Prica ide ovako:
Pri paljenju svetala, desna sijalica XENON zatreperi i ne upali se.
Prvi put se desilo pre jedno mesec dana, ugasio u palio i posle je bilo u redu. Duze vreme je radilo normalno, da bi pre neki dan opet posustala. Upalila se kasnije, posle krace voznje i ponovnog starotvanja. Medjutim, u povratku se vise nije upalila, i posle duze voznje i vise startovanja. Jedino zajednicko za prvu i poslednju situaciju je da su se desile na hladnom i vecoj nadmorskoj visini. U BGu je radilo normalno, u medjuvremenu
Pitanje je:
Da li je do sijalice ili moze biti jos nesto? Ponavljam, ksenon je u pitanju (naknadna ugradnja).
Svakako necu ja menjati sijalicu, ali da znam sta moze da me ceka, jer to u ponedeljak mora da se sredi. Sta ti ja znam sta tu ima, oni balasti i sl.
Ukoliko je sijalica, da li bitno kakva se kupuje ili mora odgovarati ostatku instalacije? Ovo me interesuje nevezano za prethodno. laicki, da li mogu procitati oznaku sa sijalice i kupiti neku istih karakteristika? Da li na nesto posebno treba obratiti paznju.
p.s. Koristio sam pretragu i trazio temu o ksenonima, ali ne nadjoh, pa da pitam ovo