Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Re: Beograd

Post od ivancho »

http://www.bizlife.rs/vesti/71979-grad- ... -za-vrtice

Grad Beograd ukida skoro sve popuste za vrtiće
Grad Beograd usvojio jo novi Pravilnik o regresiranju, kojim se ukida većina osnova za regresiranje boravka dece u beogradskim vrtićima.

Po novom pravilniku, više neće važiti popust od 20 odsto po detetu kada dvoje i više dece boravi u vrtiću, već će taj popust važiti samo za drugo dete.

Takođe, ukida se popust od 10 odsto za kupovinu prvog stana, kao i popust u istom odnosu za podstanare.

Neće važiti ni popust od 20 odsto za umanjenje prihoda porodici sa detetom obolelim od bolesti kao što su: kongenitalne malformacije, deformiteti i hromozomske abnormalnosti , bolesti mišićno-koštanog sistema i vezivnog tkiva, duševni poremećaji i poremećaji ponašanja, bolesti nervnog sistema, bolesti cirkularnog sistema, neoplazme i dr., nezavisno od toga da li to dete koristi usluge predškolske ustanove.

Ukida se i popust od 50 odsto za prvo i drugo dete za roditelje koji imaju trojke, četvorke i duple blizance.

Takođe, pravo na umanjenje troškova može se ostvariti samo po jednom od osnova koji je najpovoljniji za korisnika usluga.

Rešenja doneta prema prethodnom Pravilniku važe do kraja isteka roka rešenja.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Pa ništa i nad popom ima pop. Nisu ukinuli 50% popusta za samohrane roditelje. Sad svi lepo u sud i razvod.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Koliko kosta vrtic?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Grad nema para, nekima se ne placaju doprinosi za plate pa to prelazi na državu.... i tako.

TT
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Aco oko 10.000 dinara.

Shvatio bih ja da nema para pa da su odustali od rekonstrukcije Vojvode Stepe ili Slavije, ali nisu.
Imalo nemalo za decu mora da bude.
Na stranu što ja plaćam punu cenu, a mislim da obdaništa treba da budu besplatna kao i osnovne i srednje škole.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Smatram da takve stvari moraju biti rešene na nivou države a ne na nivou grada.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

To je tačno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Generalno smatram da je sadasnji sistem subvencija svima los. Jedino sto zameram ozbiljno je da ovo treba da bude zadnje na spisku za ukidanje, ima pre toga koliko hoces precih stvari za resavati.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Usudiću se da kažem da subvencije i nisu baš toliko loše, nego je loše to što par tajkuna pokupi subvencije, a onaj kome zaista trebaju dobije kikiriki.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ovoga nema ni u Diznilendu. Isti dan dve suprotne vesti.
"Strategijom za podsticaj rađanja predviđeno je da lokalne samouprave budu nosioci mnogih mera i aktivosti u zaštiti roditeljstva", naglasila je predsednica udruženja Dragana Soćanin.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/489168 ... o-radjanja
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

@nikaragva - ja sam se ogranicio na subvencije za vrtic, mada ne volim subvencije kao princip nikako. Kod mene u vrticu najveca vecina dovozi decu novim kolima svaki dan, a koriste popust PO AUTOMATIZMU. Meni grad subvencionise vrtic i to je glupo, ja imam para, ali jedino sto mogu da uradim je da eksplicitno zahtevam da placam punu cenu.
@paja - kad god cujem da drzava brine za moju dobrobit, stegne me nesto oko jaja.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

I ja volim isto za sve, pa kom opanci... Međutim ima ljudi koji zaista nemaju para. Radije bi da se nekom da za džabe, a da ostali plaćaju normalnu cenu.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Naravno
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Upravo tako
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Kao i uvek kod nas se sredstva pogresno trose. To dotiranje od onoga sto mi platimo vrticu do ekonomske cene mesecnog boravka, dotira grad, i to je kao neki podsticaj, kao da nam ne bude tesko sa decom, ... Ja sam to tako shvatio.

Veci bi podsticaj bio da naprave jos 2,3 vrtica. Svake godine od ukupno prijavljenih barem 30% ostane ispod crte.

Veci bi i podsticaj bio kada bi naterali prodavnice da nemaju nenormalne marze i da smanje ili ukinu porez. Necu nikad zaboraviti kada sam pre 6-7 godina kupovao dohranu za dete. Ovde je bila 900-1000 dinara humana. Kolega poslovno isao u nemacku i kupio tamo. Izasla ga je oko 350 dinara :)
Odgovori