Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Vazduhoplovi

Post od zuzazu »

Cica Maca napisao:
zuzazu napisao:....

Decko prepun kompleksa.

Zu, ovde je odomacen termin PODGUZNA MUVA. Slobodno ga overi, niko nece da ti napravi problem.
A kad smo vec kod problema, ima jos nekolicina njemu slicnih koji se ko majmuncine busaju u grudi a dupetom proveravaju pravac vetra. :censored:
Perin tata je bivsi vojni pilot i otud Perici neiscrpan izvor informacija o avionima nesretne VJ. Milion i cetristo hiljada puta pretresene teme o modifikacijama MIG 21 i ostale gluposti. Perin tata je kopilot, neuspeli kapetan u JATu (ATR) i otud Pericina neizmerna mrznja prema JATu. Iz starog JATa koji je bio supalj k'o reseto nije bilo tesko dobiti informacije iz hangara pre nego sto bi dosle i do generalnog direktora (pootpadali srafovi na avionu).

E, Pera i njegov drug Vlada (Vlada Milicevic, instruktor u Ryan Air), odlucili su da imaju monopol na informacije iz njima znanog sveta vazduhoplovstva. Pera bi brisao sve strucne komentare koji bi podrivali njegovo mesto "najbolje informisanog", a Vlada bi poducavao pilote u Srbiji sta im se dogadja sa bezbedne udaljenosti iz Londona. Normalno, "ojacan" Pericinim brisanjem komentara koji ne odgovaraju Vladi.

Pera je obecao da ce obelodaniti sve pikanterije sta se desavalo u starom JATu, samo da isti otegne papke, ali nikada nije imao 00 za to jer mu je verovatno skrenuta paznja gde da ne dira.

O Er Srbiji, sa samog portala, ne moze nista negativno da se sazna, a materijala toga tipa ima na tone (kao i za firmu ciji je naslednik) a Perica lepo ima karte da ode, recimo, u UAE na air show.

Nisam neki posebni obozavalac lika i dela M. Lazanskog, ali je vrhunski bezobrazluk kako je Pera iskoristio svoj blog da "nauci pameti" Lazu i otera ga u prevremenu penziju.

Kada se samo vidi ovo poslednje, zna se kakva slina pise blog.

Nesposobni srpski novinari kojima je tesko da pomere dupe iz fotelje, radije prenose vesti blogera nego da sami dodju do informacija.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Auu kakvi pilotski obracuni

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Njegov je blog, ima pravo da ga uređuje kako želi zar ne, pa i da briše komentare?

Laza je mene smorio još dok sam dete bio i duboko se interesovao za avijaciju. On nije umeo 5 minuta da priča, a da ne lupi neki potpuno pogrešan podatak. Tad me je iritiralo mnogo više nego sad.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

Tako je, ima pravo da ga uredjuje. Zato to i jeste sajt blogera a ne novinara! Da je novinar, ne bi cenzurisao postove vec bi po profesiji, dozvolio da se cita i tudje misljenje.

Na zalost, cenzure ima i na stranama stampanih izdanja. Osetio sam na svom tekstu u jednom komentaru pre par godina. Kad sam poslao mail i pitao urednika elektronskog izdanja zasto je iz mog komentara nestalo dve recenice, nije bilo odgovora, sve do treceg mejla. Znate gospodine, bili ste veoma slikoviti tako da smo morali da uklonimo te vase dve recenice. Istina, znate, jesu one bile pristojne i jeste da se ja slazem sa vasom primedbom ali, znate, cak i u ovom izdanju nisu mogle da budu objavljene.

Naravoucenije, cenzura i samo cenzura malom perici daju krila da samog sebe proziva nekim novinarom. Nama samo ostaje da ga shvatamo polu neozbiljnim blogerom-podguznom muvom. Naravno, moje misljenje. Ko misli drugacije, ko sam ja da ga ubedjujem da sam ja u pravu?

Sent from my Sony XPERIA
Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Otvoriš lepo svoj blog, pa internet je slobodna teritorija...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

Moze! Znate neku zlatnu koku koja ce da ulozi kintu u blogerski sajt? Siguran sam da bih imao mnogo vise posetilaca od perice. A, da, i potpisivao bih se kao novinar. Dopalo bi vam se, znam. [WINKING FACE]

Sent from my HTC mobile
Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A šta znači kinta za sajt, pobogu, 21. vek je...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Nas sedmorica mladih smo otvorili forum uz skromna ulaganja, tako da... ne gubi nadu. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

nidza napisao:Laza je mene smorio još dok sam dete bio i duboko se interesovao za avijaciju. On nije umeo 5 minuta da priča, a da ne lupi neki potpuno pogrešan podatak. Tad me je iritiralo mnogo više nego sad.
I mene je tada iritiralo, a zaista i jeste lupetao mnogo više nego sad. :) Ali posle par decenija je ušao u materiju, pa je sada vrlo dobar vojni novinar (ili "analitičar" kako voli sebe da naziva). Jedino me je razočarala njegova nedavna podrška vladajućoj stranci. Ne znam šta mu je obećano, ali mi se nakako čini da to što je očekivao nije dobio. Nije trebalo da se petlja s njima.
H4wkeye napisao:
kragujevac napisao:Tako rade kod Lufthanse

http://lh-taufnamen.de/lufthansa/
Pametno.
I JAT je ponekad davao nazive po gradovima. Bio je jedan B737 "City of Kruševac". Video sam ga, ali ne uspevam da nađem sliku na internetu - samo reference da je to bio reg. br. YU-AND. Međutim, među slikama tog primerka nema nijedne sa pomenutim natpisom. Poslednji DC-10 (reg. YU-AMB) je imao naziv "City of Belgrade" i to potvrđujem slikom koju sam napravio na London Heathrow 1998. godine:

Slika

Inače svaka čast Lufthansi (posebno na veličini flote!), ali nazivi koje daju Airbusima A380 su malo problematični, jer obuhvataju strane zemlje. Svojevremeno sam ovde napisao da me je "City of Wien" podsetio na Hitlerov Anschluss iz 1938. Na navedenom linku vidim da je "San Francisco" pomenjen u "Deutchland", zna li neko zašto? Da li zato što se pobunio neko iz Amerike?

Mogli bi da daju i nazive Laibach, Agram (verovatno bi ga lokalno stanovništvo dočekalo sa oduševljenjem), a što da ne i Amselfeld (malo i nama da učine). Ako se pitate otkud za "svetu srpsku zemlju" imaju svoju reč koja je bukvalno prevod srpske, to potiče još od vremena Nemanjića, kada smo imali saradnju u oblasti rudarstva. :)

A mogla bi i npr. Al Italia da nazove avione Capodistria, Fiume, Zara, Spalato, Raguza, ili čak Cattaro. Itd, itd, shvatili ste poentu.
Poslednja izmena od snork u 30 Mar 2017, 03:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Ђенерал Јанковић
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Blog jeste njegov, ali postoje uslovi objavljivanja komentara koje je sam propisao. Ako se neko drzi vazduhoplovne teme i ne vredja nikoga, a bloger brise komentare ( i ko zna kolikom broju ljudi to cini), da bi ih kasnije upotrebio u svom materijalu, ili ih ne upotrebi u opste - onda tu nesto ozbiljno nije u redu.
Blog zivi dok ima i posetilaca - kao i ovaj sajt.
"Vazduhoplovni portal Srbije", kako je nadobudno nazvan, prati veliki broj ljudi a sam blog pretenduje da bude ozbiljan izvor informacija. Kao sto rekoh - ne zbog kvaliteta, (ne)istinosti i selektivnosti materijala (sto mi kao profesionalci znamo), vec zbog nepostojanja bilo kakvog drugog izvora informacija i novinarske nezainteresovanosti da valjano urade svoj posao.

Ja znam da Laki zna da lupa gluposti. Ne razumem se u ratnu tehniku, ali je dosao na moj teren kod slucaja "helikopter" i video sam koliko je tanak sa znanjem, ali barem niko nije brisao komentare na "Politici", dok je kod Perice to uobicajena pojava.

Jos jednom, blog jeste njegov i moze da radi sta hoce. Ali jeste i njegovo ogledalo. A ja vidim kompleks miksa wannabe pilota - novinara - edipa.

Odlicno poznajem jos jednog mnogo starijeg smrdu od Perice, koji je pokusao da bude DJ - novinar - pilot. Ni taj nije daleko dogurao. Istini za volju, napisao je par knjiga veoma zanimljivim recnikom za pocetnike, ali je i dalje ostao moralna nula.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

@Snork
Jakobsfeld ...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Može i Prinzeugensburg. :cool!:

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Geza napisao:Nas sedmorica mladih smo otvorili forum uz skromna ulaganja, tako da... ne gubi nadu. :)
Sad obrcete velike iznose :D

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Tako je, obradujemo Mint svaki mesec. :D
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mora Kutija duzme svoj deo :)
Odgovori