Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Re: Grčka

Post od Martin »

Kome smeta, uvek može na Dojran.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Svi Srbi na Dojran :)

Gesendet von meinem SM-J500FN

Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Vaistinu.
Nego - saće kao Grci nas da zjbu??? :kezo:
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Je l ima neko preporuku za pristupacan hotel na Tasosu ?
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Pre godinu i po smo bili u Kapahi hotelu, Pefkari. Nas četvoro, polupansion pri čemu smo mogli da biramo da li ćemo ručak ili večeru uz doručak. Mi odabrali večeru ali kasnije, kada smo upoznali konobare (jedan govori srpski), bukvalno smo se dogovarali dan za dan. Klopa je korektna, izbor od sedam-osam jela ali se ponavlja, nakon nedelju dana smo probali sve i krenulo je ponavljanje. :) Dobro je što uvek ima neka čorbica (volimo da bude nešto na kašiku)
Sobe su vrlo male, ali čiste i funkcionalne. Jedino je klima bila prljava, ali još nigde u Grčkoj nisam video čistu klimu u avgustu. Internet je bio očajan, razgovor preko vibera samo ponekad, slike putuju sto godina, jedva upotrebljivo za minimum komunikacije. Srećom sada postoje 4g opcije koje to rešavaju. Vode za tuširanje je u principu bilo ali desilo se jedno tri puta (od 14 dana) da nestane tople vode na dva minuta. Posle dva minuta je voda opet vrela, ne znam šta se tačno desi, možda prebacuju negde na drugu cisternu ili tako nešto...
Osoblje je ljubazno, gosti generalno ne luduju, mi smo gledali na baštu i nije nam smetala buka iz restorana ili sa „šetališta“, rekao bih da je bilo dovoljno mirno da nije bilo par budala koji nedostatke u predelu prepona leče glasnoćom svojih prdavaca na dva točka i to baš u od ponoći do tri ujutro. To je bio problem uglavnom vikendom. Inače, hotel ima „parking“, prosto utabana zemlja pokrivena crvenom prašinom, sa relativno strmim ulazom ali oktavija nije imala problem. Nema sef i brave na vratima ne ulivaju poverenje.
Na plaži je klasika, uz piće se ležaljke ne naplaćuju, sama plaža je uglavnom popunjena kafićima, nema baš mnogo mesta da sami zabodete suncobran, ulazak u vodu nije sjajan ali meni je ceo Tasos bez veze po pitanju plaža, posle Sitonije i Lefkade je baš bled utisak ostavio. Postoji mogućnost iznajmljivanja vodenih skutera, vožnji na krofnama, bananama i sličnim spravama, parasailing...
Lokacija je takva da za deset-petnaest minuta može peške da se stigne do Potosa, a otprilike 20-35min do Limenarije. Ako nećete da šetate, imate dva mini marketa i sedam-osam restorana u 50 metara od hotela. Sve ostalo je u Potosu.
Sve u svemu, ne bih se tamo vratio ali ni bilo gde na Tasos pa ne znam koliko je moje mišljenje merodavno. Cenovno smo ovde dobili polupansion za cenu samog apartmana bez hrane na Sitoniji tako da opisani nedostaci su donekle kompenzovani drugačijim konceptom odmora koji se ipak uklopio u neki budžet.
Edit: uspeo da nađem profakturu:
In: 04/08/16 out: 18/08/16 (14 nights) ONE fourbedded room GARDENVIEW , on HALFBOARD FOR 2+2: 105 E /DAY
Plaća se 30% depozit. Dogovor direktno sa Grcima, bilo primetno jeftinije nego preko naših agencija.
Poslednja izmena od klisko u 29 Dec 2017, 23:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Tasos ljudi ili vole ili mrze, nema izmedju. Meni se dopao, i opet bi išao. Samo bi gledao ovaj put sever ostrva, mada su lepše plaže na jugu, ali jedini pravi grad je Limenas, ja i devojka smo se posle par dana smorili uveče u Potosu, naučiš napamet gde je sta

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Planiramo da idemo sa jako dragim prijateljima medjutim oni bi da idu u hotel ili negde gde ima najmanje dorucak a voleli bi PP. Mi tako nismo isli do sada a I hotel je sigurno preskup. Moramo pronaci nekakav kompromis.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Mi smo ovde bili 2013, bilo nam je super.
imali smo pp, dorucak svedski sto, vecera je bila super, izbor dva jela. Nama je odgovaralo jer nam je ta vecera bila neki kasni rucak, sluze od 18 h, od dorucka do vecere premostimo nekim girosom. Sobe velike, sa terasom, ima parking sa hladom. Jedino ako te zanima trazi da budes na spratu. U prizemlju svi defiluju ka bazenu pa je malo bzvz ako sedis na terasi .

https://www.tripadvisor.rs/2273035?m=19905

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Tesaloniki... bio neko? Ne tražim noćni život, već mirno i lepo mesto.

Kakav je počekom maja, može li se kupa čovek?

Hvala!
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Može, ako nisi mnogo zimogrižljiv. Meni je ladno i u junu. :D

TT

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ma meni nije poblem, nego majci :)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Pocetkom maja ako ces kupanje jedino 500km juznije od Soluna da ides, Atina i ta regija, ovamo severno necete se "leba najesti" od tople vode :)
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Nama je na Lefkadi krajem maja bilo sasvim ok. Za nijansu hladnije, ali podnosljivo, a inace jesam zimogrozljiv.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

jedino u Vurvuru :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mi smo bili u junu prosle godine i bilo je suncano i toplo a u julu poplave i uzas.
Odgovori