Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Zato kod nas banke samo nude, sve što može i ne može, samo da se zadužiš i da ti uzmu pare jer su kamate ogromne.
Posetite www.garaza.rs !
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ja sam danas vrlo kratko bio u dilemi da li da kupim P20Lite iako mi ne treba (posto sam online porucio jedan za koleginicu). Naravno da ga nisam kupio, jer P8 jos uvek savrseno funkcionise, a i cena od 237€ kosi se sa mojim principom da ne dajem za mobilni vise od 150€ikac2000 napisao: 24 Nov 2018, 14:27 Do tada nova origi baterija je stavljena u S5, i cekamo da S9+ ili P20 Pro padne na nivo 400 eur (ako se desi), ako ne Mate 20 Lite.

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Sa kreditnom karticom veoma lako mozes da kupujes stvari do 12 rata bez kamate.trojanac napisao: 24 Nov 2018, 14:54 Zato kod nas banke samo nude, sve što može i ne može, samo da se zadužiš i da ti uzmu pare jer su kamate ogromne.
Ja ni nemam kreditnu karticu.
Imam samo običnu debitnu Visu za dinarski, i debitnu za devizni.
Kad vidim da neko otvori novčanik a u njemu 50dinara i 50 bankarskih kartica, šokiram se.
Kad vidim da neko otvori novčanik a u njemu 50dinara i 50 bankarskih kartica, šokiram se.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Vidiš, tu je tvoja greška...kragujevac napisao:Ja sam danas vrlo kratko bio u dilemi da li da kupim P20Lite iako mi ne treba (posto sam online porucio jedan za koleginicu). Naravno da ga nisam kupio, jer P8 jos uvek savrseno funkcionise, a i cena od 237€ kosi se sa mojim principom da ne dajem za mobilni vise od 150€ikac2000 napisao: 24 Nov 2018, 14:27 Do tada nova origi baterija je stavljena u S5, i cekamo da S9+ ili P20 Pro padne na nivo 400 eur (ako se desi), ako ne Mate 20 Lite..

Sent from my iPhone using Tapatalk
- kragujevac
U principu od 150€ ili u nameri da kupim P20 Lite? 

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Zašto? Moj novcanik je takav.member napisao:Ja ni nemam kreditnu karticu.
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja nemam novčanik 
Danas u novinama:
Medicinski radnik iz Niš otišao u Njemačku i odustao za dan. Supruga izdržala 20 dana. Kaže da mu ništa nije bolje od kliničkog u Niš, da je pogrešio
Nije nemoguće, ne može svakome da legne nešto, ali preteruju sa (anti)propagandom. Jedan dan da shvati kako mu se ne isplati, skup stan itd
TapaT

Danas u novinama:
Medicinski radnik iz Niš otišao u Njemačku i odustao za dan. Supruga izdržala 20 dana. Kaže da mu ništa nije bolje od kliničkog u Niš, da je pogrešio

Nije nemoguće, ne može svakome da legne nešto, ali preteruju sa (anti)propagandom. Jedan dan da shvati kako mu se ne isplati, skup stan itd

TapaT
Poslednja izmena od pedja u 24 Nov 2018, 17:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Inace danas je Mate 10 Lite 179 EUR, tako da je bliyu tvog principa 
I ja sam se nesto lomio, nije los za te novce, ali od kada sam promenio bateriju na novu originalnu, vidim da daleko bolje drzi, tako da cu da sacekam ipak mart ili april.

I ja sam se nesto lomio, nije los za te novce, ali od kada sam promenio bateriju na novu originalnu, vidim da daleko bolje drzi, tako da cu da sacekam ipak mart ili april.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Ja se od P9 sa leica kamerom ne odvajam vec 2 god. Supruga u isto vreme je uzela P10.
Razmisljali pre neki dan da porucimo Mate 10 i Mate 20 ali nam se ne daje novac.
Bolje da ga potrosimo na zimovanje, lepse i korisnije...
Razmisljali pre neki dan da porucimo Mate 10 i Mate 20 ali nam se ne daje novac.
Bolje da ga potrosimo na zimovanje, lepse i korisnije...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ako nisam lud pisali smo o tome pre par strana i KG je objasnio sta i kakopedja napisao: 24 Nov 2018, 17:54 Ja nemam novčanik
Danas u novinama:
TapaT

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ma, ja jutros videh u novinama.
Inače, znam posredno dosta njih, koji odoše u nemačko zdravstvo. Ni blizu da se vrate, pogotovo ne prvog dana.
TapaT
Inače, znam posredno dosta njih, koji odoše u nemačko zdravstvo. Ni blizu da se vrate, pogotovo ne prvog dana.
TapaT
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Falilo je njima da lelemudaju po ceo dan na pauzama, shvatili su da im je bolje da za 350e ne rade nista nego pokusaju u nekoj blizoj budicnosti pomusaju da nadju bolji posao u DE.
- kragujevac
Mozda ima i toga. Ali sigurno ima i da ovde gde sam ne mogu da prodju kao "bogovi u belom" nego su deo sistema u kome je tacno odredjeno sta je cije zaduzenje, i ako se nesto ne uradi ili se ne uradi kako treba vrlo lako i brzo se nadje ko je napravio gresku/problem. To je, na neki nacin, poprilicni kulturoloski sok za veliki broj zdravstvenih radnika sa Balkana. Naviknuti su kroz vreme na neku vrstu strahopostovanja od strane pacijenata.
Jeste da je meni ovde doktor na odeljenju nadredjen i da je ono sto on u odredi u akti nekog pacijenta moje zaduzenje, ali isto tako ako nesto treba da se uradi na odeljenju a to je deo njegovog posla ja ga zovem, kazem mu sta je u pitanju, upisem da sam ga tad i tad zvao i on MORA da dodje da zavrsi to. Nema necu, ne mogu, uradi ti, uradice neko drugi, posle, sutra blablabla. A pacijent je "glavni" , mi smo svi tu zbog njega, a ne on zbog nas.
Neko ko zeli da dodje u takav sistem mora da bude svestan hijerarhije, ko mu je nadredjen, kome je on nadredjen itditd. Samo tako to moze da funkcionise. Ako neko dodje sa manirima koji su prisutni u velikom delu naseg zdravstva, pri tom nema nameru da se prilagodi sistemu, takav ovde nema sta da trazi, bilo da je doktor ili tehnicar.
A tekst o kome smo vec pisali je glupost belosvetska. Delimicno cak i razumem da moraju tako nesto da pisu, posto talas odlazenja medicinskog osoblja sa Balkana dobija zastrasujuce razmere.
Jeste da je meni ovde doktor na odeljenju nadredjen i da je ono sto on u odredi u akti nekog pacijenta moje zaduzenje, ali isto tako ako nesto treba da se uradi na odeljenju a to je deo njegovog posla ja ga zovem, kazem mu sta je u pitanju, upisem da sam ga tad i tad zvao i on MORA da dodje da zavrsi to. Nema necu, ne mogu, uradi ti, uradice neko drugi, posle, sutra blablabla. A pacijent je "glavni" , mi smo svi tu zbog njega, a ne on zbog nas.
Neko ko zeli da dodje u takav sistem mora da bude svestan hijerarhije, ko mu je nadredjen, kome je on nadredjen itditd. Samo tako to moze da funkcionise. Ako neko dodje sa manirima koji su prisutni u velikom delu naseg zdravstva, pri tom nema nameru da se prilagodi sistemu, takav ovde nema sta da trazi, bilo da je doktor ili tehnicar.
A tekst o kome smo vec pisali je glupost belosvetska. Delimicno cak i razumem da moraju tako nesto da pisu, posto talas odlazenja medicinskog osoblja sa Balkana dobija zastrasujuce razmere.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Ti tekstovi su samo pocetak propagande koju ce drzava tek da zapocne. Samo da nadju vremena da se pozabave time, a i cini se da ih ne interesuje dovoljno taj slucaj jos uvek. Kad se budu trgnuli citacemo takve ispovesti svaki dan.
Ali meni je sulud sam nacin na koji je neko to napisao. Ja kapiram da je bilo tipa: "Radio je citavih godinu dana i shvatio da ne moze vise."
Ne, on je radio jedan dan, spakovao kofere i zapalio nazad. Pa cekaj malo... Ja prvog dana na poslu nisam mogao da povezem gde je koja prostorija, a kamoli da li je to posao za mene.
A onda su ga u Srbiji docekali rasirenih ruku i odmah ga vratili na posao. Pa to nece bas da moze tako, posebno ne u javnom sektoru, posebno ne u Srbiji.
Zato kazem, ovo je pisao neko neozbiljan. Zamislite kad to uzme da pise neko ko je zaista placen da radi samo to. Nece moci da se zivi od tih naslova.
Ali meni je sulud sam nacin na koji je neko to napisao. Ja kapiram da je bilo tipa: "Radio je citavih godinu dana i shvatio da ne moze vise."
Ne, on je radio jedan dan, spakovao kofere i zapalio nazad. Pa cekaj malo... Ja prvog dana na poslu nisam mogao da povezem gde je koja prostorija, a kamoli da li je to posao za mene.
A onda su ga u Srbiji docekali rasirenih ruku i odmah ga vratili na posao. Pa to nece bas da moze tako, posebno ne u javnom sektoru, posebno ne u Srbiji.
Zato kazem, ovo je pisao neko neozbiljan. Zamislite kad to uzme da pise neko ko je zaista placen da radi samo to. Nece moci da se zivi od tih naslova.