Nisam imao iskustva sa svima pa ne mogu ni da tvrdim. Ali u principu ako trebam da biram izmedju Audijevog Quattra, BMW X-Drive ili Mercedesovog 4-Matic. Jedinu prednost Quattra bi video u duzoj tradiciji i imidzu koji su stekli kroz taj Quattro pogon koji je forsiran u marketingu (a punim pokricem), a u koriscenju mislim da nema znacajnih razlika i da ce svako ispuniti visoka ocekivanja.AcaKayak napisao:Znaci svejedno.
Ostali proizvodjaci, mozda u odredjenim segmentima mogu napraviti i bolji 4x4 sistem (pogotovo Rage ili Subaru), medjutim posto njihove modele uopste i ne posmatram iz nekih drugih razloga ili sto nemaju model iz klase koja mi je interesantna, onda ih i ne poredim.
Mada, po onome sto sam citao, ne moze se porediti jedan 4-Motion sa Quattro sport dif, tu ipak postoje bas znacajne tehnicke razlike koje i vozac jasno moze osetiti u korist Quattro pogona. Tako da eto u toj varijanti ne bi bilo svejedno.
Konkretno da se bira vozilo iz D segmenta sa naglaskom na sto kvalitetniji 4x4 pogon, jedan Pasat sa 4-Motion pogonom bi bio znacajno inferioran pored A4 sa Quattro sport dif pogonom.