Audi A4 B9
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Re: Audi A4 B9
jel superb deli platformu sa audijem i VW om, kakve su onda razlike u ponasanju , voznoj dinamici ?

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Ne bih rekao da passat B6 i A4 B8 imaju istu platformu..
Ne znam da li dele platformu, ali auto cini daleko vise komponenti od platforme, tako da dva auta sa istom platformom mogu imati totalno razlicit karakter u svakom smislu.kvcali napisao:jel superb deli platformu sa audijem i VW om, kakve su onda razlike u ponasanju , voznoj dinamici ?
Probao sam Superb, Pasata i A4 imam.
Recicu samo da je A4 bas drasticno stabilniji. Superb i Pasat mogu da se porede, ali A4 je bas daleko stabilniji.
E sada, ne znam kakvi se paketi ogibljenja kod Skode i Pasata postoje, posto sam vozio klasico opremljene verzije, i moj Pasat je obican Comfortline... dok Audi ima S-Line sportsko ogibljenje koje sam doplatio oko 1.200e koliko se secam + felne 19" sa gumama 245/35/19 + Servotronic (koji isto povoljno doprinosi utisku u voznji).
Ali kao sto sam vec napisao, razlika je bas bas ogromna! Posle A4 u Pasatu se ljuljam kao da vozim SUV.
Ali isto tako udobnost ne moze da se poredi, A4 je neuporedivo neudobniji posebno na zadnjoj klupi.
Nisam ulazio u detaljno tehnicko poredjenje, ali cini mi se da je koncepcija razlicita, da A4 ima drugacije postavlje motor, drugaciju raspodelu tezine, ne znam kako stoji odnos i same tezine auta, medjuosovinski razmak..... ali drasticna razlika u voznji itekako postoji.
Sve ovo vazi za vec stare modele, naravno da je sada kod svi jos bolja situacija...
Ne moz porediti A4 S line + 19'' i klot passata na 15-16. Probaj R line Passata sa 19 ili uporedi klot A4 s klot Passatom. Ako i ima razlike bice duplo manja nego ovako.
Slazem se, zato sam i naglasi tacno sta sam poredio.
Medjutim, i klot A4 (standardno ogibljenje i tockovi od 16-17") se ponasa bolje od Pasata. Ali onda je razlika manja, medjutim onda je i udobnost upitna na cijoj je strani...
Medjutim, i klot A4 (standardno ogibljenje i tockovi od 16-17") se ponasa bolje od Pasata. Ali onda je razlika manja, medjutim onda je i udobnost upitna na cijoj je strani...
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
I kum vozi B8 a buraz mu superba sa 200.000km manje i kaze da se bas oseti razlika u voznji u korist A4ke. Oba su na 18'' i standardno vesanje.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Standardno A4 ogibljenje +18" kod mene, onako.. Nista vau.goblin napisao:Slazem se, zato sam i naglasi tacno sta sam poredio.
Brzine idu u H-a !!!

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Meni je B7 sa standardnim vesanjem i 16" felnama kanta za voznju u odnosu na mog BMW-a... generalno je dobar auto ali mi ne uliva ni priblizno sigurnost kada ga bas gazim kao sto sam siguran sta radim kada vozim malisu (e87)...
A4 sam vozio, B8 sa standardnim vesanjem i 17-kama, i auto me uopste "ne radi" kako se vozi, nije to za mene jos uvek
A4 sam vozio, B8 sa standardnim vesanjem i 17-kama, i auto me uopste "ne radi" kako se vozi, nije to za mene jos uvek

Pasat je pojam bozanstva,Pasat je znak da nas Bog voli.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Meni se Pasat pokazao kao OK auto. Uzeli smo ga glanc novog i evo vec 8 godina sluzi bez problema i znacajnih zamerki.
Mada Pasat u meni ne moze izazvati nikakvu emociju, to mi je jednostavno prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, dovoljno pouzdan, bezbedan, prostran, udoban... da nemam neke znacajne zamerke ali sa druge strane nema sa cim ni da me odusevi.
Superb dozivljavam kao slicnu koncepciju koja nudi jos vise prostora i jos bolji odnos ulozeno/dobijeno, ali uz losiju poziciju u grupaciji.
Dok je Audi A4 nesto sasvim drugo. Iako su to iste klase, iako i taj Pasat i taj Superb imaju cak i znacajne prednosti (ponuda prostora, prtljaznik, odnos cene i kvaliteta...)... to je ipak auto koji ne kupuje onaj koji na auto posmatra cisto racionalno vec neko ko od tog auta ocekuje i nesto vise u smislu imidza, dizajna, brenda, kvaliteta materijala, zavrsne obrade, multimedije, opreme....
U krajnjem slucaju, sve je to ista grupacija gde su svi jasno pozicionirani i zna se kojem modelu je gde mesto.
Mada Pasat u meni ne moze izazvati nikakvu emociju, to mi je jednostavno prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, dovoljno pouzdan, bezbedan, prostran, udoban... da nemam neke znacajne zamerke ali sa druge strane nema sa cim ni da me odusevi.
Superb dozivljavam kao slicnu koncepciju koja nudi jos vise prostora i jos bolji odnos ulozeno/dobijeno, ali uz losiju poziciju u grupaciji.
Dok je Audi A4 nesto sasvim drugo. Iako su to iste klase, iako i taj Pasat i taj Superb imaju cak i znacajne prednosti (ponuda prostora, prtljaznik, odnos cene i kvaliteta...)... to je ipak auto koji ne kupuje onaj koji na auto posmatra cisto racionalno vec neko ko od tog auta ocekuje i nesto vise u smislu imidza, dizajna, brenda, kvaliteta materijala, zavrsne obrade, multimedije, opreme....
U krajnjem slucaju, sve je to ista grupacija gde su svi jasno pozicionirani i zna se kojem modelu je gde mesto.
2015 Audi A4 2.0 TDI Ultra 190 Sport review
http://www.autocar.co.uk/car-review/fir ... ort-review
http://www.autocar.co.uk/car-review/fir ... ort-review
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V