Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Dobro veče

Post od OMP »

307 nema torziju, iako neki to idalje zovu torzijom ali nije, 206 je poslednji model sa torzijom
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti ... a-20h.html

Ima li ko iz Beograda da ide? Valjalo bi pojačati.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Slika
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

»307«: ti skraćeni izrazi su malo nezgodni. Auto ima polukrut sistem vođenja točkova pozadi, što podrazumeva torzioni nosač oblika slova “H”, ali su same opruge na »307« najuobičajenije zavojne. Jedan sistem vođenja točkova koji je prilično primitivan, ali od 1974. i primene u »Golfu« veoma tipičan za C-segment.

»206« pozadi ima podužna ramena (dakle nezavisno ogibljenje) a opruge su torzione (torzioni štapovi).

Da ne zbunjujem ljude koji samo čitaju, ali ko pogleda slike videće da i zavojne opruge funkcionišu kao torzione, samo uvijenog oblika i bez uklještenja na krajevima. Ako vas zanima samo održavanje onda zanemarite ovaj pasus, čisto jedno opažanje.

@DukeNS , ali dobrodošli su i odgovori i drugih, kako bi ljudi iz unuttašnjosti mogli da pomognu studentima? Neki kintakti, žiro-računi, pouzdani posrednici... ?

Apropo toga, oseća se neko pomalo i skoro zlokobno zatišje. Sa druge strane, počinje presija vlasti ovde, jedna od žešćih i sveobuhvatnijih. Nakon ovakvih prethodnih su rezultati bili teški za sve Kruševljane: 2012. su iz obesti ukinute dve godine plate za oko 5000 radnika, potom je paket kriminalaca postavljen u institucije (silovatelj u pokušaju zbog kojeg je u gradu izbila pobuna 1974, građevinski i drugi poznati mafijaši, politički pop i lečeni narkoman za episkopa...), 2016/2017. što ugašene što za nešto sitno prodate velike i uspešne firme i razdeljena njihova imovina, 2018. betonirali i nakaradno dozidivali srednjovekovni grad, de fakto obustavili i zabranili kulturna dešavanja, svečanosti, festivale, za bioskop se naručuju samo najgori i eventualno prorežimski filmovi, u zadnjih 10 godina su možda bila 2 koncerta a da to nije rang Cece ili Baje Malog Knindže, iako su pisane peticije... 2021. uništili prelepi centar i preradili ga bez projekta, renovirali parkove na 6 meseci, park na Bagdali pretvorili u građevinsko zemljište za podobne, načičkali grad raspevanim svetlosnim fontanama na nefunkcionalno izvedenim kružnim tokovima, najurili nepodobne iz zdravstva i počeli iz školstva... svaki građevinski projekat koji se dohvati starog to staro unižava iz gradskog u palanačko, novogradnja je izključivo investitorska, ruga se svim pristojnim Kruševljanima... izmišljaju se fondovi za fantomske klubove u vlasništvu vladajuće porodice, ne daje se ništa za razvoj omladinskog sporta, turnira, Napredak zavisi od hira jednog čoveka... Nije samo SNS pravio štetu, to je kontinuitet, ja recimo žalim što je neke 2003. Sava Popadić, tadašnji gradonačelnik, DS-ovac, otvoreno isterao Prištinski univerzitet iz Kruševca...

... ali ovo je to što smo imali, sav prostor je skoro potrošen. Osećamo da smo svi na nepuni korak od otvorene fizičke ugroženosti. Ili će neko odgovoran da radi posao ili moramo da se pomirimo da su nam glave u torbi.

Odužih i nabacah. :) Ali imao sam nekakvu novu katarzu. Vrlo je čudna atmosvera i na protestima i oko njih. Bio svedok osionosti i pretnje slepom silom, kroz priču sa ljudima - i nezainteresovanim ljudima - se informisao da je to poslednjih dana intenzivirano na svakom koraku. Aktivirali su se ”spavači” te nekakve mafije. Kontam — da se podrži gandijevsko popravljanje situacije, takvo rеšavanје je bolje za sve.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Bax napisao:Desava se i da Toyota Valvematic crkne, i on je papreno skup, sigurno reda 1000 evra....
140k u ovlašćenom, nema zamenski već samo OEM i skoro da ne postoji mogućnost popravke.
Crkao meni pa znam cene. Ja sam ugradio polovan za 300€ i to mislim da sam prošao super.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

@motorista strašno je to kroz šta ste prošli. Na vama je odluka za budućnost. Mislim da sam dovoljno rekao.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Sinoc na povratku iz NS preko Fruske gore, u sam sumrak, izlete mi srndac pred auto. Legoh na kocnicu, bukvalno sam video kako ga bacam na haubu. Presece me u sekundi, ne znam kako je prosao, bio sam ubedjen u trenutku da je nemoguce da ga ne udarim makar desnim delom. Sreca pa je bilo na delu gde se spusta sa krivinama ka Sremskoj Mitrovici, nisam isao brze od 60.

Ovo mi je prvi put da mi tako nesto veliko izleti ovako blizu...
Jel jos neko imao slicnu situaciju u tom delu?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

To što je motorista ispričao treba da je opomena i za sve iz ostalih delova Srbije (gde nije baš toliko loše) ka čemu idemo, a nijedna grupa ljudi se neće nikad umiriti time što ima. Tako bi SNS sigurnoj nastavio da im situaciju čini i gorom, jer samo tako može svoj položaj da poboljša. Takvo stanje nije čak ni krajnji ishod ka kome oni guraju, to je samo pravac.

Trebalo bi da deluje otrežnjujuće, slično kao što smo videli i u Gruziji šta se dešava nakon protesta.

Istovremeno, ako sve prođe kako treba sa ovim protestima, treba raditi na slobodi medija u celoj zemlji, i na svemu ostalom čime se ispravlja situacija u celoj zemlji. Nije Srbija Beograd, niti je Servis Beograd i Novi Sad, ili kako god već.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Juče probao i radi.

Sent from my RMX2170 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

AleksandarAca napisao:Sinoc na povratku iz NS preko Fruske gore, u sam sumrak, izlete mi srndac pred auto. Legoh na kocnicu, bukvalno sam video kako ga bacam na haubu. Presece me u sekundi, ne znam kako je prosao, bio sam ubedjen u trenutku da je nemoguce da ga ne udarim makar desnim delom. Sreca pa je bilo na delu gde se spusta sa krivinama ka Sremskoj Mitrovici, nisam isao brze od 60.

Ovo mi je prvi put da mi tako nesto veliko izleti ovako blizu...
Jel jos neko imao slicnu situaciju u tom delu?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Nije bila rizična situacija, ali sam imao sreće jednom s Čota prema Beočinu kad sam se spuštao. Srndać išao uredno levom stranom puta, ko pešak, meni u susret.Slika Dobro je bilo, nije na sredini puta naskočio.

Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Idem tuda stalno za NS , jednom na lisicu naišao i to je to što se tiče divljači
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Po noći bude dosta divljači na Fruškoj Gori oko puta. Zečeva, lisica, znatno manje srndaća...

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Najčešće se sreću ona (Maja Miralem) i Doris Milošević.

Tapa

Odgovori