Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Re: Dobro veče

Post od motorista »

Milos napisao: 28 Jan 2025, 08:542) Preopterecen drzavni aparat u vidu previse zaposlenih ljudi koji nista ne rade i samo opterecuju budzet , pa pada teret na one koji zapravo posteno rade posao za 5 njih
Radio sam u domaćoj firmi koja je u svom polju do bombardovanja 1999. bila #2 u Evropi. Nove tehnologije, vrlo visoka efikasnost u odnosu na veličinu (a opet je smatrana gigantom), interni institut najveći svoje vrste u svetu, stručni kadar na svakoj poziciji, upošljenost kapaciteta i realizacija godinama 105-112% pre uvođenja sankcija a i potom odlična.

Moj posao su bila ispitivanja. Brojne metode, standardi (imamo i dva interna), svakog dana radiš i učiš — a radilo se žestoko, prosek od 350 prostih ispitivanja (zbog ilustracije uzimam njih za primer) sam izvodio samostalno dnevno. Primao platu X. Napustio firmu pre 3 godine jer je prodata nedomaćinski nazovi-strancima i nisam mogao da gledam užasno ophođenje novodovedenog direktora prema kolegama.

Našao novi posao nakon nepuna 2 dana. Plata 3X, deo sam ekipe od 25 članova, sva ispitivanja su isključivo najprostija, ima ih za ceo kolektiv 20-120 dnevno, prosek do 50.

Dakle ispitivanje u domaćoj firmi košta Y, a u ovoj stranoj 525Y. Nek' je i 500 puta razlika. Ma, nek' je i 300. Ali za domaću firmu kažu da je nerentabilna, pa su je morali prodati kriminalno budzašto, a za ovu stranu govore da je dobra, rentabilna, ne dobijaju se subvencije ali država kupuje papreno skup proizvod (a slabijeg kvaliteta, usput).
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:

Post od motorista »

pedja napisao: 28 Jan 2025, 11:13
trojanac napisao: Nego generalno sam protiv postavljana pitanja šta posle. Bar u ovom slučaju.
Slažem se.

Ipak, možemo biti najsložniji ikada, kada se postavi jasan cilj. Kada krene podela vlasti, moći, novca, funkcija, klikera, šibica, nastaje problem. Živi bili pa videli.
Imamo loše iskustvo 5. oktobra koji je bio opravdani narodni bunt, ali čija je ideja od novih struktura “oteta” od narodne volje i dalja realizacija je dovela i do ovoga gde smo sada. Čini mi se kako su se studenti do sada sačuvali od takve negativne mogućnosti, i najveća mi je želja da to uspeju i uspevaju i u budućnosti — nadam se da je ona njihova.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ukoliko Bajaga capne, neki sledeći će vladati zauvek...

Tapa

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

motorista napisao:
Milos napisao: 28 Jan 2025, 08:542) Preopterecen drzavni aparat u vidu previse zaposlenih ljudi koji nista ne rade i samo opterecuju budzet , pa pada teret na one koji zapravo posteno rade posao za 5 njih
Radio sam u domaćoj firmi koja je u svom polju do bombardovanja 1999. bila #2 u Evropi. Nove tehnologije, vrlo visoka efikasnost u odnosu na veličinu (a opet je smatrana gigantom), interni institut najveći svoje vrste u svetu, stručni kadar na svakoj poziciji, upošljenost kapaciteta i realizacija godinama 105-112% pre uvođenja sankcija a i potom odlična.

Moj posao su bila ispitivanja. Brojne metode, standardi (imamo i dva interna), svakog dana radiš i učiš — a radilo se žestoko, prosek od 350 prostih ispitivanja (zbog ilustracije uzimam njih za primer) sam izvodio samostalno dnevno. Primao platu X. Napustio firmu pre 3 godine jer je prodata nedomaćinski nazovi-strancima i nisam mogao da gledam užasno ophođenje novodovedenog direktora prema kolegama.

Našao novi posao nakon nepuna 2 dana. Plata 3X, deo sam ekipe od 25 članova, sva ispitivanja su isključivo najprostija, ima ih za ceo kolektiv 20-120 dnevno, prosek do 50.

Dakle ispitivanje u domaćoj firmi košta Y, a u ovoj stranoj 525Y. Nek' je i 500 puta razlika. Ma, nek' je i 300. Ali za domaću firmu kažu da je nerentabilna, pa su je morali prodati kriminalno budzašto, a za ovu stranu govore da je dobra, rentabilna, ne dobijaju se subvencije ali država kupuje papreno skup proizvod (a slabijeg kvaliteta, usput).
Koja je firma u pitanju?

Volim kad pročitam, "druga u Evropi", "najveći u svetu"...

Treba mladi da znaju šta smo nekada imali.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:

Post od motorista »

Iz poslovnih i ličnih razloga, barem za sada, privatnom porukom. :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Cekamo vas u NS.
Neki to zovu slavija 2.
Dolaze ljudi peske iz bg, biciklima, motoraši..

Ja mogu da se pohvalim da sam čekirao sva 4 veca protesta u bg. (Slavija, ustavni sud, rts, auto komanda) :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Na mladima svet ostaje.

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
rage_man
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2016, 00:05

Post od rage_man »

Sada nema nazad, ovo mora da se uzgura do kraja uz dozu velikog opreza jer ova besramna diktatorska vlast je sigurno spremila neki novi vid manipulacije.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Mogu manipulatorno da se sagnu ovim momcima i devojkama.

Kod njih sve funkcioniše na principu "ruka-ruku-mije" i na tome će i pasti, jer se suprotstavljaju sa nekim koga to ne interesuje i bukvalno ne znaju kako da se ophode prema situaciji.

Obično ne dozvoljavam emocijama da me preplave u ovakvim situacijama gde je racio ključan, ali me juče slomio govor radnika iz Kolubare: ovi novi klinci nemaju šta da izgube, jer im mi ništa nismo ni ostavili.

Ovo je poslednji trenutak za našu generaciju i sve starije da ispravimo sve što smo zasrali prethodnih decenija. Prevashodno nečinjenjem.

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
rage_man
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2016, 00:05

Post od rage_man »

Video sam taj snimak iz Kolubare, iskreno gutao sam knedle dok sam slusao coveka.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

trojanac napisao: 29 Jan 2025, 23:34 Na mladima svet ostaje.

Sto ne znaci da mi matori ne trebamo dati svoj doprinos.
Ja dajem svoj maksimum, hrana, pice za studente, idem na sve proteste koje stignem i bg i ns, delim nalepnice, flajere ljudima itd..
Realno to je nista u odnosu na one sto stvarno sada rizikuju. Ako pustimo mlade da sami resavaju ovo a mi sedimo kuci, nema nista..
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja tebe ubrajam u mlade. Zato sam tako i napisao.

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Darko, koliko se sećam, negde smo tu sa godinama, čak si i neku godinu mlađi, mladi smo bre :mrgreen:
Na žalost ne mogu lično da učestvujem ali šaljem novac, toliko bar mogu da pomognem.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Politiku i dešavanja oko toga uopšte ne pratimo, nismo u Srbiji, ne ni u Sloveniji, nikada nismo gledali RTS ili RTV Slo, ne izlazimo na izbore ni tamo ni ovde...jednostavno se ne opterecujemo nekim stvarima i osim NG, Discovery, Animal Planet-a...kod nas se nista drugo ne gleda . U sećanju su mi ostale večne debate mojih roditelja sa svojim društvom o politici, nikada kraja, gde god se ukaže prilika . Sada kada obilazimo rodbinu, prijatelje...neminovno se stvari malo okrenu na tu stranu.

Što se tiče ovih aktuelnih dešavanja, tu sam malo pogledao o čemu se radi, i stvarno svaka cast ovako kanalisanoj, artikulisanoj i pre svega inteligentno usklađenoj mladoj energiji. Pokazali su da može i puno toga dobrog da ispliva na površinu, i baci u senku sav talog i manipulacije na koje nas je navikla svaka vlast. Oni su već pobednici i pre zvanične pobede .

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Odgovori