Danas sam se druzio sam BMWom X1. Sve u svemu nisam ga mnogo vozio da bi mogao da steknem neke detaljnije utiske, ali sam sve ukupno presao oko 50tak km po gradu i na autoputevima. Auto je bio prakticno nov - imao je 240km na satu, pogon na sva 4 tocka, benzinac 2.0 - 190ks i automatski menjac. Prvo dve stvari koje su me jako iznenadile sto je poprilicno mali - u poredjenju sa mojom 3, a druga da je dosta tezi - i to se i te kako oseti. po papirima je jedno 150kg tezi, iako je benzinac, a moj dizelas. Iako ima isto snage (valjda) kao moja cipovana 3ka, osecaj je da je slabiji, mada ima do toga da je on benzinac, pa je momenat drugacije rasporedjen. I trenurna potrosnja (nepouzdani pokazatelj) me je nepriatno iznenadila - bar duplo veca neko kod mog - to se najbolje vidi na autoputu standardna ravna deonica 110km /h , bord pokazuje 7l/100km nekih par kilometara, a moj tu pokazuje oko 3,5. To je verovatno i do pogona. Inace kada se sedne u njega osecaj je potpuno isti kao kod moga, sve komande su na mestu - i prakticno iste samo malo smanjene

Najvise sto mi se ne svidja - toliko da bi mi to cak i odvratilo od kupovine, je polozaj menjaca i komandi multimedije (idrive). Toliko su nisko postavljene (u odnosu na ruku) da ne mogu da verujem kako su tako omanuli. Kvalitet izrade je za nijansu bolji od moga, mada je paket opreme bio bas visok. Video sam da auto ima i prednji zvucnik, i jos po neki ekstra (nisam video visokotonce), ali je kvalitet zvuka prosecan (slabiji neko moj posle upgrade-a visokotonaca). HeadUp display je super stvar i jako se lepo vidi, korisna, ali opet mi smeta u voznji, ili jednostavno nisam navikao na isti. Automatski menjac radi lepo, ali se jako razmislja svaki put kada pritisnem gas (cak i u sport modu) valjda je do toga sto je auto bas nov, nisam siguran da bi mi bio preferirani izbor. Mada kada pomislim na guzve onda je savrsen. Sedista su mu manja i dosta tvrdja i neudobnija od mojih, kao i ceo auto je dosta tvrdji, mada lepo gazi lezece policajce - visina auta lepo odradi posao... Sto se tice voznje bas je dosta manje uzivanje u poredjenju sa mojom 3kom, mada jako drzi lepo zadatu liniju. Iako je put bio jako mokar, a ja pritiskao gas do kraja po krivinama (u sport modu), ni jedamput se nije upalila kontrola proklizavanja, sto sse ne moze reci za kontrolu rastojanja automobila, koja me je stalno smarala i palila crvena svetla po tabli, udarices, udarices

gore od moje zene. Sve u svemu simpatican auto za grad i zimu, ali doooosta slabiji od 3ke...