Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Kvalitet Alfa Romea

Post od nikaragva »

Kod mene 100% postoji limiter, to je opstepoznato. Ne znam cemu sluzi.

@Nidzo
Do koliko obrtaja bez remapa mozes da dosegnes?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

aleksa napisao:Jos jedan dokaz da je 156 bolji auto od 159! :D

http://www.zeperfs.com/en/duel1130-1368.htm
Ako se tako gleda, onda ce jos i moj Civic biti bolji od 159-tke :kezo:
Duel : Alfa Romeo 159 1.9 JTDm vs Honda Civic 1.8 (FK2)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nije zbog lakija,nasli smo se iskljucivo da vidimo gde se najnize sedi kada je milos rekao Markoniju da je trebao da spusti sediste u Alfi,a Markoni je slucajno u posedu bmw 3 trenutno,dok sam ja izrazio zaljenje sto nisam seo u Nidzinu Alfu na okupljanju :) I testiranje je trajalo ukupno 5,10 min,ostalo smo proveli u kaficu :)
Neko rece da su sedista uspravna zato sto su karavani.
Sasvim moguce,ali onda ne smem ni da pomislim koliko malo mesta imaju,ili koliko mali gepek kada su oborena i u sedan verziji :) Moj e200 karavan ima sigurno 10% vise mesta od drugarovog sedana.

@nidza
Kod mene su osnovna sedista,samo sa kozom i memorijom,Kod Alfe su mi ova osnovna uska u ledjima,mogu misliti jos neka sportskija od tih...
Pomenuo sam Amg,zato sto oni prave dosta airoka sportska sedista,sa postepenim suzavanjem bokova,tako da sediste nikako ne moze da bode,vev samo nekog bas sirokog,malo da stiska. Meni potpuno odgovara,a sasvim je moguce da nekom mrsavom ne bi bilo skroz ok,,mada mi se drugar nije zalio.
Slika

Sto se limitera tice,ne postoji ni na jednom vozilu,vec je menjac podesen tako da u poslednjoj brzini na 4000 rpma,motor dodje do maximuma snage. Tako je i kod mene bilo,isao s 215 na 4000,sada mogu i preko toga,isao sam 235,nisam hteo preko toga i ako je mogao,da ne bih ni zbog cega razdrkao auto.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Drugačije se sedi u karavanima nego u sedanima i sedišta u sedanima su u pravilu zavaljenija, lepši je položaj sedenja, ali zato ima manje prostora za noge (zapravo tako izgleda) nego u karavanima.
Uostalom, i na nekim sam stranicama nalazio različite podatke o dimenzijama zadnje klupe koh sedana i kod karavana istog modela.
Alfa generalno ima mali prtljažni prostor u odnosu na konkurenciju, u bilo kojoj varijanti.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Delija napisao:
aleksa napisao:Jos jedan dokaz da je 156 bolji auto od 159! :D

http://www.zeperfs.com/en/duel1130-1368.htm
Ako se tako gleda, onda ce jos i moj Civic biti bolji od 159-tke :kezo:
Duel : Alfa Romeo 159 1.9 JTDm vs Honda Civic 1.8 (FK2)
Trpanje Alfe? Evo i mene :kezo:
http://www.zeperfs.com/en/duel562-1466.htm
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Znaci,onda su ovi iz Mercedesa tu bas postigli veliki uspeh,jer su u najmanji auto uspeli da naprave najvise mesta i najveci gepek...

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Skroz je pristojan gepek na 159 sedan. Staju najveći koferi za avion, 2, ako ne i 3 komada. Poprilično lagodno putujemo. Nije Octavia, ali apsolutno radi posao.

156 ima jako mali gepek, 159 ne.

Sedište pozadi je takođe skroz super. Moglo bi više da bude, ali realno je to ok za takav auto. Sedalni deo je veoma dugačak na modelima pre 2008. Ja sam se prijatno iznenadio kad sam se vozio jednom prilikom. Doduše, i u 156 se vozi vrlo lepo pozadi, ukoliko ne sedi neko visok napred.

Funkcionalan i lep auto, sa poprilično jeftinim kilometrom.

Tapatalk 4
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

ma konstatacija je:alfa je golo govno naspram vasih hondi,opela i ostalih.Mercedes.i Bmw necu ni da poredim jer su vlasnici razumni i normalni ljudi koji obkektivmo sagledavaju svoje cetvototockase.Smesno je i nezbiljno kakva se poredjenja iznose.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
milosdoktorabs
Banned
Reactions:

Post od milosdoktorabs »

koliko ljudi je ovoj diskusiji posedovalo ili vozilo bilo koju alfu?Velika vecina nije tako da pausalni zakljucici i tvrdnje nisu merodavni.Jebe mi se za znak na haubi jer ne robujem brendu.Moj sledeci auto ako finansijski budem sposoban bice Mecka C ili E.Mosljenja sam da u D segmentu godista 2007-2010 C klasa je najbolja,nigde nije vrhunska ali je u svemu odlicna,kao i Golf uostalom,prostije receno ETALON u klasi.

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Slika
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Xepoj87 napisao:Znaci,onda su ovi iz Mercedesa tu bas postigli veliki uspeh,jer su u najmanji auto uspeli da naprave najvise mesta i najveci gepek...

Zapravo ne. :)
Uspeli su da naprave najbolji položaj sedenja (pričam za pozadi) te se manjak prostora ne oseća i deluje da ima više mesta. (Naravno da idealan položaj u mnogome zavisi i od građe čoveka)
http://www.cars-data.com/en/alfa-romeo- ... -specs/648
http://www.cars-data.com/en/mercedes-c- ... pecs/22935
http://www.cars-data.com/en/bmw-320d-to ... specs/6501
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Moguce je i to,ali je poenta koliko putnik ima mesta kada sedne,da li kod mene omogucava to dobar ugao sedenja,ili fizicki proator izmedju prednjeg i zadnjeg sediata,nije ni bitno.
Valjalo bi izmeriti prostor od pedala,do ledja vozaca,i prostor od ledja prednjeg sedista,do kraja zadnjeg sedalnog dela...
ALi ovi podaci ne znace mnogo,jer je recimo kod mene bilo dosta spuatenije sediste,nego u Alfi,a kada se podigne,dobija se dosta na mestu za zadnje putnike. Previse je varijacija podesavanja,da bi se ovako stavilo na papir,ali ovde vidim da je moje zadnje sediste krace od onog u bmwu,dok je utisak suprotan. Alfi nije kratak sedalni deo,jebe je samo ugao sedenja pozadi,bmw jos vise,sto smo ustanovili da je do toga sto su karavani.

milosdoktorabs
Banned
Reactions:

Post od milosdoktorabs »

fica ili peglica i ende
Slika
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Bas je velika razlika u sirini izmedju AR i MB, 6 cm... :-|
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

8cm,sto bi recimo Mercedesu dodalo da ima pozadi brrutalno mnogo mesta. To uopste nije malo,jos trebas se setiti da je Mercedes dizajniran da u njega ide v8 motor od 6200cc...
Ali sada gledam, i vidim da je trojka najkraca,5cm manje od c klase,te je onda i normalno da ima manje mesta pozadi... Ali me zanima gde su svi ti ventimetri otisli,kada je onako kratak gepek...

Poslednja izmena od Xepoj87 u 11 Dec 2013, 12:58, izmenjeno 1 put ukupno.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:

Post od milosdoktorabs »

mecka ima najvece medjuosovinsko rastojanje od sva tri
Slika
Odgovori