Bax napisao:Planiram da idem do Atine za 10ak dan-a, sta mislite, hoce li biti kupanja u usputnim mestima, da li ima sanse da se more ugrejalo? Ja sam nesto odlucio da ce moci

Skoro svakog maja putujem u GR i znam da nema šanse da se kupaš ni na istočnoj ni na zapadnoj obali u mesecu maju. Čak ni na samom jugu Peloponeza. Ako želiš sebi dobro
Mislim, normalan čovek nema šansi. Ali, u Lutrakiju kod Korinta sam ovog februara video dve babe koje su plutale kao morževi. Nisam verovao očima. Prvo sam pomislio da su obe mrtve od hladnoće (ja u kaputu i duva neka vetrina) a onda vidim da mašu rukama i polako kormilare po zalivu... Osim toga na jugu Peloponeza ponekad vidim neke Skandinavce kojima je majska temperatura vode već polako još malo pa vruća....
Na severnom delu GR nikada nisam video pre početka juna kupanje. Ima već podosta "plažača" koji hvataju boju.
Ja ću biti u drugoj polovini maja ponovo u GR i ostaću dan-dva u Prevezi, južno od Igumentse i Parge i ne očekujem kupače, samo plažače.
Tako da je nažalost odgovor na tvoje pitanje negativan
BTW: ako si baš zapeo da se okupaš, idi kolima do luke Pirej pa onda niz obalu, možda je voda podnošljiva. Na petnaestak kilometara južno uz obalu ima i jedno jezero sa leve strane puta koje je kažu toplo cele godine, ne mogu da se setim kako se zove. Poznato je kupalište lokalnim Grcima, jednom sam se tamo kupao, nije veliko, ograđeno je sa svih strana i sa jedne strane oivičeno visokim stenama, kažu da je lekovito. Tu bi možda mogao da se brčneš.