Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Re: Dobro veče

Post od LAV-LAV »

Ketty Perey u svemiru... ludilo
Kaže joj kolegica da je skoro uvatila mjesec kako se dobro vidi... a s druge strane totalna tama,a ispod Zemlja... a možda su u šumi
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Katy Perry zapravo.

Tapa

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Masinac napisao:Momci kakvo je mišljenje od 1.4 TB Multiair 170HP u Guilieti? Čitam da MA zna da bude skup, oko 1k evra, pa dal da ih izbegavam ili ne?
Nova MA jeeinica da se kupi i montira oko 200000 din. Reparacija kod Brane, ako se ne varam je oko 600€ po cilindru. Ustvari, remont može da se uradi samo ako nisu crkli solenoidi, oni su zapertlovani za kućište i ne menjaju se.
E sad, po broju na MA jedinice se vidi koja je revizija. Sa druge strane, najproblematičnije su bile one sa početka proizvodnje, jer au imale uske kanale za ulje, pa usled menjanja ulja na 20-30k km su se zapušavali i dovodili do kvara. Na MA ako se meja redovno ulje na 10k km i čiati ili menja filter MA na velikom servisu, šanse da crkne au minimalne.
Kod auta koji sam ja vozio, MA je promenjen na 75000km, to je bila prva verzija, zamenjena je trećom revizijom i auto je prodat sa 250000km bez ikakvih problema sa MA.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Nova MA je nešto preko 1000€. Remont kod Brane ne znam sad koliko je, pre par godina je drugar kod njega remontovao komplet jedinicu za 400€, taj auto je još uvek vozi bez problema.
Moj MA je iz prve serije, ima na satu 167k km i vozi se bez ikakvih problema. MA voli visoke obrtaje i ako se vozi nonstop po gradu, može da ima problema. Ako redovno voziš na otvorenom i povremeno u obrtajima, da ulje procirkuliše po kanalima, nećeš imati problema. E sad, problem je što ne znaš da kako su prethodni vlasnici vozili.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

600 evra po cilindru ne može biti nema šanse. Ispade remont skuplji od nove jedinice. Znam za EVO MA 135 kome je radio remont izašlo je nešto oko 40-45k dinara i to je posle tog poskupljenja. Tada mu je rečeno 1200 evra nova. Nazvaću baš da ga pitam.
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

@pedja

Vaistinu je tako 🪗
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Heineken napisao:600 evra po cilindru ne može biti nema šanse. Ispade remont skuplji od nove jedinice. Znam za EVO MA 135 kome je radio remont izašlo je nešto oko 40-45k dinara i to je posle tog poskupljenja. Tada mu je rečeno 1200 evra nova. Nazvaću baš da ga pitam.
Ajd pitaj pa javi. Ja sam se prošle godine raspitivao čisto informativno i za remont i za nove jedinice sa ugradnjom. Zato sam naveo te cene. I pitaj ga koliko daje garanciju na remont.

Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

200+ k nova jedinica za 1.4 MA , remont u najgorem slučaju može da ide i do 40k po cilindru . Evo Vam poslednje informacije. Cene u nabavci se menjaju jako često, nažalost uglavnom na gore

Znači MA motore ako ste nategnuti sa budžetom zaobilazite u širokom luku. Novije revizije imaju manje problema ali umeju da zveknu i one na malim km (ispod 100k km) . Samo 1.4 sa 120 konja ili QV :D
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Lepo ja rekoh. Plus na remont nema garancije i ako ima, to je neka smešna.
Ne bih ja bežao od motora sa MA ako je od nekog proverenog ili sa validnom istorijom održavanja sa malim servisima na 10k km.

Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

Teško je takav naći, ali naravno ako izleti neki baš dobar ne bih da propustio.
Za sad je ipak primarni fokus ovaj bez MA sa 120ks.

@Heineken QV da, al skupi su ko dragi kamen :D
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Prema zadnjoj info od prosle godine kad je kolegi sa drugog foruma crkla MA na puntu, Brana je trazio 50.000din po cilindru za reparaciju MA ali bez garancije, tj upitno je da li moze reparacija, ranije je bilo jeftinije ai je ocigledno skocila cena, Reparacija nije moguca ako je crkla spulna koja najvise i strada.
Polovna MA je oko 500-700e ali opet nemas garanciju, postojala je neka opcija uvoza nove od preko sa cenama od oko 1200-1500e a original da se poruci preko nasih ovl. servisa je bio oko 2000e mozda malo preko koliko se secam. Tako da je covek na kraju prodao auto ispod cene jer nije bilo racunice tolikog ulaganja u punta koji nije vredeo vise od 4000 u tom momentu. Inace taj auto je bio 2014. godiste sto znaci da je imao poslednju ili bar pretposlednju generaciju MA jedinice koje navodno manje stradaju ali izgleda nije ni kod njih sigurica. MA je crkavao ljudima i koji su servise radili na 10-15k km tako da nije samo ni do duzine servisnog intervala.
Ja sam iz tog razloga izbegao kupovinu giuliete MA i kupio TB.
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Pričaš o MA jedinivi u najslabijoj verziji punta, 105ks, atmosferac, to su primeri sa najviše crkavanja MA iz nekog razloga.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ne secam se koja verzija motora je bila ali cene su iste kao i za bilo koju drugu MA ne verujem da tu ima neke razlike moze samo da bude skuplje za ove jace varijante. Svakako sa novijim godistem je manja kocka da rikne ali ja sam u fazonu kad vec postoji neki potencijalni problem koji je skup a koji moze da se izbegne da ga ipak izbegnem i ne kockam se.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Masinac napisao: 15 Apr 2025, 14:16

@Heineken QV da, al skupi su ko dragi kamen :D
Meni se baš čini da je QV maltene u rangu cena 1.4 u iole dobroj opremi. Bar je do skora bilo pristojnih QV za tipa do 8k. A sad, koliko vidim, 1.4 je oko te cene.
Имам једно потпитање...
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

"In 2010, the 1.4 L MultiAir engine won the International Engine of the Year[8] as well as Popular Science's Best of What's New"
Odgovori