NexT napisao:Naravno da puska ne moze da bude osnovno sredstvo za pranje... Nalepe se vremenom masnoce i sranja koje bi puska moooozda i mogla da skine, ali bi pranje kostalo 2x vise od normalnog.
Ja perem na puskama stalno, ali u proseku na nedelju-dve operem auto kako treba.
Uostalom, posle petog pranja na puskama uzmi cistu jelensku i razvuci po donjoj ivici vrata od prednjeg do zadnjeg tocka...

Perem sa crevom, nije lose, ali sa peracem pod pritiskom bilo bi jos bolje. Probacu da u tu kantu sa sapunicom sipam toplu vodu. Ona, to znamo, bolje pomaze sapunici da skine prljavstinu. I naravno mekana cetka, rukavica ili sundjer (zavisi ko sta koristi za pranje), mora da se ispira drugom cistom vodom, kako bi ona sama bila sto cistija kada zahvatis novu turu sapunice iz kante za trljanje sledeceg dela auta.
Pranje na sa puskom na samousluznoj perionici, ma koliko dobra ona bila je samo preventiva da se auto kolo toliko sapere od soli i drugih tome slicnih stvari. A ako hoces cist auto, moraju vise da se zasucu rukavi.
Auto mogu da operem za pola sata. I da bude cist na oko. I spolja i unutra. A mogu i za 2. Toliko vremena mi treba da ga detaljno operem i da ja znam da je cist.