Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Planiram da nabavim nov telefon pa mi je potrebna pomoc u vezi sa izborom. Do sada nisam koristio smart telefone, pa mozda i to moze da ima neki uticaj na izbor. Trazio sam HTC Desire S, medjutim ne mogu nadjem kakav hocu (nov, sa garancijom 2 godine). Zbog toga sam uzeo u obzir i Galaxy S2. Iako mislim da je dosta skup, prihvatio bih i to. Interesuje me iskustvo nekoga ko je vise upoznat sa telefonima, da li je telefon prevelik za svakodnevnu upotrebu ili ne, trajanje baterije (bar 2 dana da moze da izdrzi, uz ne preveliku upotrebu) ili da trazim neki manjih dimenzija s obzirm da sam nov u android svetu. Napominjem da telefone ne menjam cesto, sada koristim SonyEricsson T610 koji sam nabavio pre 6-7 godina pa ocekujem da i sledeci telefon koristim bar priblizno toliko. Prihvatam i sugestije, s tim sto bih izbegao SonyEricsson, jednostavno mi se ne dopadaju (iskreno i Samsung interfejs u poredjenju sa HTC ne izgleda nesto ali to je vec stvar licnih afiniteta)
Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Galaxy S2 je sjajan telefon, i nije prevelik za svakodnevnu upotrebu, s tim da je manipulacija njime dok radis nesto drugo, tipa u kolima, prilicno komplikovana. Za bateriju nema teorije da ti izdrzi 2 dana normalnog koriscenja, ja punim svaki dan obavezno. jedino da drzis sve iskljuceno, ekran na minimumu, ne ides na net itd, ali u tom slucaju nema poente ni da uzimas takav telefon. Iz iskustva ljudi oko mene, HTC se znatno bolje pokazao sa trajanjem baterije
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Idi do najbliže poslovnice nekog provajdera i uzmi u ruke taj telefon i sve će ti se samo reći. Po meni je na granici praktičnosti - povelik je, ali ipak ne previše da bi bio neupotrebljiv za džep. S druge strane, kada surfuješ ili nešto radiš ta veličina itekako prija. Ako ti se ipak učini velikim, idi slobodno na Galaxy Ace ili šta je već trenutno aktuelno u toj klasi koja se nalazi odmah ispod top modela Galaxy S2, S3. Ja imam Ace i prezadovoljan sam, odnos veličine, težine i upotrebljivosti ekrana (i ne samo njega) je fantastičan, a i upola je jeftiniji od tih top modela... Gledaj samo da rezolucija ekrana ipak ne bude manja od 320x480, odnosno dijagonala ekrana ne manja od 3.5 inča. Manje od toga ipak je bolje uzeti sa nekom varijantom hardverske tastature. 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Vidiš meni rekoše potpuno obrnuto, da GS2 drži duže od adekvatnog HTC-a.Rakhil napisao:Iz iskustva ljudi oko mene, HTC se znatno bolje pokazao sa trajanjem baterije

Moj HTC je pretpotopski pa nisam merodavan, ali drži jedva dan, a nit pričam puno, nit slušam muziku, ekran na srednjem nivou osveljenja, a net palim isključivo po potrebi.
Širim haos!
Bio sam i do poslovnice i ne znam sta da kazem, utisci su mi podeljeni. Deluje mi da je za nijansu veci, ne bih zeleo da uzmem nesto pa da se posle nerviram zato sto mi ne odgovara. Sa druge strane, za internet je odlicna velicina ekrana
Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ma navici ces se koliko odmah na velicinu, ono sto moze da ti smeta je isto kod telefona koji su 20% manji.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Instalirao sam LauncherPro na Baxovu preporuku. Sve mi je napoako, ali sam nekako namestio da bude priblizno kao sto je bilo. Medjutim, vizuelno mi se ne svidja, mnogo su lepse HTC precice i alatke. Pored toga, za sada mi baguje lista poziva, tako da kad hocu da zovem nekog moram da cekam dok je ucita da bi radilo prepoznavanje po brojevima i slovima. Nisam za sada ni primetio da je telefon nesto puno brzi. Koristicu malo pa ako ne budem zadovoljan vracam na default.
Divlja vatra sa tapni i pricaj
Divlja vatra sa tapni i pricaj

Posetite www.garaza.rs !
Sta znam kod mene leti, u odnosu na neki Orange Louncher, koji je dosao sa Skate.
BTW na Skate sam digao ICEArmour3 custom ROM, i overklokovao procesor na 960 mhz, fabricki je 780mhz.
Sve radi super glatko, takodje sam dobio pregrst novih opcija...
BTW na Skate sam digao ICEArmour3 custom ROM, i overklokovao procesor na 960 mhz, fabricki je 780mhz.
Sve radi super glatko, takodje sam dobio pregrst novih opcija...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Taj LouncherPro je napravljen za mnoge telefone, nije prilagođen samo određenim modelima, tako da se sigurno ne ponaša isto na svim modelima. Za sada kod mene ima negativan utisak, ali pustiću ga još malo.
Posetite www.garaza.rs !
Pa pazi ako ti fon ne radi brze, nema razloga da ga zadrzis 
Njegov udarni kvalitet je brzina.
Sto se tice dialera, i ja sam imao slican problem prilikom prvog postavljanja custom roma, koji se sam od sebe sredio kad sam ponovio postupak, ne znam kako i zasto...

Njegov udarni kvalitet je brzina.
Sto se tice dialera, i ja sam imao slican problem prilikom prvog postavljanja custom roma, koji se sam od sebe sredio kad sam ponovio postupak, ne znam kako i zasto...
Da li je prevelik zavisi od toga koliki su ti prsti, meni je taman, navikao sam se, ne bih uzimao sada manji telefon.Marko napisao:da li je telefon prevelik za svakodnevnu upotrebu ili ne, trajanje baterije (bar 2 dana da moze da izdrzi, uz ne preveliku upotrebu) ili da trazim neki manjih dimenzija s obzirm da sam nov u android svetu. Napominjem da telefone ne menjam cesto, sada koristim SonyEricsson T610 koji sam nabavio pre 6-7 godina pa ocekujem da i sledeci telefon koristim bar priblizno toliko. Prihvatam i sugestije, s tim sto bih izbegao SonyEricsson, jednostavno mi se ne dopadaju (iskreno i Samsung interfejs u poredjenju sa HTC ne izgleda nesto ali to je vec stvar licnih afiniteta)
Bateriju punim nekad uveče, nekad i 2 puta dnevno, telefon crpim maksimalno, od sms, poziva, video snimanja u kolima kada vozim, internet veoma dosta koristim, mp3 player na treningu, pogledam film i seriju kad imam lufta ako negde putujem a ne vozim... velik ekran koji je milina da nešto radiš na njemu ili gledaš film = velika i potrošnja, ako ne koristiš net 3g i wifi onda baterija može da izgura 3 dana ako samo telefoniraš i šalješ sms, ali je greota onda uzeti ovakav telefon za sms i pozive, uzmi nokiu 1110 i trajaće ti baterija 7 dana.
Što se tiče Samsung interfejs u poredjenju sa HTC, HTC koristi SENSE launcher i može se ubaciti u samsung ako ti se sviđa, ali ima dosta boljih launchera koji mogu da se prilagode i našminkaju od sense, fabrički samsungov launcher je TouchWiz koji nekom odgovara nekom ne, meni je ok i navikao sam se.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Ma koji ce touch screen da traje 6 godina, pa tu se razvoj toliko ubrzao da je zatareo polse 6 meseci, uzmi lepo Skate za 110 evra i uzivaj na 4,3 inca...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Koja je fora sa Nokijinom serijom Asha? Ima neke napredne, specificne funkcije ili...?
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Ma jok, ima senzualno žensko ime, pa se neki pale i na to.

Posetite www.garaza.rs !
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Brat je uzeo Huawei G300 u VIPu.
Pored dosta maltertiranja, baterija traje dva dana, tri ukoliko se iole obrati pažnja. Odlično za 4" Android.
Pored dosta maltertiranja, baterija traje dva dana, tri ukoliko se iole obrati pažnja. Odlično za 4" Android.