Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Misliš putovnice? 

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Jako dobar film.Suština trulog zapada onome čemu svi stremimo. 

Ne znam sta je toliko trulo, ja radim manje sati nego prosjek u Srbiji a zaradjujem 10x vise.
Slobodnog vremena imam 3 puta vise. Ako je to trulo ja sam za.
Nije to sustina trulog zapada, nego sustina coveka 

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kao sto je nekad po ceo dan ganjao divljac, sad se ganja poslom.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Poprilična je razlika između 10x veće prosečne srpske plate da li živiš u Srbiji ili u Švedskoj.
Naravno, lepo je živeti u 10x višem kvalitetu životnog standarda, ali mnoge stvari koje su ovde kod nas zdravo za gotovo, tamo prestaju da bivaju dostupne većini, čak i Šveđana, a ne imigranata.
Drugim rečima, pare na gomili u nekoj svojoj apsolutnoj količini ne znače ama baš ništa.
Naravno, lepo je živeti u 10x višem kvalitetu životnog standarda, ali mnoge stvari koje su ovde kod nas zdravo za gotovo, tamo prestaju da bivaju dostupne većini, čak i Šveđana, a ne imigranata.
Drugim rečima, pare na gomili u nekoj svojoj apsolutnoj količini ne znače ama baš ništa.
Razumijem sta hoces da kazes ali sve je to i ovdje dostupno.nidza napisao: 28 Nov 2018, 10:42 Poprilična je razlika između 10x veće prosečne srpske plate da li živiš u Srbiji ili u Švedskoj.
Ja sam o tome razmisljao mnogo puta, i kako god okrenem dole ne bih nikad isao da nemam rodbinu i prijatelje. Znaci ako zivis na nacin koji ti se svidja dole mozes isto tako i ovdje na zapadu. Sve je do tebe. Problem je sto nasi ljudi koji odu na zapad zive da bih potrosili novac ili vrijeme na Balkanu, pa tako stvore na zapadu zivot koji se samo vrti oko posla i kuce/stana.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
DasAuto napisao: 28 Nov 2018, 10:06 Ne znam sta je toliko trulo, ja radim manje sati nego prosjek u Srbiji a zaradjujem 10x vise.

Sto puta smo prežvakavali tu temu i tu i tamo došli do zaključka da smo u stvari mi van Srbije maksimalno iskorišćavane rabadžije koje ne vide belog dana, nemamo nikakva prava, ni sekunde slobodnog vremena(pošto, jelte radimo non-stop) i da smo strašno glupi kad puštamo da nam se to ovde dešava i ne bežimo odavde glavom bez obzira.
S druge strane, izgleda da je i u Srbiji sve više glupih i indoktrinisanih koji kopaju i rukama i nogama da odu odatle da bi ih ovi ovde na trulom i pokvarenom zapadu izrabljivali

Nešto se tu ne poklapa.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Izrabljivanje za 800 evra je bolje od izrabljivanja za 300 evra.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Niko nije glup, ne vidim čemu gard i defanziva? Prosto čovek koji odluči da ode negde da bude čitav život stranac i došljak treba da sagleda ceo paket, jer nije sve crno-belo.
Na kraju krajeva, postoji i solidan izbor razvijenih destinacija, koje su izgrađene na imigraciji, i tu te niko ne gleda kao dođoša. Našim ljudima iz nekog razloga nisu prvi pik.
Na kraju krajeva, postoji i solidan izbor razvijenih destinacija, koje su izgrađene na imigraciji, i tu te niko ne gleda kao dođoša. Našim ljudima iz nekog razloga nisu prvi pik.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Koje destinacije su po tebi za preporuku?
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
tajland za trandze, amsterdam za red light 

- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Ljubitelj, ti li sinidza napisao: 28 Nov 2018, 10:42 Poprilična je razlika između 10x veće prosečne srpske plate da li živiš u Srbiji ili u Švedskoj.

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Aman, ti stalno vrtis tu pricu u krug, koliko puta da ti kazem, ovde se ne misli tako.kragujevac napisao:DasAuto napisao: 28 Nov 2018, 10:06 Ne znam sta je toliko trulo, ja radim manje sati nego prosjek u Srbiji a zaradjujem 10x vise.
Slobodnog vremena imam 3 puta vise. Ako je to trulo ja sam za.To je to.
Sto puta smo prežvakavali tu temu i tu i tamo došli do zaključka da smo u stvari mi van Srbije maksimalno iskorišćavane rabadžije koje ne vide belog dana, nemamo nikakva prava, ni sekunde slobodnog vremena(pošto, jelte radimo non-stop) i da smo strašno glupi kad puštamo da nam se to ovde dešava i ne bežimo odavde glavom bez obzira.
S druge strane, izgleda da je i u Srbiji sve više glupih i indoktrinisanih koji kopaju i rukama i nogama da odu odatle da bi ih ovi ovde na trulom i pokvarenom zapadu izrabljivali.
Nešto se tu ne poklapa.
Te price vise vaze za USA, za Evropiu, pogotovo DE ne vaze!
Bas se prava radnika ovde navode kao prednost zivota tamo.
Socijalni zivot se stavlja kao minus iz drugog razloga, ne kuca-posao!
Tako da tu frazu si dovoljno izreciklirao, to nije tacno i ne treba vise da je koristis.
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока