Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Grčka

Post od Heinz »

Kolega bio letos u Tunisu za 300e bruto, 7 dana.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

I ovo je dosta jeftino. Našao sam neki resort sa 5 zvezdica odmah do plaže, sa doručkom 8 dana za 550 eura. Sad gledam kako da stignem do piramida, al ne daje mi se 700 eura za privatni let avionom. Kombijem ture traju po 17 sati u jednom smeru :mrgreen:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Kakvih 17h!?
Krene se u 02h iz Hurgade i u 09h si ispred muzeja u Kairu ;)

Gesendet von meinem SM-J500FN

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

:delete: :delete:

pogledaću posle opet. Gledam Walking dead. Dosadna ova sezona do bola.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

10 najlepših plaža Sitonije: :)

I lepo su ih složili, za mene je No1. ubedljivo potez plaža Mega Portokali - Orange Beach - Kavourotripes. :)
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ja sve pozaboravljao plaže :kezo: sećam se da mi orange nije top, jeste vrh ali samo more i predeo. Prilaz i plaža su mi sranje, em se jebes kroz šumu zemljanim putem, em posle niz brdo do plaže, em na plaži gužva a kafić krš. Ali ok to sam samo ja, volim da mi dupetu bude udobno, da imam WiFi da čitam vesti, ako moze i da ne bude galama ako mi se drema :kezo:

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Do Orange plaže imaš probijen put već godinama i možeš prići autom maltene do samog mora i beach bara. To što pominješ je put kroz šumu do Mega Portokali plaže (automobili se ostave u šumi odmah kada siđeš sa asfalta, zar ne?), pa onda stazicom desno kroz šumu još malo dalje do Orange Beacha. :) A da si posle tog kafića otišao još samo 100 m desno - e, tek onda bi video i shvatio pravu lepotu te plaže (Kavourotripes). :)
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Mozda džipom, ja sam morao da ostavim kao većina gore na brdu u šumi (ok, odatle ima 150 metara niz brdo ali svejedno mrka da se hoda :D ). Nije baš odmah do puta, vozi se neko vreme kroz šumu. Ne sećam se bas, ali skoro sam siguran da dotle nije bio asfaltiran put. Pa ja sam i bio u kafiću na plaži i sranje je :D a otplivao sam i do plaža levo-desno i jesu one prelepe, ali kao sto rekoh imaju taj problem zbog koga meni nisu najbolja plaža. Svakako ću opet ići ako i ove godine odem na Sitoniju

Al dobro, kao što rekoh to sam samo ja. Meni je verovatno najlepše bilo na kalamitsi

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ma kakav džip, nije to asfaltni put, naravno, ali je ravan, širok i nasut peskom. Tek na jednom ili dva mesta imaš one kamene ploče (koje se tek naziru ispod peska) i preko kojih moraš preći ali svi prolaze bez ikakvog problema (pa čak i velike i niske limuzine). Na Sitoniji je inače vrlo bitno da se dobro obavestiš o položaju i pristupu plažama, ili da te provede neko ko je već bio, inače se to sve može doživeti mnogo drugačije. Za mene je to potez plaža br. 1 na celoj Sitoniji, fantastična lepota koju bukvalno ne očekuješ na samo 10- tak sati vožnje od kuće, samo je šteta što su gužve velike pa tamo idemo obično samo jedan dan/prepodne za celo letovanje (da malo "upijemo" tu lepotu). Baš taj probijeni put (koji očigledno nisi skontao) je i najveći krivac gužvama, inače bi tamo bio pravi raj. :)

Evo, ako mi ne veruješ i ne mrzi te, odgledaj ovaj video, snimljen je ceo put od Sartija (od novog dela, krajnje desno) do Orange Beacha (i to još davne 2014). Na 11.13 je skretanje sa magistrale na taj put:

Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ne razumem gde se vi ne razumete. Tu gde si parkirao ima 150 m do plaže koja je otužna, ležaljka na ležaljci, piči sunce ceo dan i krš kafić. Utisak se drastično menja ulaskom u vodu. Zapravo na Orange je najbolje doći sa mora, brodom ili čamcem. Doći kolima i doći brodićem, to su dve različite plaže.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Nikad i ne idem u te kafiće i ležaljke, više volim neuređene plaže, pesak, stene, peškir, sloboda narodu... :D Tu gde je on parkirao ima odmah odlična plaža po imenu Megaportogali koja je od 14.00 h pa na dalje kompletna u hladovini drveća... jedino što ima malo negodan/strm pristup... Sitonija je bar puna lepih i prelepih plaža, pa svako može naći (uz malo truda, istina) šta mu najviše odgovara. :)
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Saša napisao:Nikad i ne idem u te kafiće i ležaljke, više volim neuređene plaže, pesak, stene, peškir, sloboda narodu... :D Tu gde je on parkirao ima odmah odlična plaža po imenu Megaportogali koja je od 14.00 h pa na dalje kompletna u hladovini drveća... jedino što ima malo negodan/strm pristup... Sitonija je bar puna lepih i prelepih plaža, pa svako može naći (uz malo truda, istina) šta mu najviše odgovara. :)
Bio sam i tu, išao sam na neko krstarenje pa svratili. Jesu te plaže lepe zbog same plaze i mora koje je super.
Ali ja tu ne mogu da uživam koliko želim jer nisam osoba koja nosi sve sa sobom, ok mi je ponekad otići na te divlje, ali me smara cela priprema za njih. Za puno uživanje volim da ne mislim glavom mnogo, tj da drugi to rade a ja samo kažem hladno pivo donesi :D

E da, i Las bandidas mi je ekstra plaža, mada more nije kao sa slike poput ovih, tamnije je malo, nije pesak u moru, i treba paziti na jezeve. Tako da nije za decu. Ali je zato za ronjenje super. I kafić je odličan (iako nemaju net :D ) tu sam bas odmori mozak, jer em nije bila gužva, em nije bilo dece, em imaju one viseće ležaljke u hladovini borova, baš opuštena atmosfera

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ja danas rezervisao Tasos, 3 put uzastopno. Nisam planirao ali tako je ispalo, ovoga puta Skala Rachoni, 3 zvezdice hotel, mezoneta, dorucak, lezaljke I suncobran. Na plazi. Prilicno sam spustio cenu, hvala im na tome. Druga polovina Jula.

Inace sam prosle godine prosetao tuda I Rachoni me odusevio, prelepa atmosfera, plaze, bazeni, kafici, sve na plazi.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ako nije tajna, koliko je hotel, i jesi isao preko maila ili Bookinga ili kako?

I mi gledamo nesto slicno....
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Hotel je na sajtu 140, ponudili za 130 ali su na kraju pristali I na 115. To je daleko, daleko vise od onoga sto sam ikada placao ali neka, mislim da vredi, jos ako dobijem sea view za te pare... Do sada sam najskuplje placao 70 za apartman, jedino sam 2010 sa jednim detetom isao u hotel za 100.

Sve preko maila. Komentare sam citao na tripadvisor-u I google-u posto ih nema na bookingu, nemaju cak ni svoj sajt.
Odgovori