Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Re: Dobro veče

Post od Momčilo »

Pricas o fiksnim radarima ili o pozicijama na kojima policija postavlja radar tronozac npr?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kass napisao: 10 Avg 2025, 10:47
Gaginh0 napisao: 08 Avg 2025, 10:28 U D je moja supruga dobila na 20 godina, a ja moram da produžavam na 5 zbog C/E, odnosno po mom mišljenju mogu i ja tek posle 20 (sad već 16) godina da produžim ako neću voziti C/E.
Nisam pratio razvoj situacije, moja De dozvola je ona što je bila prvobitno doživotna, kada sam pre par godina proveravao to nisu menjali na već izdatim dozvolama do tada. Samo su nove izdavali sa rokom važenja.

Pošto si u toku čisto da pitam da li se tu nešto menjalo u skorije vreme?
Nisam bio u materiji, ali sad sam pročitao da su te papirne već trebale da se zamene, da nisu više "doživotne".
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Nemačke roze i sive dozvole (tzv. doživotne) više nisu aktuelne, postoji tačno tabela koja godišta do kada moraju da prebace dozvolu u "plastičnu". Ja sam to odradio Online prošle godine. Nove izdate dozvole imaju rok važenja 15 godina. E sad, ako se i desi da neko kontroliše(a što se meni nije desilo zadnjih 15ak godina), prekršaj nije "vožnja bez dozvole" nego nešto mnogo bezveznije tipa "nemam dozvolu kod sebe", a za to je kazna smejurija.
Ako vas ne mrzi da prevodite nemački, evo tačne liste koja godišta do kada.....
Prikačeni fajlovi
Screenshot_20250810_132207_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
Screenshot_20250810_132207_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg (61.7 KiB) Pogledano 144 puta
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Momčilo napisao: 10 Avg 2025, 12:44 Pricas o fiksnim radarima ili o pozicijama na kojima policija postavlja radar tronozac npr?

Pricam za tronozac, radar u vozilu, sta god, a i fiksni tu gde se postavi tu stoji nema pomeranja moze samo da bude ili ne bude u funkciji.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

kragujevac napisao: 10 Avg 2025, 13:25
Još kad bi saobraćajne uplastičili, Bog da nas vidi!

Ne znam u kojoj zemlji sveta još stoje onoliki podaci u saobraćajnoj...

Kaže onaj gastos iz Engleske da tamo ni nemaju male saobraćajne, već samo nešto kao "Teil 2" u Nemačkoj.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

OMP napisao:
Momčilo napisao: 10 Avg 2025, 12:44 Pricas o fiksnim radarima ili o pozicijama na kojima policija postavlja radar tronozac npr?

Pricam za tronozac, radar u vozilu, sta god, a i fiksni tu gde se postavi tu stoji nema pomeranja moze samo da bude ili ne bude u funkciji.
Ima smisla, s obzirom na to da su uglavnom na istim mestima.
Secam se pre 10ak godina da sam se vozio sa covekom iz policije koji je u kaseti imao raspored radara za taj region po danima i satima za taj mesec.

Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

kragujevac napisao: 10 Avg 2025, 13:25 Nemačke roze i sive dozvole (tzv. doživotne) više nisu aktuelne, postoji tačno tabela koja godišta do kada moraju da prebace dozvolu u "plastičnu". Ja sam to odradio Online prošle godine. Nove izdate dozvole imaju rok važenja 15 godina. E sad, ako se i desi da neko kontroliše(a što se meni nije desilo zadnjih 15ak godina), prekršaj nije "vožnja bez dozvole" nego nešto mnogo bezveznije tipa "nemam dozvolu kod sebe", a za to je kazna smejurija.
Ako vas ne mrzi da prevodite nemački, evo tačne liste koja godišta do kada.....
Tu i jeste catch, moja je plastična i bez vremenskog ograničenja, tako su davali tada. Zato i pitam.

Evo rešenja: https://www.adac.de/verkehr/rund-um-den ... ch-rechner

Ubaci se tip dozvole i datum polaganja i dobije se odgovor :) 2005 se menja do januara 2028.
Odgovori