Aplikacija mog telefona kaže da mi je sin student od Nove godine sa Jazz-om prešao oko 3.500 km obilazeći sa svojim kolegama sa fakulteta razne lokacije protesta ... Nema gde nisu bili (Sombor, Šabac, Bogatić ... ), a negde i po par puta (NS, Dolovo ... ).
Zamolio sam ga da proba da ubuduće malo "smanji gas" i da više protestuju u lokalu
trojanac napisao: 10 Feb 2025, 20:37
Sreća pa Jazz mizerno troši.
Nema veze trošak goriva, ali, moram da priznam, nervira me malo ritam kilometraže, ali, mnogo više na šta kola liče. Kada god vidim kola, unutra deluje kao u štali, a spolja kao da je tek izašao iz njive. Ova omladina danas je neverovatna.
Ne bi mi ga on ni večeras "ostavio", ali, moram da ga ujutro teram na redovan servis.
Apsolutno nije vreme za duži boravak napolju, ali na izuzetan način pokazuju koliko im je stalo do svega ovoga. Stoji da imaju podršku, ali motiv i volja je tu iznad svega. Kada čovek ima volju onda čini nemoguće. I mene su, pojedini, svojevremeno otpisali.
Što se prognoze tiče, kako RMHZ predviđa, dani su u plusu. Petak već nekih 10 stepeni predviđaju. Trebalo bi bez padavina. Samo vetar ovaj da stane.
Noć u minusu ili oko nule. Bitno je da budu u nekom zatvorenom prostoru. Navodno je sve dogovoreno.
Ja im se divim. Jesam bio u specijalnim jedinicama vojske sa 20 godina i nije bila laka obuka, ali 4 dana hoda nije nimalo lak zadatak, sve i da su idealni vremenski uslovi.
Moja sestricina sa kolegama ide peske od bg do kg. I mene malo brine to oko vremena. Valjda ce sve proci ok.
Jos vise me brine potencijalno razocarenje tih mladih ljudi ako mozda na kraju ne dodje do zeljenih rezultata.
Ja ih podrzavam maksimalno, na vecini protesta i skupova sam prisutan, cak i ako primetim nesto sto mi se ne dopadne oko organizacije, precutim i pripisem to visem cilju i neiskustvu.
Najgore je sto vlast trenutno ima taktiku da se pravi nema na sva desavanja. I oko blokade fakulteta, skola, kulture, protesta po celoj srbiji. Pustili su da se sve slobodno desava u cilju da se narod umori.
Sve se slažem i mogli bi sad široko o politici, ali nećemo. Naše je da im damo podršku u svakom smislu, a nadam se da će ova borba uskoro dati i konkretne rezultate.
McGruja napisao:
Očekujem na naplatnoj veliku gužvu u subotu, jer ima mali broj rampi
Koje putne pravce preporučuješ, sem AP?
Pa sem Topole, što pomenu Peđa, nemaš neku alternativu a da nije kruženje i obilaženje.
Eventualno možda, pošto ideš sa NBG, Miloš Veliki-Preljina-Mrčajevci ali verujem i da će tu biti gužva.
Ili možda do Jagodine pa starim putem za KG.