Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Servis - Razno

Post od OMP »

litar kocionog ulja je u proseku 10e
guzva
Reactions:
Pridružio se: 07 Nov 2021, 01:20

Servis - Razno

Post od guzva »

Ate dot4 (to uglavnom svi sipaju) je otprilike ta cena 10e gore dole, znaci 50e =5850 - 1200 ulje, ruke dodju 4650 dinara i plus sto svi imaju -30 % na delove ahahahahaha pa jel ovo realno ili oni su pod foru ako prodje prodje I posle se pitaju sto ljudi idu u ovlasceni...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
milekmilek
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29

Post od milekmilek »

A majstori inače nemaju posla pa ćete ih zeznuti ako odete u ovlašćeni?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Uvek treba prvo pitati koliko ce nesto da kosta, to nije sramota i takve stvari mjastori znaju, znaci zna koliko kosta ruka a i delovi okvirnoza zamenu ulja, diskova, plocica, veliki servis itd. Ne moze da kaze tacno koliko ce da kosta neka intervencija na motoru dok ne otvori i vidi problem ali za ovakve stvari mora da zna i treba pitati pa onda vidis na par mesta i zakljucis ko hoce da te ošuri a ko je realan.
Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 15:45

Post od MarjanKG »

Obavezno pitam, koliko uzima za ruke i orjentaciona cena. Ne vozim auto od 10000 eur, već od 2800eur. Ne volim mehaničare koji mi kažu da ne brinem, obavezno mi izađe na nos.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja uzimao DOT4 pre neki dan, 400 rsd je pola litre. Toliko ide u Astru G ili Punta.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
guzva
Reactions:

Post od guzva »

milekmilek napisao:A majstori inače nemaju posla pa ćete ih zeznuti ako odete u ovlašćeni?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Ako si "neovlasceni" a imas cene kao ovlasceni uvek cu kod ovlascenog da odem kao i vecina vozaca. Veoma prosto.

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Sarenolike su cene, ja sam radio u AK kole, koji je ovlasceni, sve zajedno oko 1500 rsd pre dve godine.

ALI, nisu zamenili kocionu koja je u cilindru kvacila, plus izgubili su mi zastitne gumice sa sisica, tako da je sve to traljavo....

Ovo za gumicu nisam 100posto siguran, ali posto je prvi put menjana kociona, verovatno je do njih....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Na kraju koje kočiono je sipano i koja je njegova cena, bez ruku?
Jel se to zna ili je samo neka pretpostavka, cene kočionog prilično variraju.
Ima i onog koje košta 50evra litar samo tečnost.
guzva
Reactions:

Post od guzva »

Nije sipano ni jedno samo sam zvao da pitam za cenu, a nisu ni rekli koje ulje sipaju za 50e. U ovlascenom sipaju B000750M9 koje kosta 1470din litar, a ovi ocigledno imaju neko jos skuplje

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Skoro svi majstori se po mom iskustvu prave pametni, pa kao ne znaju koja bi okvirno bila konačna cena. Ne skoro svi koji su meni i radili, ali skoro svi gde bi se nešto raspitivao!

Pitam "koliko bi koštalo da se uradi to to u to", a on "pa ne znam, treba sve rasklopiti, pa videti da li je ovo ili ono". Pri čemu se uvek trudim da se informišem, pa da znam o čemu pričam - jer u suprotnom bi došao kao totalni duduk.

I jasno, razumem da on možda mora da rasklopi još ovo ili ono, ali vala može da kaže koliko bi koštalo to što ga pitam. Pa uz ogradu "ako se ispostavi, moglo bi ipak biti onoliko". Nego je prevarant, a takvih je baš mnogo.

I naravno da pod ovih ne računam ono kad odem kod majstora kojem verujem, pa mu kažem da osim malog servisa sve pregleda, i da mi javlja kako se odvijaju stvari.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Cena je najmanji problem, bitno je da imas majstora koji je pouzdan i kod koga mozes da dodjes na red, relativno normalno.
Bilo je prica i za ovlascene servise i za obicne majstore da odrade lose posao ili da naplate nesto, a ne odrade. S obzirom da svi rezu troskove, pitanje je ko ostaje u ovlascenim da radi.

Послато са SM-S918B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

A tek to što kažeš...

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ljubitelj napisao: 31 Jul 2023, 18:00
Ima i onog koje košta 50evra litar samo tečnost.
koje je to? motulovo racing kociono ulje koje spada medju skuplje kosta oko 2000din, Ate racing je mozda 15e, cene po litri a obicno u vecinu kola staje 0.5l, koje to ima skuplje i kvalitetnije?
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Raspao mi se auspuh na starom A6 posle 20godina. Gde u NS ima servis da rješavam to ?
Odgovori