Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Grčka

Post od Texonja »

codemaker napisao: Oko Vranja se uvek nerviram na besmislena ograničenja brzine
:plusone:
A pride se uvek nacrta i neki kamion ili neka Lada Riva koja ne moze brze od 40 km/h ili neki "pouzdani vozac" B klase koji vozi porodicu 50km/h celim putem do mora. Tu sam vec navikao da se bacim u "safe mode", jer je besmisleno truditi se, posto cim preteknes jednog jebaca, imas drugog ispred nakon 30 sekundi voznje. Mozak na pasu, tempomat na 60 pa kad stignemo stigli smo...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Planiram da idem do Atine za 10ak dan-a, sta mislite, hoce li biti kupanja u usputnim mestima, da li ima sanse da se more ugrejalo? Ja sam nesto odlucio da ce moci :)
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pre druge polovine juna tesko da ima kupanja negde u Evropi.
Msm, mozes ti...kupao sam se ja krajem aprila u Spaniji...ja i jos par budala :kezo:
Ali daleko je to od prijatnog...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ja sam se kupao pocetkom juna na Sitoniji pre 2 god i bila je hladna voda. Podnosljivo hladna. To kazem ja koji volim da je vruca voda kao u bari, tako da bi neko rekao da je mozda i "taman". :pardon:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Bax napisao:Planiram da idem do Atine za 10ak dan-a, sta mislite, hoce li biti kupanja u usputnim mestima, da li ima sanse da se more ugrejalo? Ja sam nesto odlucio da ce moci :)
Skoro svakog maja putujem u GR i znam da nema šanse da se kupaš ni na istočnoj ni na zapadnoj obali u mesecu maju. Čak ni na samom jugu Peloponeza. Ako želiš sebi dobro :)

Mislim, normalan čovek nema šansi. Ali, u Lutrakiju kod Korinta sam ovog februara video dve babe koje su plutale kao morževi. Nisam verovao očima. Prvo sam pomislio da su obe mrtve od hladnoće (ja u kaputu i duva neka vetrina) a onda vidim da mašu rukama i polako kormilare po zalivu... Osim toga na jugu Peloponeza ponekad vidim neke Skandinavce kojima je majska temperatura vode već polako još malo pa vruća....
Na severnom delu GR nikada nisam video pre početka juna kupanje. Ima već podosta "plažača" koji hvataju boju.

Ja ću biti u drugoj polovini maja ponovo u GR i ostaću dan-dva u Prevezi, južno od Igumentse i Parge i ne očekujem kupače, samo plažače.
Tako da je nažalost odgovor na tvoje pitanje negativan :(

BTW: ako si baš zapeo da se okupaš, idi kolima do luke Pirej pa onda niz obalu, možda je voda podnošljiva. Na petnaestak kilometara južno uz obalu ima i jedno jezero sa leve strane puta koje je kažu toplo cele godine, ne mogu da se setim kako se zove. Poznato je kupalište lokalnim Grcima, jednom sam se tamo kupao, nije veliko, ograđeno je sa svih strana i sa jedne strane oivičeno visokim stenama, kažu da je lekovito. Tu bi možda mogao da se brčneš.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Bax napisao:Planiram da idem do Atine za 10ak dan-a, sta mislite, hoce li biti kupanja u usputnim mestima, da li ima sanse da se more ugrejalo? Ja sam nesto odlucio da ce moci :)
Jesi li ti brate dao otkaz pa putujes od zaradjenih para ili sta ?? :D Objasni mi kako uspevas da putujes non stop, nije mi jasno. Ili imas 47 dana odmora godisnje ? :D

@Floyd Ja se "kupao" u Maju u CG mada je bilo uzasno hladna voda.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Imam odmora samo 22 dana, ali :(

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Treba mi neki predlog, od forumasa sa malom decom. Gledam ovih dana neke kombinacije za letovanje, pa rekoh da pitam za iskustva. Trazim nesto mirno, na plazi, apartman ili studio. Dakle, da je odmah pored vode (bez akcija pri odlasku na plazu), da na plazi ima prirodnog hlada, mirno i cisto. Da ima dvoriste sa hladom sa ljuljaskama i slicno. Jos ako ima dece, pa da se moja igraju sa njima a ne sa mnom, to bi bilo extra :sreckovic: Prosle godine sam bio na tasosu, sad gledam sitoniju pa sve dole do volosa. A moze i tasos opet, sto da ne.
Ako neko ima neko dobro iskustvo sa nekom lokacijom, bilo bi lepo.
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Re: Одг: Grčka

Post od Piros »

Pogledaj Lagomandru cini mi se da se zovu apartmani Maria beach, maltene na samoj plazi.

Послато са Blade III користећи Тапаток 2
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Vourvourou je uglavnom put - smeštaj - plaža
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

zdushan napisao:Trazim nesto mirno, na plazi, apartman ili studio. Dakle, da je odmah pored vode (bez akcija pri odlasku na plazu), da na plazi ima prirodnog hlada, mirno i cisto.
Tasos, Pahis. Mirno, 2/3 plaže u hladu. Ima dosta smeštaja u neposrednoj blizini plaže.

Slika
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:

Re: Одг: Grčka

Post od Piros »

Piros napisao:Pogledaj Lagomandru cini mi se da se zovu apartmani Maria beach, maltene na samoj plazi.

Послато са Blade III користећи Тапаток 2
Ispravka, apartmani se zovu Magda house http://www.magdahouse.gr/halkidiki/ , bas sam malo promasio :uf: . Bukvalno cim predjes ulicu je plaza, a i ta ulica je zapravo put za plazu. Tu je i hotel Lagomandra koji je extra http://www.lagomandra.gr/10CE5427.en.aspx , a i on do plaze ima apartmane
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Drugar je bio u Magda's house. Znam da je tamo rezervisano mesecima unapred. On je nesto na srecu uplatio.
Inace ima sve reci hvale, osim malih soba.
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:

Post od Piros »

Ja nisam letovao u Magdi, ali sam je obisao kad sam bio na plazi Lagomandra i mnogo mi se svidela. Plaza bukvalno ispred nosa, lep parking u hladovini za kola, a dvoriste je prelepo, narocito ko ima decu. Mislim da su i domacini ok, bar su bili ljubazni prema nama kad su nam pokazivali objekat.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jumbo napisao:
zdushan napisao:Trazim nesto mirno, na plazi, apartman ili studio. Dakle, da je odmah pored vode (bez akcija pri odlasku na plazu), da na plazi ima prirodnog hlada, mirno i cisto.
Tasos, Pahis. Mirno, 2/3 plaže u hladu. Ima dosta smeštaja u neposrednoj blizini plaže.

Slika
Odlicna plaza! :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori