Corona virus
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Corona virus
Znaci SUP i ostale javne kuce nece raditi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Poznata prica:
https://nos.nl/liveblog/2372813-ook-zwe ... sland.htmlNova varijanta u Francuskoj, sa simptomima, ali negativnim testom
Nova varijanta virusa korone pojavila se u francuskoj regiji Bretanja, izveštava ministarstvo zdravlja. U bolnici je na 79 osoba testirano pozitivno. Osam ih je nosilo novu varijantu. Izuzetna stvar kod ove varijante je ta što su ovi ljudi pokazivali simptome, ali su na početku bili negativni.
Dalja istraga otkrila je da su nosili novu varijantu. Sada postoji strah da je to neprepoznatljiva varijanta i da njeno širenje neće biti primećeno.
Istraživanja još nisu pokazala da je varijanta zaraznija ili opasnija od „normalne“ varijante.
Sad ce biti varijanti i mutacija vece nego na nindza kornjacama.
Secam se da sam negde na pocetku pLandemije procitao dal na TW da ce biti varijanti i sojeva i sam pomislih tad preterivanje, teorija zavere, a sad se ispostavilo da teorije nema ostala samo zavera.
To isto i za covid pasose itd...
Послато са Mi 10T Pro помоћу Тапатока
Secam se da sam negde na pocetku pLandemije procitao dal na TW da ce biti varijanti i sojeva i sam pomislih tad preterivanje, teorija zavere, a sad se ispostavilo da teorije nema ostala samo zavera.
To isto i za covid pasose itd...
Послато са Mi 10T Pro помоћу Тапатока
To je priroda RNA virusa, mutira neprestano i gledamo evoluciju u direktnom prenosu.
Koliko miliona ljudi je trenutno zarazno, svaki pravi milione kopija malog viruscica sa sitnim varijacijama, i kopije sa najboljim osobinama se najbolje nastancavaju.
Niko nikad nije sumnjao da ce isti mutirati, ALI su se nadali da ce mutacije ici u pravcu da virus bude blazi po coveka.
Medjutom ispostavilo se, da je to za sada suplja prica, doduse zasnovana na cinjenici da su se prethodne epidemije spontano gasile.
Princip je da pobedjuju kopije koje se lakse prenose usled neke greskice tokom mutacije, tako prosto i super genijalno od strane prirode.
Ukratko kod virusa je prosto, umnozavace se najbolje sto moze, nebitno za posledice.
Kao kad imas 9ak prosecnih tipova i Zdravka Colica i 10 riba, sve ce da se zalepe za Zdravka je ima najbolje osobine za razmnozavanje.
Koliko miliona ljudi je trenutno zarazno, svaki pravi milione kopija malog viruscica sa sitnim varijacijama, i kopije sa najboljim osobinama se najbolje nastancavaju.
Niko nikad nije sumnjao da ce isti mutirati, ALI su se nadali da ce mutacije ici u pravcu da virus bude blazi po coveka.
Medjutom ispostavilo se, da je to za sada suplja prica, doduse zasnovana na cinjenici da su se prethodne epidemije spontano gasile.
Princip je da pobedjuju kopije koje se lakse prenose usled neke greskice tokom mutacije, tako prosto i super genijalno od strane prirode.
Ukratko kod virusa je prosto, umnozavace se najbolje sto moze, nebitno za posledice.
Kao kad imas 9ak prosecnih tipova i Zdravka Colica i 10 riba, sve ce da se zalepe za Zdravka je ima najbolje osobine za razmnozavanje.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ažurno na https://www.pravno-informacioni-sistem.rs/fp/covid19Vladapetr napisao: 16 Mar 2021, 10:13 Gde mogu da nađem odluke Vlade Srbije za zaključavanja prethodna dva vikenda? Tu će onda biti objavljena i ova, trebaju mi u izvornom obliku.
Ovog današnjeg još nema.
I sledeci zaplet (rasplet?)
https://www.ad.nl/politiek/europese-med ... ~a3e54d65/Evropska agencija za lekove: Nema naznaka komplikacija vakcinom AstraZeneca
Nema naznaka da su retki slučajevi ozbiljnih trombotičnih komplikacija posledica vakcine AstraZeneca. To je rekao direktor EMA-e Emer Cooke danas popodne tokom posebno dodate konferencije za štampu.
Chris van Mersbergen 16. marta 2021 Poslednje ažuriranje: 14:44
„Čini se da broj ovih vrsta neželjenih efekata nije veći nego kod ostatka populacije", ponovio je Cooke prethodno saopšten stav Evropske agencije za lekove. „Stoga smo i dalje snažno uvereni da su koristi od vakcinacije veće od mogućih rizici “. Cooke je dodao da je istraga i dalje u toku, a konačni zaključak očekuje se u četvrtak
Interesantno je to kako ne vide problem i u toke sto se bolesnim ljudima skracuje zivot. Da li ste svesni koliko je ovaj virus opasan za ljude koji imaju autoimune bolesti ili recimo urodjeni dijabetes? Da li znate koliko ima takvih ljudi? Ti ljudi mogu da dozive sasvim normalno duboku starosti i da zive normalan zivot, to su ljudi oko nas koji su na prvi pogled zdravi. Odakle pravo da ih se tako lako odreknemo?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Tema je vraćena u život, a odmah da bude jasno da se razne gluposti neće tolerisati. Pišite pre svega lična iskustva, tako možemo najbolje pomoći onima koji se nađu u problemu, a i uticati da se razvije svest o vakcinaciji i poštovanju mera. Hvala.
Posetite www.garaza.rs !
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Meni je danas 25. dan od pojave prvih simptoma. Tog dana, 09. marta, ceo dan me držala neka jeza i blaga temperatura 37.1 da bi uveče skočila na 38. Sutradan ujutru pravo covid ambulanta Novi Beograd gde mi je potvrđeno da sam pozitivan i data mi samo vitaminska terapija i aspirin. Narednih dana temperatura se kretala oko 37.5 i nije htela nikako da spadne, a počinje da me muči i kašalj. 14. marta odlazim ponovo, snimaju mi pluća i tu je još sve ok, ali mi uključuju antibiotik Klacid. Terapija ne daje nikakve rezultate, temperatura je sad već preko 38, a uveče zna da skoči i preko 39. Preporučeni paracetamol apsolutno ne pomaže, tako da kad nemam izbora popijem Brufen iako mi svi kažu da ga ne pijem. Više ne znam ni koji dan, odlazim još jednom u covid ambulantu gde su mi ponovo snimili pluća i konstatovali početak upale. Šalju me u KBC Zemun gde treba da vide šta dalje samnom, a oni me vraćaju kući sa obrazloženjem da je to tek početak upale, da nastavim već prepisanu terapiju i da će biti sve ok. Temperatura i dalje ne popušta. Skidanje temperature tuširanjem i oblogama, pakao do desetog dana. Sutradan mi se završava terapija antibiotikom i treba da idem na kontrolu, a ne osećam se nimalo dobro. Temperatura je tog desetog dana popustila pa je bar malo bilo lakše. Radim privatno analize krvi i CRP i imam šta da vidim. CRP 138, d-dimer 771(500). Za d-dimer sam znao od par dana ranije da je skočio pa sam već i krenuo sa fraxiparinom ali i pored toga još je skočio.
Preokret se dešava 11. dana kada sam otišao na kontrolu sa ovim rezultatima. Ponudili su mi novu terapiju i lečenje kući ili ponovo KBC Zemun pa da vidim tamo mogu li da me smeste u bolnicu. Kako je temepratura pala već sam se tog dana osećao bolje, ali nisam hteo da rizikujem i vraćam se kući. U KBC Zemun su me pregledali, pogledali analize i zbog moje operacije na mozgu, od pre 6 godina, procenili da sam ipak rizičan te da je bolje da me hospitalizuju. Tog dana sam završio u KBC Zvezdara gde sam ležao 7 dana. Dobio sam odmah kiseonik jer mi je saturacija bila 90. Naravno prepisali su mi odmah adekvatnu terapiju i započeli istu tako da sam se vrlo brzo osećao bolje. Nisam imao više temperaturu pa mi se povratio i apetit, te mi je glavni problem bio kad će sledeći obrok.
Za tih 7 dana su me dovoljno dobro oporavili da mogu nastaviti lečenje kući. Dobio sam antibiotik još 5 dana, kortikosteroide mesec dana, koje polako smanjujem, probiotik još mesec dana, vitamini dva meseca i midol/aspirin još 3 meseca. Napominjem da je ovo moja terapija i ne bih savetovao da neko prepisuje i uzima na svoju ruku. No svakako treba da se obratite lekaru ukoliko smatrate da vam terapija nije odgovarajuća.
Sada sam kući evo već 7 dana i dobro se osećam. Trudim se da odmaram što više, mada mora se nekad izaći i van kuće. Preporuka je izolacija 14 dana, po izlasku iz bolnice, zbog oslabljenog imuniteta. Da ne bih zakačio sad nešto drugo. Osećam da se zamaram i pri lakšoj šetnji ili čak ako stojim malo duže. Ne nešto preterano, ali umorim se. Tako da mi više prija leškarenje ili sedenje. Ako ništa drugo mogu sad da spavam kad god hoću, sna mi je uvek falilo otkad su se deca rodila. U bolnici sam baš fino odmorio.
Imao sam sreće da su mi našli mesto u bolnici iako su pretrpane. Bukvalno kako se krevet oslobodi u roku od par sati stiže novi pacijent. U bolnici je evidentan nedostatak osoblja, ali se trude maksimalno. Sestre obilaze stalno, a doktora kad vidiš. No ipak oni prate sve tamo negde i prepisuju terapiju, a sestre odrađuju posao. Ne mogu da se požalim na bilo šta, stvarno.
Juče sam radio kontrolne analize, d-dimer je sada normalan kao i CRP. Povišen je ALT što kažu da je normalno zbog lekova. ali pratiću. I trenutno nešto povišeni leukociti i trombociti. Radiću analize ponovo za neki dan da ispratim šta se dešava pa posle i na kontrolu. Da sam bolje, bolje sam. Da je gotovo, nije i ne znam dokle će trajati oporavak. Imajte to uvek na umu.
Neki zaključak ove priče bi bio da čim primetite bilo kakav simptom reagujete. Imaju ljudi i netipične simptome, bez temperature. Prosto ne čekajte. Bolje covid ambulanta, pregled i da kažu negativan, obična prehlada. Nego da čekate dan, dva, tri, a da korona uzme maha. Drugo, ako niste zadovoljni terapijom, vidite da ne daje rezultate, tražite drugu terapiju, idite u privatnu ordinaciju. Za nekoliko odlazaka u covid ambulantu Novi Beograd uvek sam bio kod drugog lekara i to su uglavnom mladi lekari. Gužve su velike i oni rade po protokolu, nemaju vremena da se posvete pacijentu, da urade nešto više. Ja sam išao drugi put kad mi je bilo lošije posle 4-5 dana, dobio Klacid, koji očigledno nije bio dovoljno dobar. Možda bih bolje prošao u nekoj privatnoj klinici gde bi mi se lekar više posvetio. To naravno košta i to ne malo, ali je kompletniji pregled i verujem da se bolje prođe.
Poštujte propisane mere, nosite masku radi vas, ali i radi drugih. Možda ste mladi i jaki, možda će vam korona biti kao blaža prehlada. Ali ako je prenesete nekom ko će teže podneti pitanje je kako će proći. No znajte i da pravila nema, možda baš vi završite na raspiratoru iako ste do juče bili u top formi, savršeno zdravi. Bar vam se to tako čini.
Vakcine nas neće rešiti ove pošasti tek tako, ali će pomoći u borbi organizma sa koronom. Ja sam primio AstraZenecu nedelju dana pre prvih simptoma. Žao mi je što nisam ranije, da je stigla da odreaguje. No loš tajming. šta da se radi. Čuvao sam se skoro godinu dana i sve je bilo ok, ali su se deca zarazila u vrtiću i donela kući. Deca nisu ničim pokazala da im nešto fali, a supruga je prva imala neke čudne simptome, koje nismo odmah prepoznali. Kad sam se ja razboleo to je već uveliko uzelo maha. Srećom ona se brzo oporavila i deci nije bilo ništa, tako da je vodila računa o meni i njima, dok sam ja vodio borbu. Da smo oboje pali u krevet već bi bilo čupavo.
Preokret se dešava 11. dana kada sam otišao na kontrolu sa ovim rezultatima. Ponudili su mi novu terapiju i lečenje kući ili ponovo KBC Zemun pa da vidim tamo mogu li da me smeste u bolnicu. Kako je temepratura pala već sam se tog dana osećao bolje, ali nisam hteo da rizikujem i vraćam se kući. U KBC Zemun su me pregledali, pogledali analize i zbog moje operacije na mozgu, od pre 6 godina, procenili da sam ipak rizičan te da je bolje da me hospitalizuju. Tog dana sam završio u KBC Zvezdara gde sam ležao 7 dana. Dobio sam odmah kiseonik jer mi je saturacija bila 90. Naravno prepisali su mi odmah adekvatnu terapiju i započeli istu tako da sam se vrlo brzo osećao bolje. Nisam imao više temperaturu pa mi se povratio i apetit, te mi je glavni problem bio kad će sledeći obrok.

Za tih 7 dana su me dovoljno dobro oporavili da mogu nastaviti lečenje kući. Dobio sam antibiotik još 5 dana, kortikosteroide mesec dana, koje polako smanjujem, probiotik još mesec dana, vitamini dva meseca i midol/aspirin još 3 meseca. Napominjem da je ovo moja terapija i ne bih savetovao da neko prepisuje i uzima na svoju ruku. No svakako treba da se obratite lekaru ukoliko smatrate da vam terapija nije odgovarajuća.
Sada sam kući evo već 7 dana i dobro se osećam. Trudim se da odmaram što više, mada mora se nekad izaći i van kuće. Preporuka je izolacija 14 dana, po izlasku iz bolnice, zbog oslabljenog imuniteta. Da ne bih zakačio sad nešto drugo. Osećam da se zamaram i pri lakšoj šetnji ili čak ako stojim malo duže. Ne nešto preterano, ali umorim se. Tako da mi više prija leškarenje ili sedenje. Ako ništa drugo mogu sad da spavam kad god hoću, sna mi je uvek falilo otkad su se deca rodila. U bolnici sam baš fino odmorio.
Imao sam sreće da su mi našli mesto u bolnici iako su pretrpane. Bukvalno kako se krevet oslobodi u roku od par sati stiže novi pacijent. U bolnici je evidentan nedostatak osoblja, ali se trude maksimalno. Sestre obilaze stalno, a doktora kad vidiš. No ipak oni prate sve tamo negde i prepisuju terapiju, a sestre odrađuju posao. Ne mogu da se požalim na bilo šta, stvarno.
Juče sam radio kontrolne analize, d-dimer je sada normalan kao i CRP. Povišen je ALT što kažu da je normalno zbog lekova. ali pratiću. I trenutno nešto povišeni leukociti i trombociti. Radiću analize ponovo za neki dan da ispratim šta se dešava pa posle i na kontrolu. Da sam bolje, bolje sam. Da je gotovo, nije i ne znam dokle će trajati oporavak. Imajte to uvek na umu.
Neki zaključak ove priče bi bio da čim primetite bilo kakav simptom reagujete. Imaju ljudi i netipične simptome, bez temperature. Prosto ne čekajte. Bolje covid ambulanta, pregled i da kažu negativan, obična prehlada. Nego da čekate dan, dva, tri, a da korona uzme maha. Drugo, ako niste zadovoljni terapijom, vidite da ne daje rezultate, tražite drugu terapiju, idite u privatnu ordinaciju. Za nekoliko odlazaka u covid ambulantu Novi Beograd uvek sam bio kod drugog lekara i to su uglavnom mladi lekari. Gužve su velike i oni rade po protokolu, nemaju vremena da se posvete pacijentu, da urade nešto više. Ja sam išao drugi put kad mi je bilo lošije posle 4-5 dana, dobio Klacid, koji očigledno nije bio dovoljno dobar. Možda bih bolje prošao u nekoj privatnoj klinici gde bi mi se lekar više posvetio. To naravno košta i to ne malo, ali je kompletniji pregled i verujem da se bolje prođe.
Poštujte propisane mere, nosite masku radi vas, ali i radi drugih. Možda ste mladi i jaki, možda će vam korona biti kao blaža prehlada. Ali ako je prenesete nekom ko će teže podneti pitanje je kako će proći. No znajte i da pravila nema, možda baš vi završite na raspiratoru iako ste do juče bili u top formi, savršeno zdravi. Bar vam se to tako čini.
Vakcine nas neće rešiti ove pošasti tek tako, ali će pomoći u borbi organizma sa koronom. Ja sam primio AstraZenecu nedelju dana pre prvih simptoma. Žao mi je što nisam ranije, da je stigla da odreaguje. No loš tajming. šta da se radi. Čuvao sam se skoro godinu dana i sve je bilo ok, ali su se deca zarazila u vrtiću i donela kući. Deca nisu ničim pokazala da im nešto fali, a supruga je prva imala neke čudne simptome, koje nismo odmah prepoznali. Kad sam se ja razboleo to je već uveliko uzelo maha. Srećom ona se brzo oporavila i deci nije bilo ništa, tako da je vodila računa o meni i njima, dok sam ja vodio borbu. Da smo oboje pali u krevet već bi bilo čupavo.
Posetite www.garaza.rs !
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Bitno je da si pregurao najgore, sad samo treba strpljenja da se organizam oporavi. Neverovatne su mi posledice koje ova infekcija ume da ostavi, gledam (tj. čujem) kod gospođe svakodnevno. Izlečila se pre mesec i kusur dana, i dalje se brzo umara i ne može nikakve teže fizičke aktivnosti. A kako kašlje, to je pakao za slušati. Pre ovoga je bila u sasvim korektnom fizičkom stanju, nepušač ceo život itd...
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Zet zarazen posle vise od 3 nedelje od primanja astre, za ova prva dva dana samo blagi simptomi. Bio je u kontaktu sa mnom i devojkom (astra pre 4 nedelje), mojom majkom (pfizer revakcina pre 3 nedleje) i svojom zenom i bebom koji nisu vakcinisani. Sada pratimo kako ce ko reagovati.
Bice bolje. Za ovo privatna bolnica da bi pomogla, pitanje je. Koleginica primila Astra zeneku 3-4 dana nakon kontakta sa obolelom osobom, nije to znala tada i temperatura krenula odmah sutradan. Isla je kod privatnika, ali nije nesto pomoglo. Na kraju u drzavnoj bolnici kaze da je bilo mnogo organizovanije.
Plus, neke privatne bolnice ne primaju ako imas temperaturu, kasalj ili stomacne probleme. Imaju posebna karantin ispostave gde mogu da te pregledaju ili te odmah upute na drzavne.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Plus, neke privatne bolnice ne primaju ako imas temperaturu, kasalj ili stomacne probleme. Imaju posebna karantin ispostave gde mogu da te pregledaju ili te odmah upute na drzavne.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
ja sam imao izuzetno rizičan kontakt 32. dan posle druge doze sinofarma, supruga 35.
na povratku iz grčke svratimo u selo pored svilajnca na dečiji rođendan očekujući manji porodični skup kad tamo skoro 30 odraslih i 4 male dece.
od toga svi do jednog preležali koronu, nas dvoje i još dvoje rođaka vakcinisani - i sestričina koja šmrče i kašlje.
mi sva 3 sata u zatvorenom prostoru, povremeno izađemo napolje da se nadišemo vazduha, niko maska. sedeli na 2 odnosno 3 stolice do sestričine, u pauzama od jela pričali izbliza itd.
po povratku u selo ona ima temperaturu oko 38, sutra kod lekara upala pluća na rentgenu i krvna slika tipična za kovid.
danas je 13. dan od toga - ni žena ni ja nismo razvili simptome. da li smo asimptomatski? ne verujem u ovim godinama.
štagod da je, ovo 100% prihvatam kao dokaz delovanja kineske vakcine.
na povratku iz grčke svratimo u selo pored svilajnca na dečiji rođendan očekujući manji porodični skup kad tamo skoro 30 odraslih i 4 male dece.
od toga svi do jednog preležali koronu, nas dvoje i još dvoje rođaka vakcinisani - i sestričina koja šmrče i kašlje.
mi sva 3 sata u zatvorenom prostoru, povremeno izađemo napolje da se nadišemo vazduha, niko maska. sedeli na 2 odnosno 3 stolice do sestričine, u pauzama od jela pričali izbliza itd.
po povratku u selo ona ima temperaturu oko 38, sutra kod lekara upala pluća na rentgenu i krvna slika tipična za kovid.
danas je 13. dan od toga - ni žena ni ja nismo razvili simptome. da li smo asimptomatski? ne verujem u ovim godinama.
štagod da je, ovo 100% prihvatam kao dokaz delovanja kineske vakcine.
Ko je za bolnicu - mora u državnu, ne postoji mogućnost za privatnu (barem ne legalno).lami napisao: 02 Apr 2021, 11:24 Bice bolje. Za ovo privatna bolnica da bi pomogla, pitanje je. Koleginica primila Astra zeneku 3-4 dana nakon kontakta sa obolelom osobom, nije to znala tada i temperatura krenula odmah sutradan. Isla je kod privatnika, ali nije nesto pomoglo. Na kraju u drzavnoj bolnici kaze da je bilo mnogo organizovanije.
Državne kovid ambulante vidiš i sam koliko su efikasne: pune bolnice težih slučajeva. Trojke je samo još jedan dokaz. Moja majka zamalo.