Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Re: Računari

Post od havijer »

Je l moguće to?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Bilo je 100 komada na akciji za black friday u jednom online shopu. Tačnije 185 evra... 199 chf. Moja greška :)

Regularna cena je 300 chf.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Gledam kod nas u Emmi Asus/Gb koštaju 42-46.000, samo ima jedan Palit od 6GB za 38k. Čak ni na KP nije bitno jeftinije.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ima neko iskustva sa SanDisk SSD-ovima? Uzeh burazeru danas, deluje brz po specifikacijama a opet sporiji od mog Kingstona HyperX.

sent from Huawei P8 Lite using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

SanDisk bi trebao da je bolji od Kingstona, losiji samo od Samsunga. Brzina je tu nebitna, svi lete i 90% vremena nemas za sta da je koristis, osim za neke instalacije, posto se i dalje za mass storage koriste hddovi.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ma da. Uzet je od 240GB, za sistem i par igrica koje igra trenutno, ostalo ostaje na glavnom hardu. Poslužiće svrsi.

sent from Huawei P8 Lite using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Za prosecnog korisnika ima li smisla cekati jos malo ryzen, kada novi pentium kaby lake radi skoro na nivou i3 jer je dobio hyperthreading, cak ne zaostaje mnogo za entry level i5.
Mislim da ce ryzen ponuditi odlican odnos u srednjoj i jacoj klasi, videcemo.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Cim se procesor malo vise koristi, pentium i te kako zaostaje za i5. Nego vecina igara koristi malo procesora, probaj Witchera 3, Battlefield 1, Civization 6 i slicne igre. Jos dodatno, ako hoces javu graficku, tek tada je glupo kupovati g4560. Sve preko 1050ti, g4560 bottleneckuje.
Ja bih i te kako cekao ryzen, a ispod 150e ne bih davao za procesor, isplati se na duze staze. Dakle, i5 je minimum da ti traje duze vreme. Treba cekati Ryzen i videti da li ce biti slicne performanse za manje love.
Jer racunaj da sada uzimas procesor za naredne dve, tri, pet godina, a ne za prethodne dve.

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Ne bih se bas slozio, ja sam presao witchera3 na high/1080p na pentiumu g4400 i nvidia950 (oc) bez ikakvih problema sa nekih 35-40 frejmova, tek sa civilizacijom 6 nema nikakvih problema, a novi g4560 je solidno jaci i ima ht kao i3.
Razmislicu jos na temu, bitan mi je ssd, da leti u radu, razmisljam jos dal 240 ili 480gb, 120gb mi je malo, pa sam uzeo 2tb hard koji mi je znao da poremeti apsolutnu tisinu u radu, a jedva da sam popunio par stotina gb.

Ryzen razmatram, ovo su neka ocekivanja, ali videcemo koje ce cene biti kod nasih dilera kada se pojavi sada za 10,15ak dana.

Slika
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Nzm šta ti podrazumeva prosečan korisnik, ali u mom slučaju mi stari celeron haswell iz 2014. i dalje radi sve te obične stvari, blejanje po netu you tube, plus igram dotu 2 sa gtx 650 lagano.
A navešću i neke starije jače igre što sam takođe igrao, Fallout New Vegas, GTA 4, Witcher 1,2, Dishonored, Far Cry 3 itd. Sve je to mogao.

Sad razmisljam da ga prodam i kupim lepo tog pentiuma, doplata za CPU, MB i ram, će biti ispod cene za jedan i5 haswell koji bi mi bio upgrade. Tako da realno odlična stvar, cena milina. Ili uzimaš njega ili ideš na I5 odmah, nzm šta će nekome i3 sada.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ivane, na kompu je 35-40 fpsa jedva igrivo. To o cemu ti pricas je minimum, a ne prosek.
Nemam ja sta da pricam, imas testove na netu. Opet, ja pricam o narednih par godina, i Witcher ke 2 godine stara igra, naveo sam je kao primer igre koja u gradu dosta koristi procesor :)
Cinjenica je da bi sa boljim procesorom imao 50fps recimo.
Naravno, svako uzima sta je njemu odgovara i u zavisnosti od toga koliko love hoce da da za komp.

Za ssd sve zavisi sta hoces da stavis na njega, ako hoces kao sistemski, nema potrebe 480.

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Netacno osim za fps ili tako nesto, ja nisam primetio razliku izmedju 70+ i tih 35-40 na koliko je padalo u gradu dok je van grada bilo vise naravno, da je seckalo smanjio bih na medium i 720p i pikao na 70+ frejmova.
Uostalom kako na konzoli igraju na zakucanih 30 frejmova :)
Svakako sam witchera opikao zbog price koja mi se dopala, mada je i grafika odlicna, pogotovo za moje kriterijume, bitno mi je da brzo butuje i da ne zaglupljuje kada otvaram gomilu tabova, radi torrent, pustam video itd i da moze ponekad dotu2, ostalo me ne tangira mnogo.

Bazni i5 je od 4560 jedva 30ak % brzi u multicore, dok su singlecore isti, za 3-4x vise para, i5 dobija na smislu tek od neke srednje klaase, a za tu cifru ako ti zatreba da prodas pentiuma upola cene i doplatis nisi na gubitku :kezo:

Sto se tice graficke nisam siguran da cu uzimati za ovaj komp, tako da cu gledati mobo sa hdmi portom, a ako bih uzimao lomio bih se dal 1050ti ili dobaciti jos malo za 460x.

Preporuka za napajanje recimo, mozda bih uzeo thermaltake ponovo, samo da je necujno i da je kvalitetno, ne treba mi neka snaga.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Ima li neko predstavu sta bi moglo biti u vezi sledeceg?

Desktop normalno radio i pre par dana skenirao antimalwareom (nista nije nadjeno). Nastavio raditi ok i od juce digne sistem (XP SP2), radi minut i restartuje se i jovo na novo. Jutros ugrabio da radi u kontinuitetu 15ak min i opet cak i izgasi se pa podigne pa minut pa cak...

Ciknula ploca, virus, procesor..?

Preporuka za NS gde odneti :think:

P.S. Komp je star, iz 2005 kada sam slagao komponente Athlon X2 3600, ATI4650 mislim,2GB na 10033, Coller Master napajanje...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

...u kontejner :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

grujicd napisao:Gledam kod nas u Emmi Asus/Gb koštaju 42-46.000, samo ima jedan Palit od 6GB za 38k. Čak ni na KP nije bitno jeftinije.
Tamo su malo jače cene, verovatno zbog većeg PDV-a. Ovde je skoro bila na akciji Gigabyte 1070 G1 za 360 evra.
Odgovori