Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Jezik je samo stvar volje i uloženog vremena. Iliti drugim rečima, treba sebe naterati. To nije baš uvek jednostavno, ali ako se ima neki cilj pred očima.....ide to.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Učim ja live i ovako kod kuce, više razumem nego sto mogu da izgovorim složeniju rečenicu, ali se nadam da ću uskoro propricati malo vise.
Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka
Pepa Prase na nemackom pomaze.
Ja to stalno gledao sa decom.
Gledao si jer si morao, ja nemam decu 

Svi zivi preporucuju Pepu za pocetakikac2000 napisao:Pepa Prase na nemackom pomaze.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Moje prve reci na Holandskom i neka veca komunikacija je bila samo zahvaljuci ovom timu 

posle milionitog (ne aktivnog
) gledanja shvatio sam da ih razumem sta pricaju 

posle milionitog (ne aktivnog

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja sam kao klinac prevodio španske serije. Sednem pored TV, ne gledajući u isti, a zatim prevodim. Kevine komšinice čitaju titl i ne veruju 
Toliko su se gledale da sam, igrajući se okolo i odgledavši koju epizodu, naučio taj prilagođeni sapunjarski španski. Jeste jednostavan i nisam ubadao baš 100, ali se najbolje uči slušajući, a ako može i pričajući...
Zanimljivo je koliko naučiš novih stvari za 3-4 dana druženja sa strancima, a tek kada si stalno među njima... I koliko se brzo sve zaboravi, kada se ne koristi.
Radeći u hotelu, svakakve jezike sam "govorio".
TapaT

Toliko su se gledale da sam, igrajući se okolo i odgledavši koju epizodu, naučio taj prilagođeni sapunjarski španski. Jeste jednostavan i nisam ubadao baš 100, ali se najbolje uči slušajući, a ako može i pričajući...
Zanimljivo je koliko naučiš novih stvari za 3-4 dana druženja sa strancima, a tek kada si stalno među njima... I koliko se brzo sve zaboravi, kada se ne koristi.
Radeći u hotelu, svakakve jezike sam "govorio".
TapaT
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
U meksickim serijama su koristili vokabular od par stotina reci pa je mnogo dece moglo da zatvori oci i prevodi babama. I ja sam to cesto radio.
Posle kad se pusti neki ozbiljniji spanski film plus dijalekat, shvatis koliko je jezik slozeniji i ne ide prevod vise tako lako
Posle kad se pusti neki ozbiljniji spanski film plus dijalekat, shvatis koliko je jezik slozeniji i ne ide prevod vise tako lako

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Naravno, ali je činjenica da se lako savlada nešto što se ponavlja. Uostalom, tako i deca uče od rođenja.
Što se dijalekata tiče, u Srbiji nekada ne razumeš ljude, a ne u španskom selu nekom.
Najbolje je kada se stranci prebace sa engleskog na njihov jezik, za koji im prethodno kažeš da ne barataš najbolje, što je i istina, pa misle da ih baš ništa ne razumeš.
Onda ih prekineš i kažeš da to što pričaju jednostavno nije istina. Iznenade se
TapaT
Što se dijalekata tiče, u Srbiji nekada ne razumeš ljude, a ne u španskom selu nekom.
Najbolje je kada se stranci prebace sa engleskog na njihov jezik, za koji im prethodno kažeš da ne barataš najbolje, što je i istina, pa misle da ih baš ništa ne razumeš.
Onda ih prekineš i kažeš da to što pričaju jednostavno nije istina. Iznenade se

TapaT
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Da vidis tek italijanski. Razlike izmedju dijalekata su tako velike, da cesto moze smatrati posebnim jezicima.
Pisalo se u ovoj temi i da su razlike izmedju varijacija nemackog takodje ogromne.
Zapravo kad vidis sve te pojave, skontas koliko smo na balkanu slicni (isti) jedni drugima iako "zvanicno" govorimo razlicitim jezicima.
Pisalo se u ovoj temi i da su razlike izmedju varijacija nemackog takodje ogromne.
Zapravo kad vidis sve te pojave, skontas koliko smo na balkanu slicni (isti) jedni drugima iako "zvanicno" govorimo razlicitim jezicima.
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Mislis, kolike smo budale? 
Uvek se setim onog titlovanja nasih filmova u Hrvatskoj.

Uvek se setim onog titlovanja nasih filmova u Hrvatskoj.
Kada sam imao nekih 14 godina i lezao bolestan u Istri mesec i nesto dana po ceo dan sam gledao Italianski TV program, zadnih dana sam ih skoro 90% sve razumeo
inace do 16 godine sam tamo provodio bar 3 meseca godisnje...

- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Vest iz Kelna.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/haos- ... gQMCk9-9Pc
Šta je sa kanisterom, malo je rezervoar autobusa pa da povećaju autonomiju?
https://www.blic.rs/vesti/hronika/haos- ... gQMCk9-9Pc
Šta je sa kanisterom, malo je rezervoar autobusa pa da povećaju autonomiju?
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Jos jedan od debilno-moronskih clickbait naslova . Mislim, haos u Nemackoj zbog toga sto su nemacki panduri kontrolisali autobus NA STANICI. Pri tom su jos ostali u soku.....auuuu. Gluposti. Verovatno ni putnici na susednom peronu nisu videli sta je u pitanju, a ovi debili iz blica to vec proglasavaju za haos. 

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Policija ovde generalno ne gnjavi vozace, ali kada vrse ciljane kontrole, bas su detaljni i idu u najsitnije detalje.
Ima dosta na youtubeu Autobahn Polizei.
Ima dosta na youtubeu Autobahn Polizei.