Slovenija
Re: Slovenija
Gde nisam za to znao ranije. Ja u paketu imam 1g u romingu sto je dovoljno za mape i sitnice 7 dana.
Ostalo sam se nadao da ce biti dobar net u mestaju ali u smestaju net ocajan.
Elem, obisli Bled, isli na ostrvo sa camcicem, bili na tvrdjavi, prosetali malo i naravno jeli krempitu.

Nakon toga probali glamping, mesto je Kamna Gorica

Sutradan Lesce i dino park ujutru.

Dino park je jako dobar, veliki i sa dosta sadrzaja. Ima parkic za decu i restoran. Hranu nismo probali jer je kafa i limunada katastrofa.
Ostalo sam se nadao da ce biti dobar net u mestaju ali u smestaju net ocajan.
Elem, obisli Bled, isli na ostrvo sa camcicem, bili na tvrdjavi, prosetali malo i naravno jeli krempitu.

Nakon toga probali glamping, mesto je Kamna Gorica

Sutradan Lesce i dino park ujutru.

Dino park je jako dobar, veliki i sa dosta sadrzaja. Ima parkic za decu i restoran. Hranu nismo probali jer je kafa i limunada katastrofa.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ima već par godina, od korone sigurno
Boringly average, but also perfect for school run mums
Preko Austrije smo stigli do Logarske doline.

Pogled na Savinjske Alpe iz smestaja.

Prvo nakon sto smo se smestili smo otisli u sumu bajki, zanimljivo uradjeno sve u drvetu.
Ima par poznatih bajki a ima i lokalnih prica. Sve ukupno mislim da je bilo 21 ili 22 price.

Posle sume smo se zaputili prema vodopadu Rinka, otisli smo kolima dokle smo mogli i posle toga jedan ozbiljan uspon od 15 minuta, ide se kroz sumu, dosta velikog kamenja i konfiguracija terena sama po sebi poprilicno zahtevna, ali vredi 10x vise kad se stigne do vodopada.
Postoji jos jedan uspon od 45 minuta kojim se stize na vrh vodopada ali sa trudnom zenom i detetom od 4 godine nismo ni razmisljali da se penjemo

Random slike Logarske doline.

Fontana piva u Zalecu, kupuje se krigla sa odredjenim brojem tocenja i na 6 tocilica se bira pivo, naravno svih 6 razlicite vrste piva.

I na kraju Jelenov greben. Rezervat gde jeleni slobodno setaju i naviknuti su na ljude. Ne dozvoljavaju da se maze ali moze da se pridje relativno blizu.
U samom rezervatu postoji prodavnica koja prodaje kukuruz za hranjnje jelena. Kada vide kesicu kukuruza onda dodju i hoce da uzmu kukuruz iz ruke.
Ali opet su oprezni i cim ih neko pipne ili pokusa da ih mazi beze.
Preporuka ako neko ide ponesite kesu kukuruza

Pogled na Savinjske Alpe iz smestaja.

Prvo nakon sto smo se smestili smo otisli u sumu bajki, zanimljivo uradjeno sve u drvetu.
Ima par poznatih bajki a ima i lokalnih prica. Sve ukupno mislim da je bilo 21 ili 22 price.

Posle sume smo se zaputili prema vodopadu Rinka, otisli smo kolima dokle smo mogli i posle toga jedan ozbiljan uspon od 15 minuta, ide se kroz sumu, dosta velikog kamenja i konfiguracija terena sama po sebi poprilicno zahtevna, ali vredi 10x vise kad se stigne do vodopada.
Postoji jos jedan uspon od 45 minuta kojim se stize na vrh vodopada ali sa trudnom zenom i detetom od 4 godine nismo ni razmisljali da se penjemo

Random slike Logarske doline.

Fontana piva u Zalecu, kupuje se krigla sa odredjenim brojem tocenja i na 6 tocilica se bira pivo, naravno svih 6 razlicite vrste piva.

I na kraju Jelenov greben. Rezervat gde jeleni slobodno setaju i naviknuti su na ljude. Ne dozvoljavaju da se maze ali moze da se pridje relativno blizu.
U samom rezervatu postoji prodavnica koja prodaje kukuruz za hranjnje jelena. Kada vide kesicu kukuruza onda dodju i hoce da uzmu kukuruz iz ruke.
Ali opet su oprezni i cim ih neko pipne ili pokusa da ih mazi beze.
Preporuka ako neko ide ponesite kesu kukuruza

Kolika je sada cijena prijevoza do otočića na Bledu i posjet tvrđavi?
Fora je i kočijom obići cijelo jezero.
Fora je i kočijom obići cijelo jezero.
Cena je bila 20 evra po osobi, za dete nije naplatio.
Sa druge strane gde su hoteli ima i elektricni brodic, on je nesto jeftiniji.
Ulaz u crkvu, kulu i kucu na ostrvu je 12e po osobi.
A ovaj dvorac iznad Bleda? Koliko je tamo ulaznica za posjet dvorcu?
To je pljačka,ali treba učiti pa naplatiti svoje. Ja sam kočiju platio prije 8 godina 50 € za 4 osobe i dvoje djece (svi smo se ugurali jer je čovjek rekao svi se utrpajteRolla napisao:Cena je bila 20 evra po osobi, za dete nije naplatio.

Pre 8 godina novac je vredwo vise.
Ulaz u kulu za svo troje je bio 36 evra.
Ulaz u kulu za svo troje je bio 36 evra.