Banke - odabir, utisci...
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Banke - odabir, utisci...
Bio sam u SoGe, sada sam u Erste i sve je to isti djavo. Neka banka naplati jedno malo vise, druga drugo - na kraju se sve svede maltene na isto.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Svi hvale telenor banku u zadnje vreme. Jedini koji imaju bankomat na koji mozes da uplatis pare, da isplatis evre, da menjas po kursu iz menjacnice(mada eto i inteza sad pocela), ne znam kolko mesecnih podizanja sa tudjih bankomata je dzabe itd.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Samo da ne izgubimo fokus - Iskustva sa stambenim kreditima. Bio bih zahvalan ukoliko neko ima kakvu pametnu sugestiju iz sopstvenog iskustva, ili iskustva bliznjih.
Uvek ima onih koji toj problematici pristupe detaljno, pa reko' da nema i ovde nekoga...
Npr.ovde je kamata super, ali su skriveni troskovi i uslovi...
Ili odlucio sam se za XXX banku, jer...
Uvek ima onih koji toj problematici pristupe detaljno, pa reko' da nema i ovde nekoga...
Npr.ovde je kamata super, ali su skriveni troskovi i uslovi...
Ili odlucio sam se za XXX banku, jer...
- Delija
- Kontakt:
Ne vredi uopste da ti pricam svoje iskustvo od pre godinu dana kad ja recimo uopste nisam platio NKOSK, a sada je svuda obavezan.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- pedja
- član 001
OK, to je logicno. Dopunio bih - Skorija iskustva 

@pedja
U tom smislu bih proverio njihovu ponudu, ne mora nista da znaci al ako daju neke nesvakidasnje uslove verovatno da im je i ponuda stambenih kredita interesantna.
Inace nevezano za to, sad je pravi trenutak za uzimanje dinarskih kes kredita sa fiksnom kamatom, kamata je bukvalno na istorijskom minimumu.
U tom smislu bih proverio njihovu ponudu, ne mora nista da znaci al ako daju neke nesvakidasnje uslove verovatno da im je i ponuda stambenih kredita interesantna.
Inace nevezano za to, sad je pravi trenutak za uzimanje dinarskih kes kredita sa fiksnom kamatom, kamata je bukvalno na istorijskom minimumu.
- Delija
- Kontakt:
Ma nemaju oni uopste ponudu stambenih kredita.
- pedja
- član 001
Intesa je u februaru snizila kamate na kartice.
Kvaka je u tome sto se to primenjuje samo ako samoinicijativno odete u banku i trazite da potpisete aneks ugovora. Ja sam slucajno saznao.
Kvaka je u tome sto se to primenjuje samo ako samoinicijativno odete u banku i trazite da potpisete aneks ugovora. Ja sam slucajno saznao.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Vidi za stambeni u Crediagricolu jako su fleksibilni kad je dogovor u pitanju. Trenutno sam kod njih u proceduri dobijanja kredita tako da ne pričam napamet.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- pedja
- član 001
To je istina, pregovori su bili dugi i relativno uspesni, ali izgleda da ce odluka biti SoGe.
Inace, ne uzimam ja kredit.
Inace, ne uzimam ja kredit.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Jel zna neko kolika je provizija za podizanje keša sa bankomata u inostranstvu, sa Intesa ili Piraues kartice?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
2% u Intesi meni bilo pre mozda mesec dana, mada mi neko rece da imaju neke i sa 3% kamate, ali sam siguran da je ista kamata u instranstvu, kao i ovde na tudjim bankomatima.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Jeste, sad sam našao na sajtu Intese. 2% ili 3%, plus ako nešto uzima i dotični bankomat ali to bi navodno trebalo da bude istaknuto pre podizanja.
There are 10 kinds of people in the world:
Ima fora kada podizes novac u inostranstvu, bankomat te pita da li zelis da ti se kurs racuna po lokalnoj valuti, ili u rsd ako je racun takav, mislim.
Ne secam se koja opcija je bolja, mislim da nije ona u RSD, ali ce mozda neko znati da kaze.
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Ne secam se koja opcija je bolja, mislim da nije ona u RSD, ali ce mozda neko znati da kaze.
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Ako je u intezi, masterkard je vezan za devizni racun tako da nema kursnih razlika, bar pri prvobitnoj naplati.