Dobro veče
Re: Dobro veče
Ne znam ja sam polagao voznju pre skoro 30 godina tako da se toga ne secam ali nebitno znam da rastojanje mora da se drzi samo mi nije bilo jasno kako se gleda tj meri, to za stubice se ne secam a za poprecne crte na putu prvi put cujem i vidim, nisam nesto obilazio mnogo zemalja niti sam obracao paznju na to ali kotam da bi mi upale u oko da sam vidjao negde, ocigledno je to samo u D ?
I u SLO se nešto meri kao.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja sam položio pre više od 20 godina. I to dosta kasno. Elem te stvari sam naučio ili na forumu ili na nekom od treninga na Navaku. Pohađao sam ih nekoliko.
U auto školi sam naučio da držim volan i kočim ručnom, jer kočnice uglavnom nisu radile.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
U auto školi sam naučio da držim volan i kočim ručnom, jer kočnice uglavnom nisu radile.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Ja polagao u Srbiji i Holandiji, niko to nikada nije pominjao.
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Eto, nauci se i ovde ponesto. Katadiopteri sa strane puta uglavnom na 50m rastojanja.OMP napisao: 04 Jan 2026, 13:13 Ne znam ja sam polagao voznju pre skoro 30 godina tako da se toga ne secam ali nebitno znam da rastojanje mora da se drzi samo mi nije bilo jasno kako se gleda tj meri, to za stubice se ne secam a za poprecne crte na putu prvi put cujem i vidim, nisam nesto obilazio mnogo zemalja niti sam obracao paznju na to ali kotam da bi mi upale u oko da sam vidjao negde, ocigledno je to samo u D ?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Takođe 3 bele linije i 3 prazna mesta su oko 50m, malo više.
- Kabe
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
- Garaža: Japanska vozila
Da ja baš brojim kada vozim. Toliko mi je dosadno u vožnji da se time baš zanimam svakodnevno... Bele tačke, bandere, katadiopteri, sve.
Nekad se malo i zabrojim, jbg, godine...
Nebulozne stvari u doba kada postoji 2665655464 varijanti automobila/kamiona/motocikala, kočenja, sistema za kontrolu kočenja, proklizavanja, tempomata, adaptivnih tempomata, uslova na putu...
Nekad se malo i zabrojim, jbg, godine...
Nebulozne stvari u doba kada postoji 2665655464 varijanti automobila/kamiona/motocikala, kočenja, sistema za kontrolu kočenja, proklizavanja, tempomata, adaptivnih tempomata, uslova na putu...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Kad se ide na AP u Madjarskoj tokom sezone izgleda da se nista od tih sistema ne koristi. Razmak 3 metra ili manje i sve ostalo sto ide sa tim. Ipak bez old school metode merenja i koverte nista.

- Gaginh0
Meni najjače što je na onoj deonici oko Budimpešte gde ima 40km radova ograničenje 80km/h, a većina vozi 120-130km/h.
Ja zajedno sa njima, da se lažemo
Ja zajedno sa njima, da se lažemo
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Zato je i haos uvek, policija nezainteresovana. U Austriji je ipak drugacije.

- Gaginh0
*hteo sam napisati "da se NE lažemo"
Pa kad u Austriji na svakih 5km radar. Ja sam 2 puta popasao radar u Austriji i od tada vozim samo po tempomatu i ograničenjima plus 5% i moram da priznam da je dosta manje psihičko opterećenje za vožnju.
Mađarsku sam vozio u svakom delu godine, uvek 150-160km/h i nikad ništa.
Sinoć sam se vraćao iz Srbije (bio samo na 2 dana da pokupim ćerku), išao na Bački Breg. Koja je ono milina onaj auto put što vodi od Hrvatske prema Budimpešti, nisam 3 auta sreo za preko 100km. Zato posle pred Djer 20km zastoj.
Pa kad u Austriji na svakih 5km radar. Ja sam 2 puta popasao radar u Austriji i od tada vozim samo po tempomatu i ograničenjima plus 5% i moram da priznam da je dosta manje psihičko opterećenje za vožnju.
Mađarsku sam vozio u svakom delu godine, uvek 150-160km/h i nikad ništa.
Sinoć sam se vraćao iz Srbije (bio samo na 2 dana da pokupim ćerku), išao na Bački Breg. Koja je ono milina onaj auto put što vodi od Hrvatske prema Budimpešti, nisam 3 auta sreo za preko 100km. Zato posle pred Djer 20km zastoj.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Taj put jeste neopterecen, 2025. Je spojen sa Hrvatskim.

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Istraumirali me sa upozorenjima na svim stranama. Trebalo bi ujutru da putujem za Sloveniju. Šta mislite, hoće li AP biti ok i prohodan? Ne znam šta mi je činiti. Moram otići sutra ili prekosutra, a ne vidim da će biti neke razlike u vremenskim prilikama…
- Gaginh0
Vremenske prilike su ono što bi najmanje trebalo da te brine u vreme povratka smrdljive dijapore
šalim se, idi na Ilok ili neki alternativni prelaz, ako možeš da biraš onda bolje prekosutra jer do tada će se svi vratiti.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Bice sigurno prohodno ali i stresno.. Ja sam predvece dosao iz SM za BG i nije mi bilo svejedno. Beli se AP vise nego sto bih voleo. Sutra i prekosutra ledena kiša najavljena, polako i pametno...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk