Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Re: Grčka

Post od mića »

Obavezno.

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ma mail ne odgovaraju još, a preko sajta se nekim čudom ne obračunava 20% popust za povratnu.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Savet...

Ove godine smo letovali u Ormos Panagiasu-ako sam dobro napisao (na 5 km od Nikitija), sa cerkicom koja je tamo napunila 2 godine.

Obisli smo obe strane negde do sredine, tako da kazemo.

Sledece godine bi smo jos jednom otisli na Sitoniju i to bi bilo to za jedan duzi period. Dete ce sve vise da raste pa mozemo sve dalje da idemo, kao i ranije...

E sad koliko mi se isplati da gadjam neki smestaj negde u donjem delu prsta, npr Porto Koufo i sl ?
Da li mogu da nadjem dobar smestaj i koliko su pristupacne plaze u donjem delu?
Dete obozava vodu i najvise nam i odgovaraju prirodne plaze, realno nismo probirljivi kada je to u pitanju a i dete za sada je sve lepo podnelo....
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Idi bolje u Sarti onda
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Sta ce u Sarti, vetar + talasi... Nikiti, Lagomandra, Kalamitsi...
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Nikiti nam je bas bio blizu pa smo obisli taj deo...nervira me i onaj vasar na setalistu u Nikitiju. Zato i biramo manja i mirnija mesta bez tog vasar ''sadrzaja''

Sarti bi mozda odgovarao, samo je pitanje da li ici jos nize ?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

U Porto Koufo će te zezati komarci. Zbog one baruštine iza krivine ka Sartiju.
U Toroniju imaš tehničku (slanu) vodu na česmi.
Sarti je vetrovit ali ako ćeš da se šetaš po plažama pokriva ti i zapadnu i istočnu stranu (do Tristinike). Ali cela istočna strana, pogotovo taj južniji deo je nagrabusio prošle sezone u poplavama.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Toroni je dobar jer sunce kasno zalazi i retko ima talasa, baš sam primetio da ga ljudi da decom zbog toga dosta biraju. Mada ima valjda taj neki problem sa kanalizacijom,

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Odgovorili Grci posle 4 dana za trajekt. Popust 20% za povratnu kartu nije u ponudi za 2018. godinu, za sada.
Samo to još nismo regulisali. Dokle čekati? :)
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Pa pazi, mi smo mesec dva pre puta bez problema rezervisali, probaj u 2018 god :-)

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Kakva je Sivota za porodicno letovanje ? Kada je Alvirovic isao prosle godine jako mi se dopalo ono sto sam video.
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Voda je hladna za decu.

Sent from mTalk
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Oko Sivote nema plaža kao na Sitoniji. Retke su peščane plaže, uglavnom je sitan kamen , pa je ulaz u vodu malo pipaviji. Peščana je plaža Sv. Nikola, mislim da se tako zove, u gradu, mala je i treba da se porani da se uhvati mesto. Meni je lepa plaža Zavia na izlazu ka Pargi, peščana, sa zaleđem u šumici. Voda je hladnija zbog nekog izvora u samom zalivu. Mega i Mikri Amos su onako... ništa posebno. Dopale su mi se Zeri i Dei. Dei je sa krupnijim oblim kamenom, ali sa "gornjim" delom u maslinovoj šumi.
Prema Pargi je i Ag.Paraskevi, takođe sitan kamen, ali sa ostrvcem preko puta, pa je lepo za preplivati. utisak su mi pokvarile ose koje su nas saletale za vreme ručka u restoranu.
Dalje, na pola puta prema Pargi, Arila, uska plaža sa sivim peskom, takoreći Dunavcem, osama unutar trske u suncobranima, ali se za divno čudo čisti svako jutro.
Pekaru na izlasku ka Pargi (uvek je ujutro gužva) drži beogradski student, pa uglavnom nema potrebe za "aj vont dis".
Marketi uglavnom hoće da donesu na apartman kada je nešto teže u pitanju (voda, gajba piva i sl.).
Uveče je živo mesto, a "riva" zbog mnoštva jahti podseća na Dalmatinska mesta.
Kada ti dosadi, skokni uveče do Parge, samo pazi gde parkiraš.
Ako ti se ukaže prilika za krstarenje...idi.
Ako možeš uzmi čamac na pola dana ili dan, lepo je da se obiđu ostrvca oko Sivote, onda znaš zašto si išao tamo. Mislim da je pola dana bilo oko 50 eur.
Eto...
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Hvala na lepom izvestaju.

Pa to mi se I svidja, sto videh da se Sivota sastoji od 3 ostrvceta pa se plaze obilaze brodicima. Opet, sve to se placa. Ali nisam znao da ima toliko plaza I do kojih moze da se dodje.

Izgleda da je problem parking, to I ti kazes, doduse za Pargu. U kom smislu ? Pretpostavljam da I u Sivoti smestaji imaju svoje parkinge.

Da lI je voda toliko hladna zaista ?
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Da se ne ponavljam...
Ikac napisao: 25 Feb 2017, 14:42
Ogi napisao:
P.S. Kakva je ta Sivota za porodicu sa decurlijom ?

Ja bio prošle godine... Auto je must have pošto su plaže razbacane i nepristupačne. Cene su ok manje više, skuplje je malo u odnosu na Halkidiki i Olimp. regiju. More je čisto, voda je hladnjikava pošto ima dosta nekih podvodnih izora. Plaže su lepe mada nema sitnog peska, uglavnom šljunak. Mesto je malo, nekoliko restorana, dva marketa i to je to, nema nekih dodatnih sadržaja. Parga je blizu, takođe i Igumenica (luka) tako da može i kolima da se skokne do Krfa, a postoje i jednodnevni izleti preko agencije. Ako te još nešto konkretno zanima, pitaj..
Da dodam da su mi u Pargi pisali kaznu za nepropisno parkiranje 80 evra, 40, ako se plati u roku od 10 dana. Platio sam, zato što mi je čovek iz agencije rekao da bih mogao da imam problem na granici.
Odgovori