Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Meni koliko znam nisu resili ni onu legalizaciju od pre par godina. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Prošli zakon o planiranju i izgradnji je u delu koji je se odnosio na legalizaciju proglašen neustavnim jer je predviđao jednostavnu proceduru i neke sitne pare za legalizaciju, jer je time povređena ravnopravnost i suštinski su bili kažnjeni svi oni koji su jurili dozvole i plaćali sve što treba.
Videćemo šta će biti sa ovim.
Videćemo šta će biti sa ovim.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Zima, zima - epa sta je...ako je zima nije lav.
Zima, zima - pa neka je...ne boji se ko je "izolovan".

Pade izolacija (10 cm), a ako finansije budu dozvoljavale i fasada.
Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
Zima, zima - pa neka je...ne boji se ko je "izolovan".

Pade izolacija (10 cm), a ako finansije budu dozvoljavale i fasada.
Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
lepo, lepo, samo napred 

Novi nacrt zakona o stanovanju uvodi rigorozne sankcije
Nesavesni stanari ostaju bez imovine
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/6079 ... ez-imovine
Prema planiranom novom zakonu o čemu se već vodi javna rasprava svaka zgrada sa najmanje 30 stanova moraće da ima upravnika koga će plaćati stanari, a on će se svakodnevno starati o održavanju i otklanjanju kvarov i oštećenja.
Profesionalni upravnik ili upravnik zgrade predlagaće stanarima program održavanja objekta, a staraće se i o održavanju parcele na kojoj se zgrada nalazi.
Svi stanari moraće da izdvajaju sredstva za održavanje zgrade, kao i plaćanje upravnika, a protiv onih koji to ne budu želeli upravnik će imati pravo da pokrene sudski postupak. To po novim pravilima, po kojima će dva miliona predmeta iz sudova preći u ruke privatnih izvršitelja, znači da bi nesavesni stanari vrlo lako mogli da se suoče i sa novčanim kaznama ili čak i popisom i oduzimanjem imovine.
Profesionalne upravnike će birati Privredna komora Srbije, koja će i organizovati polaganje ispita za profesionalnog upravnika. Komora će voditi i registar upravnika koji će biti objavljen na njenoj internet stranici. Upravnik će stanarima morati da podnosi izveštaj o radu najmanje jednom godišnje. Njegov ugovor na neodređeno vreme može raskinuti i on, ali i stanari.
Zgrade koje imaju manje od 30 stanova moraće takođe da imaju upravnika, ali ne profesionalnog.
Njega će birati skupština stanara, mandat će mu trajati četiri godine, a po isteku vremena na koji je izabran može biti ponovo biran.
On takođe ima pravo na naknadu za rad, ali o tome odlučuje skupština stanara.
Nacrtom je predviđena i zaštita za stanodavce koji će sada lakše i brže iz stana moći da izbace stanare koji ne plaćaju kiriju. Predviđeno je, naime, da je postupak za iseljenje hitan ukoliko zakupac ne plaća kiriju, a stan koristi bez zaključenog ugovora.
Kod ovakvih problema do sada se, naime, stanodavac mogao žaliti samo lokalnoj samoupravi. Pritom, nije bila predviđena hitnost postupka, a i žalba na rešenje o iseljenju je kočila izbacivanje nesavesnog stanara, što po novom zakonu neće biti slučaj.
Osiguranje zgrade biće obavezno
Nacrtom zakona o stanovanju predviđa se obavezno osiguranje zgrade od mogućnosti štete. Najniži iznos osigurane sume odrediće Vlada na predlog Narodne banke Srbije. Troškove osiguranja deliće stanari.
Nesavesni stanari ostaju bez imovine
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/6079 ... ez-imovine
Prema planiranom novom zakonu o čemu se već vodi javna rasprava svaka zgrada sa najmanje 30 stanova moraće da ima upravnika koga će plaćati stanari, a on će se svakodnevno starati o održavanju i otklanjanju kvarov i oštećenja.
Profesionalni upravnik ili upravnik zgrade predlagaće stanarima program održavanja objekta, a staraće se i o održavanju parcele na kojoj se zgrada nalazi.
Svi stanari moraće da izdvajaju sredstva za održavanje zgrade, kao i plaćanje upravnika, a protiv onih koji to ne budu želeli upravnik će imati pravo da pokrene sudski postupak. To po novim pravilima, po kojima će dva miliona predmeta iz sudova preći u ruke privatnih izvršitelja, znači da bi nesavesni stanari vrlo lako mogli da se suoče i sa novčanim kaznama ili čak i popisom i oduzimanjem imovine.
Profesionalne upravnike će birati Privredna komora Srbije, koja će i organizovati polaganje ispita za profesionalnog upravnika. Komora će voditi i registar upravnika koji će biti objavljen na njenoj internet stranici. Upravnik će stanarima morati da podnosi izveštaj o radu najmanje jednom godišnje. Njegov ugovor na neodređeno vreme može raskinuti i on, ali i stanari.
Zgrade koje imaju manje od 30 stanova moraće takođe da imaju upravnika, ali ne profesionalnog.
Njega će birati skupština stanara, mandat će mu trajati četiri godine, a po isteku vremena na koji je izabran može biti ponovo biran.
On takođe ima pravo na naknadu za rad, ali o tome odlučuje skupština stanara.
Nacrtom je predviđena i zaštita za stanodavce koji će sada lakše i brže iz stana moći da izbace stanare koji ne plaćaju kiriju. Predviđeno je, naime, da je postupak za iseljenje hitan ukoliko zakupac ne plaća kiriju, a stan koristi bez zaključenog ugovora.
Kod ovakvih problema do sada se, naime, stanodavac mogao žaliti samo lokalnoj samoupravi. Pritom, nije bila predviđena hitnost postupka, a i žalba na rešenje o iseljenju je kočila izbacivanje nesavesnog stanara, što po novom zakonu neće biti slučaj.
Osiguranje zgrade biće obavezno
Nacrtom zakona o stanovanju predviđa se obavezno osiguranje zgrade od mogućnosti štete. Najniži iznos osigurane sume odrediće Vlada na predlog Narodne banke Srbije. Troškove osiguranja deliće stanari.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Zašto neko već ne naruči milfistarki dildo-machine na nuklearni pogon. 
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Valjda joj je lakše da jaši par miliona ljudi. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ovi hoce sve da oduzimaju

Lepa je to para , dobijes po 1000 mesecno , od svakog stana u zgradi koja recimo ima 30 stanova i kazes : Komisija je utvrdila da treba da se radi fasada . I onda opet svi daju sad za renoviranje . Ja cu se kandidovati svakako u mojoj zgradi 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Martin
I treba....kakvi sve likovi žive po zgradama...pa ih boli penis zašto onome na 8 spratu prokišnjava krov...a to je i njegov krov.
A, pa nije!
Jel znas razlog?:-) Kaze komsija "aaa, pa ti si platio kvadrat manje od mene koji sam na trecem, sad ga ti popravljaj"
Srbija do Tokija
Sent from my Telenor_Smart using Tapatalk 2
Jel znas razlog?:-) Kaze komsija "aaa, pa ti si platio kvadrat manje od mene koji sam na trecem, sad ga ti popravljaj"
Srbija do Tokija
Sent from my Telenor_Smart using Tapatalk 2
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
A svuda u svetu poslednji sprat najskuplji, samo kod nas prizemlje i mezanini na ceni.
P8 Lite TT
P8 Lite TT
Sto je dimnjak na tom mestu?Martin napisao:![]()
- Martin
Jer sam ja tako hteo.
I ispade na kraju žešći zajeb. Zajeb u smislu što je samo jedan, koji izlazi iz kotlarnice. Bar da je jedna na sredini iz dnevne sobe. A upravo u dnevnoj sobi imam mesto i peć ili kamin. Ne bi ništa mnogo koštalo, nego jednostavno nisam razmišljao o tome, a i niko me nije savetova da to odradim.

I ispade na kraju žešći zajeb. Zajeb u smislu što je samo jedan, koji izlazi iz kotlarnice. Bar da je jedna na sredini iz dnevne sobe. A upravo u dnevnoj sobi imam mesto i peć ili kamin. Ne bi ništa mnogo koštalo, nego jednostavno nisam razmišljao o tome, a i niko me nije savetova da to odradim.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Srusi pa napravi 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!