Da, to nisam ni video, no nebitno, i3 je minimum, a realno za 5 godina igranja je i5 najbolja opcija, ako moze da se uglavi u budzet.
Traze dobar procesor igre. Nikada je jeftinije kupiti dobar procesor, ali svejedno je bezveze da procesor bude taj koji koci graficku i smanjuje fps u igrama.
Drugo, zamena graficke je najprostija operacija koju svako moze da izvede i traje 2 minuta, dok je zamena procesora jebada velika, gde mora da se rasklapa i sklapa ceo kompjuter ponovo i mora neko ko zna da odradi.
Kada smo kod toga, ja sam pazario novog misa i u prodavnici vidim solidan kuler i uzmem i njega.
Cooler Master Masterair pro 4 koji sam montirao juce, pa evo malo slicica operacije zamene kulera
Prvo se raskace svi kablovi.
Pa se povade graficka, zvucna i rami.
Pa se onda odsrafi svih 13723 srafa

i isvadi ploca.
Onda se skinu stari kuler i procesor i sve dobrano ocisti alkoholom kojim se navlazi krpa. Uzme se obavezno neka stara krpa ili peskiric u mom slucaju, koji su posle za bacanje.
Onda se stavi pasta na procesor u kolicini kao na slici otprilike, nece biti nista ni ako se stavi malo vise.

E onda se montira kuler, ali posto je CM resio da stavi 2 razlicita nacina montiranja, ovaj prvi je fail tezak, sa plasticnim klipin-ovima, te sam ga skinuo, opet ocistio i montirao ga pravim nosacem, koji je pricvrscen sa 4 srafa sa godnje strane, koji su uvrnuti u metalnu plocicu koja se montira sa zadnje strane ploce.

Kada je to zavrseno, ploca se srafi nazad i ukljucuju graficka, zvucna, svi kablovi za napajanje(procesor, 6 kulera, 1 sdd i 1 hdd, pa i kablici u dnu za power dugme, lampice na kucistu, pa 2xeksterni usbovi i napajanje za graficku i plocu), sto je najsmorniji deo posla.
Sve u svemu, bez ovog drkanja sa prvom montazom kulera, cela operacija traje oko 1 do 2 sata, zavisno od toga koliki problem sa ledjima imate