisu mu videli tablice, meni iskreno čudno kako niko nije video al valjda u šoku svi a ovaj po gasu i jbg. Kako god, došli na uviđaj, sve ukazuje na to da je bio taj auto, tragovi, drugar udaren od nazad, vidi se na autu, izjave svih i auto koji je zbrisao itd. itd...
I diže zapisnik gde piše da je on kriv :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Mislim da sam pisao vec kako sam okarakterisan kao "izazivac"saobracajne nesrece gde sam izleteo iz sporedne na glavnu ulicu zbog neispravnog sahta iz koga je curela voda uglavnom, pandur koji me tesi posle svega, zove ekipu vodovoda, zatvaraju mokru polovinu ulice za saobracaj i pise zapisnik u kome navodi mene kao krivca zbog nepostovanja znaka "stop" a ja naivan to saznajem na sudu
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Grujic napisao:ukazuje na to da je bio taj auto, tragovi, drugar udaren od nazad, vidi se na autu, izjave svih i auto koji je zbrisao itd. itd...
I diže zapisnik gde piše da je on kriv :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Poznato je da policija voli da radi ovakve stvari - sve kao fino i ljubazno, a onda napišu ono što im je najlakše (i okrive onoga ko nije kriv). Srećom, kod sudije za prekršaje se to lako dokazuje, ako npr. imate snimak vozila posle udesa sa prednje i zadnje strane. I sama policija napravi često za zapisnik dobre fotografije, koje su u suprotnosti sa pratećim tekstom, ali jasno pokazuju šta se desilo.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Kako mogu da prijavim pijanu budalu, kad je parkirao auto?

Matori neki radi na pijaci, pijan kao smuk, samo pravi sranja u saobracaju, a kontam da kad bih javio policiji, oni bi mi rekli da odje*em jer je kombi sad parkiran...
Jel ima poente da javim da obrate paznju na njega, pa da ga zaustave kad sedne opet za volan (jos pijaniji verovatno)?
Odgovori