Korozija na novijim vozilima
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Korozija na novijim vozilima
Rolls ne izlazi sa narandzinom korom. Ne dele ga dzabe, naravno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja sam pitao da mi auto bude sa folijama pri preuzimanju i rekli su mi da je to nemoguće kod Hyundaija.ftj napisao: 20 Avg 2024, 22:17 A greska tog uvoznika/prodavca je sto nisu skinuli zastitne folije, osim ako čiča baš nije insistirao da to ne rade.
Međutim, kod nekih marki i u određenim okolnostima, moguće je otpakivanje vozila i u školskom dvorištu

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
@Dare4x4
Posle skidanja folija ostaju minimalni tragovi lepka koje treba skinuti, kola treba oprati i spremiti za preuzimanje. I tako bi trebalo da je svugde...
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Posle skidanja folija ostaju minimalni tragovi lepka koje treba skinuti, kola treba oprati i spremiti za preuzimanje. I tako bi trebalo da je svugde...
A zasto bi sam sve to odlepljivao i zezao se kad mogu oni sve da ti urade i preuzmes spreman auto?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Slicno defloraciji.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
To ima smisla ako si detailer i oces da budes 100% siguran da nece napraviti neki ris prilikom pranja posle i slicno, to sam vidjao nekad po detailing forumima.
U slucaju da to nisu skinuli (a nisi im to trazio), to je propust nultog servisa.
U slucaju da to nisu skinuli (a nisi im to trazio), to je propust nultog servisa.
Jeste, a ipak bolje i za njih i za mene da vidimo da se auto preuzima bez oštećenja. To sam shvatio kasnije.Sloba napisao: 21 Avg 2024, 08:55
Ova Dacia je dovezena sa folijama da bi se političari slikali, kao što se i vidi.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Pa ne razumem baš. Diler pripremi kola za preuzimanje i onda gledaš kola u punom sjaju. Šta tačno imaš od skidanja folija pred tobom kada svakako nećeš prihvatiti kola sa oštećenjem? Plus, folije se nalaze samo na horizontalnim površinama, krovu i haubi, dok ostatak nije zaštićen tokom celog transporta. Ne računam lux kola koja su upakovana u sunđerastu foliju.
Prekontrolisao sam ovaj sprej godinu dana posle aplikacije, sve je svom mestu, ali on je lepljiv, kao da se nikad nije ni osusio....Bax napisao: 13 Okt 2023, 13:27 Zvao sam Ehom, ovo su mi preporucili.
https://uradi-sam.rs/sprejevi-za-odrzav ... preju.html
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
A da li znaš neki koji kad se osuši postane onako gumen, kao fabrička zaštita?
Postoje dve vrste tih zastita one koje se posle mogu prefarbati i one koje ostaju tako gumaste i lepljive uvek, trazite zastitu koja moze da se farba posle, npr. body 950 ja koristim i on je najzastupljeniji na trzistu, ima ga svuda, brzo susi i preko njega moze odmah boja da se nanese a i ne mora moze tako da ostane, postan mat kad se osusi, cca posle 10ak min. je suv na dodir, dok npr. body 930 se ne farba on ostaje mekan i lepljiv.
Ja sam se odlučio da napravim jedan mali eksperiment sa dve Honde.
Na jednu je stavljen dodatni bitumen dok je bila još nova, a sa drugom to nije slučaj.
Pa da vidim koju će pre korozija da izjede
"Japanci" su to 
Na jednu je stavljen dodatni bitumen dok je bila još nova, a sa drugom to nije slučaj.
Pa da vidim koju će pre korozija da izjede

Neće nijednu. Imali smo Jazz GE 10 godina, 0 problema.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Jazz je podlozan koroziji i starija i novija verzija, na GE verziji je simptomaticno truljenje oko poklopca za sipanje goriva, hoce i rubovi da stradaju ali ovo je najcesce, ne znam odozdo kakvi su.