Od amortizera samo provereno. Ja gledam samo bilstein ili npr sachs. Ostalo zaobidji ako hoces kvalitetan amortizer i bez osluskivanja da li ce biti problema ili za reklamaciju.
Sam sebi si sad odgovorio
Ja sam skoro menjao takodje amortizere, ivdc... Zato i kazem muka mi kad cujem tu rec, ali to je sto je i tako je kako je cena ugradnja itd...
sebekkg napisao: 10 Jun 2023, 21:34
Ja gledam samo bilstein ili npr sachs. Ostalo zaobidji ako hoces kvalitetan amortizer i bez osluskivanja da li ce biti problema ili za reklamaciju.
Drugaru na vw bora vec geknuo desni prednji posle 40 000
Monroe
E sad, ima tu kvaka. Los put pogotovu krajevi do bankine pa nije ni cudo sto stradavaju
Meni je bio donet original USA Monroe direktno iz Severne Karoline (ovde nije bilo da se kupi kod uvoznika).
Na ambalaži je pisalo garancija 20,000 milja, i da crkao je posle 35,000km, dakle izdržao garanciju.
Zadnji. Oba.
Za razliku original iz prve ugradnje na autu je isto Monroe i izdržao je 210,000km, prednji.
Jedan je otišao a drugi je još bio ok, zamenjena oba sa Bilstein B4.
Isti brend Monroe ali su totalno različite trajnosti, korišćeni su na istom autu.
Pre 10ak gidina kupim caletu ITN kinez zadnje amorte, za Golfa 4. Dva komada tada bilo oko 2500din tako nesto, smesna cifra.Bilo je planirano da vozi auto malo, godinu dve, tipa 15000km plafon za te dve godine.
Na kraju je sa tim Golfom presao 90.000km za 2 godine, dobio posao pa je svaki dan putovao 200km. Zanimljivo, da ni jedan nije procureo.
Da li bi ih preporucio, pa nemam pojima.
Ono sto ne bih uzeo je Monroe, jer mislim da imaju dosta klasa kvaliteta i treba ubosti i naci koji je ok.
Ja sam misljena da za neke stvari treba probati nesto jeftinije pogotovo ako se ne prelazi puno km i ako su delovi koji se brzo i lako menjaju gde majstor ne moze da vas mnogo odere ili delovi koje sami mozete da zamenite, npr. ja na puntu zadnji amort zamenim za 15min max, zasto ne probati ITN i sl. marke koje su duplo i vise jeftinije, pogotovo znajuci da odavno visa cena ne znaci i bolji kvalitet, pa eto tako na monro se mnogi zale a kosta vise od ITN-a....godisnje predjem max 10k km i auto cuvam prosecno 2 godine, tako da racunam da bi i jeftin brend izdrzao bar to neko vreme a i da rikne pre znam da ne valja, kupim nesto bolje i cao. Naravno ne bih se kockao sa delovima tipa set zupcenja i sl. sto moze da te ostavi na putu ali amort ako i procuri nije smak sveta moze da se vozi do zamene.