AleksaM napisao:Treba mi neki 2u1 uređaj ili kako ga već zovu. Takoreći Windows tablet koji ima tastaturu.
Neka preporuka?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Koji je budžet?
Da li si gadljiv na Kineze i njihove brendove?
Dijagonala ekrana?
Koliko si zainteresovan za bluetooth tastaturu i taj način vezivanja sa uređajem?
Ja imam Asus Transformer Book T100TA 2GB 64GB, mali i ružan uređaj koji vrhunski radi a sa tastaturom se vezuje preko magnetnog dock-a (uz Usb hub povezan preko jednog jedinog USB 3.0 (zajedno sa eksternim hard diskom, bežičnim mišem i tastaturom) zakačen na Tv preko micro to standard Hdmi kabla). Meni služi isključivo za multimediju (filmovi, HboGo, YouTube, Netflix, surf retko)
Pozitivne strane uređaja: Idealan za ono što treba da radi, i za svrhu u kojoj je trenutno. Odlična baterija. Boje na displeju su sjajne. Jako brz i stabilan.
Mane uređaja: Tastatura je za bilo kakvo duže korišćenje mučenje, isto kao i korišćenje touch pad-a. Kvalitet izrade nije sjajan, krckanje, uvijanje je normalna pojava. Meni je ispala torba sa njim na pod i od tada ima malu pukotinu i zjapeću površinu (pukla žabica i ima žvakanje) oko Usb porta. Pošto je u pitanju 10.1 uređaj kucanje na virtuelnoj tastaturi je baš teško kako god da podesiš tastaturu. Ekran ima relativno visoku rezoluciju pa je kuckanje i korišćenje touch screen-a onako, malo diskutabilno za svakodnevni rad. Sam tablet kao tablet je OGROMAN, bezeli su suludo veliki i uređaj kao da ima minimum 12" ekran zbog veličine kućišta. Kada se zagreje procesor automatski radi throttle (moram da napomenem da se meni nikada nije zagrejao, ali nikada!!!), takođe u slučaju da baterija spadne ispod 25% procesor procesor ulazi u throttle.
Ja sam njega uzeo sa idejom da ga koristim za posao umesto podsetnika, te da bih neke Excel tabele popunjavao u hodu. Brzo sam odustao od te ideje, i smatram da bih moooooožda čak i nastavio sa tom idejom do kraja da sam uzeo nešto kompaktnije kao što je npr Hp Envy 8".
Kolega Nuk ima/je imao Chuwi (Kineski brend). Ono što sam primetio za kratko vreme dok je bio kod mene jeste lepši dizajn, slabija izrada, bolji ekran.