Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Darko »

Slika
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Nema dalje.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

passenger napisao: 21 Nov 2018, 12:47
nidza napisao: 21 Nov 2018, 10:22 CH je obećana zemlja, ne smeš u klonji vodu da pustiš posle 22h inače će komšija da ti kuca na vrata. Zato je bitno pravilno i zdravo se hraniti da ti se slučajno ne prikenja u večernjim satima.
Daj bre ban ovde :mrgreen:

To su gluposti bate, mitovi. Ja usisavam u 22h ili mašina radi pa se nilo nije zalio.
I ako pogrešno parkiraš ili pređeš ograničenje brzine i ne budeš kažnjen zbog toga jer te niko ne uhvati to znači da to pravilo ne postoji ako se tebi nije desilo?

Imaju Švajcarci još glupih pravila, ali se često ne primenjuju što ne znači da ne može da se nagrabusi ako se naiđe na namćorasto okruženje.
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Pulp Fiction napisao: 21 Nov 2018, 14:47 Ma što se tiče kriminala i kulture življenja Srbija je balkanski prosek, verovatno je negde i gore u okruženju, (Bugari, Grci, Albanci).

Fora je što su naši forumaši svi obrazovani, oženjeni sa porodicama i žive lepe mirne živote pa im tamo sve super...Ajde da se javi neko mlad ko izlazi, visi po kafanama, diskotekama, sumnjivim krajevima, da vidimo koliko su bolji, bezbedniji (kulturniji?) od nas.
I kod nas novine jedva čekaju da pune redove hronike, pa nam deluje kao da je napolju postapokalipsa.
U Svedskoj je veca vjerovetnoca da ces upasti u neku tucu sa pijandurima u kaficu/kafanama nego dole kod nas. Al dole kod nas braca ne tuku vec nabadaju. :)
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

I u DE ima to pravilo 22h, ali opet sve zavisi od komsiluka.

Ja zivim u novogradnji sa razumnijim komsijama, i redovno se tusiram 23h ili kasnije, nemam problem. U prethodnom stanu isto.

U Lozani isto nisam imao problema za 7 meseci, niti moj drug iz Ciriha ima, bas smo pricali o tome.

Bas ako naleti neko na cangrizave, moze da se desi, ali je vise stvar odnosa.

To je samo za tusiranje.

Sa druge strane, ispravno je da ljudi ocekuju da se ne pravi buka posle 22h, ali isto to i vama pruzaju.

Uostalom kome smeta moze da kupi kucu pa radi sta hoce.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Baš tako, ne radi o zakonu/propisu da je tako nešto zabranjeno, već samo o jednom pravilu u okviru kućnog reda da se posle 22 sata sva buka smanji na razumnu meru, ne da se ode u hibernaciju do sutra ujutru. A to je stvarno svima koji žive u zgradi u interesu. Pa ja sam prvi koji će da popizdi ako neko počne da drnda bušilicom u 20.00, a nisam Nemac (drndanje bušilicom, testerama, čukanje eksera u zidove, montiranje koječega u stanu itd. je po kućnom redu dozvoljeno do 18.00). Srećom pa se u zgradi u kojoj živimo to dešava jaaako retko, pa zato ni nema nerviranja.
Niko nikome ne može da zabrani da se opere, kenja, pere veš, prdi, navali na ženu (ili žena na njega) itditditd., ne znam odakle je potekla ta urbana legenda? Svašta ću još da pročitam ovde :kuku: .
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pisalo se bas za zabranu pustanja masine, ekipa koja zivi u ch je pisala.

Meni to i dalje nije jasno, ja komsijsku masinu i tus nikada nisam cuo, buka i muzika ok, ali ovo...

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Evo sad sam bio u Cirihu kod poznanika i zajebavao se na tu temu, ali nikakvi problemi u praksi, bar u konkretnom slucaju, a ziveli su i po drugim mestima u CH.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Grujic napisao:Pisalo se bas za zabranu pustanja masine, ekipa koja zivi u ch je pisala.

Meni to i dalje nije jasno, ja komsijsku masinu i tus nikada nisam cuo, buka i muzika ok, ali ovo...

Ja bome noću čujem pišanje dva sprata iznad al tvoja i moja zgrada nisu za poređenje svakako. Nije da mi smeta, šta više, živim u kraju gde kućni red kao pojam ne postoji, mišljenja sam da je to nekako više prednost nego mana, jednostavno, smatram da nam to daje veću slobodu pa ni baš ne vodima računa o istom

Sent from my x2 using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

maniaxxx napisao: 21 Nov 2018, 13:50

iako je Slo isto katastrofa.

Molim te obrazloži.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

maniaxxx napisao: 21 Nov 2018, 13:50 Domoljublje ne placa racune. Tacka.

Pisao sam vec ali po meni nije u Srbiji toliki problem manjak para ( jeste ali citajte dalje ) nego manjak "kulture zivljenja". Problem je i da ako si pun ko brod, opet zivis u nesigurnoj okolini, ne znas kad ce te neko ubiti ili ti nesto ukrasti, brines kako ce biti detetu u skoli, vozis po rupcagama, i da ne nabrajam dalje.

Da ne pisem o opstem stanju u drustvu gde su navijaci iliti kriminalci popularni gde to da si skolovan i kulturan svrsta te u nizu klasu, gde je san dece da budu estradni umetnici ili kriminalci, gde su neka razmisljanja ostala u 18 veku.

Znam, ne zivim dole ali sve me je strah da je realnost i gora od toga.

Naravno citajuci ovaj forum i izlaskom u BG i tako stekne se utisak da je situacija ok, ali nije nazalost.

Pre napada nekih, Srbin sam, rodjen u Srbiji i hvala bogu ne zivim dole iako je Slo isto katastrofa.
U svemu se slažem sa tobom, to neće izaći na dobro :D
Osim u tome, da je i u SLo katastrofa. Sa time se nikako ne bi složio. Naravno, dosao sam iz Srbije i uporedjujem je sa Srbijom, V SLo sam skoro 10tak godina. Srbija i Slo su toliko različite u svemu, da ne mogu in ne zelim da opisujem jer sam to vec vise puta radio. Prosto neverovarno, toliko blizu a toliko daleko je Slo ispred Srbije. Daleko od toga da je Slo raj na zemlji ali je najmanje 100 god ispred Srb po svemu.
Slazem se, da je u Slo dosta losije u odnosu na skandinavske zemlje ili Svicu, Nemacku itd, tu nema govora i tu imas pravo. Ali Srb i Slo ne mogu da idu u istu recenicu i kraj priće. :doubleup: Jedino sto ove dve zemlje imaju isto je prvo slovo u nazivu i apsolutno nista vise. I nemoj samo da krenes kako radnice u Sparu imaju 600-700 eur...necemo se raspravljati....
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Koji su pravi razlozi za odlazak mladih stručnjaka iz zemlje?
https://www.danas.rs/drustvo/koji-su-pr ... iz-zemlje/
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Zec, fin video, naslov malo tabloidan, ali sadrzaj bas i nije.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Zbog ovakvih stvari sam sve bliži odluci da odem. Tamo gde je ovako nešto možda scenario za horor film, a nikako realnost.

http://www.prva.rs/web-tv/emisija/zivot ... 1-deo.html
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Grujic napisao:Pisalo se bas za zabranu pustanja masine, ekipa koja zivi u ch je pisala.

Baš razmišljam o kvalitetu gradnje. Šta ti je standard, čuješ komšiju kako se tušira. Kod nas nema šanse ništa da se čuje sem bušenja i glasne muzike. Glupi komunisti koristili beton, a ne karton. :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Odgovori