Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Dobro veče

Post od OMP »

kako da procenis u voznji koliko je tacno to rastojanje koje traze, ja nemam pojma koliko je npr. 100m na putu ili tih par sekindi kako god, sem ako moderni kamioni nemaju neki uredjaj za merenje tog rastojanja?
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

ljuba napisao: 03 Jan 2026, 08:50 A kako tretiraju kada neko uleti ispred tebe tacno na kameri :) Kod nas u NL ne postoje kazneni poeni…
Pa celu situaciju snima kamera kao video snimak i onda cenim da neko sedi u sobi i procenjuje. I meni se događalo da mi neko uleti pred kamerom pa mi nije stizalo ništa. Takođe moraš se kretati određenom brzinom da bi bilo kažnjivo, jer na primer 30-40km/h ako se krećeš na manjem rastojanju neće stići kazna jer se računa da imaš vremena da zakočiš.

@OMP kupiš auto sa adaptivnim i nema problema :D u suštini bitno je da ne prilaziš bliže nego što je rastojanje između te dve bele poprečne linije.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Kazne se pišu samo vozilima koja imaju adaptivni tempomat sa daljinomerom serijski, zato kamera mora biti u stanju da softveraki očita tablicu i proveri bazu podataka.

Ništa lakše: vidiš marker (stubić, drvo, liniju...) kraj koje prolazi vozilo ispred, te brojiš da li proteknu tri sekunde do trenutka kada isti prolaziš svojim vozilom.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Uhapsilo Madura u sopstvenoj zemlji.
Kakva je to država gde se helikopterska eskadrila prošeta, sleti, uhapsi i odvede predsednika suverene države? Šta bi sa njegovim ličnim obezbeđenjem? Da li su ga prodali za paket Coca Cole i Snickersa?

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Naravno. Kad te ubaci amerika u mašinu na duži niz godina onda se rade šta hoće. Jer ipak ne dobijaju pare od prodaje belog, a tek nafta. Treba se utaliti.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

motorista napisao: 03 Jan 2026, 11:12 Meni liči na deo propisanog najmanjeg rastojanja. 10/10 je celo, a ostalo su procene (5/10 je polovina, 3/10 oko trećine itd.
Upravo tako,deo propisanog rastojanja.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Deo kod odstojanja? Ja iskreno i dalje ne razumem
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Da li je to slično kao kod nas na ap sa onim trakama ili znacima pored puta?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Grujic napisao: 03 Jan 2026, 13:54 Deo kod odstojanja? Ja iskreno i dalje ne razumem
Ako kamera koja snima odstojanje (pri tom naravno snima i brzinu) ustanovi da se krećeš recimo 100kmh a da je razmak u odnosu na vozilo ispred tebe 30m, znači da. će ti izračunati prekršaj od 160€ i jedan kazneni poen, jer je razmak 3/10 (30%)od tvoje trenutne brzine.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Holandjani kukaju da se granice sa Venecuelom (ABC ostrva) i da su skoro u ratnom stanju :
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

OMP napisao: 03 Jan 2026, 11:41 kako da procenis u voznji koliko je tacno to rastojanje koje traze, ja nemam pojma koliko je npr. 100m na putu ili tih par sekindi kako god, sem ako moderni kamioni nemaju neki uredjaj za merenje tog rastojanja?
Katadiopteri pored puta su postavljeni na svakih 50m, tako da mozes prilicno lako oceniti. U Nemackoj sam vise puta video preporuku da rastojanje bude "pola brzine", dakle na 130kmh 65 metara, tj. malo vise od razmaka izmedju 2 katadioptera.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori