Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Re: Dobro veče

Post od TDI »

methane.master napisao:@TDI
Bliže Studenjaku, kod skretanja za BK. Uostalom...

Slika
Za tu, da ti posteno kazem, nisam ni znao da postoji. Tuda inace prolazim bas retko.

Nemoj da se lazemo, nema nista dok auto ne operes domacinski kod kuce. Ali ovako za neko pranje cisto radi toga da ne bude bas prljav kad vremenski uslovi ne dozvoljavaju da ga kuci operes, to je odlicna varijanta.

Sledeci put kad se nadjem tu blizu, a bude bilo potrebe za pranjem, skrenucu malo sa rute, pa cu da isprobam tu samousluznu perionicu. Hvala za informaciju! :pivo:
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja sam prestao da perem kola u garaži kad su mi instalirali puške na Ledinama. Nije sunđer videla Alfa skoro tri godine. U garaži samo usisavam i čistim enterijer.

Tapatalk
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Ali nikad puska ne moze da skine bez trljanja. Inace sundjer izbegavam, perem sa rukavicom ili mekanom cetkom za pranje kola. Imam kantu sa sapunicom. Posle svakog trljanja ispiram rukavicu sa vodom i ponovo ubacim u sapunicu, pa trljam sledeci deo kola.

Najbolje je ko ima onaj perac pod pritiskom. To je stvarno prava stvar.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Naravno da puska ne moze da bude osnovno sredstvo za pranje... Nalepe se vremenom masnoce i sranja koje bi puska moooozda i mogla da skine, ali bi pranje kostalo 2x vise od normalnog.
Ja perem na puskama stalno, ali u proseku na nedelju-dve operem auto kako treba.

Uostalom, posle petog pranja na puskama uzmi cistu jelensku i razvuci po donjoj ivici vrata od prednjeg do zadnjeg tocka... :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Može se naći mana i puškama, ali čak i Škodu uspem da oprem tamo nekad. Crn auto je zeznut za pranje, Alfa nije. Zahvalna boja.

Dobro jutro. Sad cu baš da provozam do šljakenzi ispuškiranu, natankovanu Alfu. :-D

Tapatalk
Korisnikov avatar
zrnkemiki
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
Garaža: Audi A5 2.0 190KS

Post od zrnkemiki »

Ja volim ovu samousluznu, iz razloga sto vecina perionica je katastrofa, kad vidim da mu jelenska ispadne na pod a on je samo podigne kao da se nista nije desilo.
Na Tosinom je stvarno kvalitetno odradjena, i zadrzali su taj kvalitet, dobar je pritisak, cini mi se i dobra hemija. Ono zbog cega mi je gotivno pranje tamo je sto volim sam da svoje auto operem, a druga stvar sto koriste osmozu, tako da nakon pranja ne treba da se posuši i ne ostaju nikakvi tragovi. Sve vise u poslednje vreme koristim onu aktivnu penu kod njih.

Sent from my GT-I9505
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

NexT napisao:Naravno da puska ne moze da bude osnovno sredstvo za pranje... Nalepe se vremenom masnoce i sranja koje bi puska moooozda i mogla da skine, ali bi pranje kostalo 2x vise od normalnog.
Ja perem na puskama stalno, ali u proseku na nedelju-dve operem auto kako treba.

Uostalom, posle petog pranja na puskama uzmi cistu jelensku i razvuci po donjoj ivici vrata od prednjeg do zadnjeg tocka... :)
Perem sa crevom, nije lose, ali sa peracem pod pritiskom bilo bi jos bolje. Probacu da u tu kantu sa sapunicom sipam toplu vodu. Ona, to znamo, bolje pomaze sapunici da skine prljavstinu. I naravno mekana cetka, rukavica ili sundjer (zavisi ko sta koristi za pranje), mora da se ispira drugom cistom vodom, kako bi ona sama bila sto cistija kada zahvatis novu turu sapunice iz kante za trljanje sledeceg dela auta.

Pranje na sa puskom na samousluznoj perionici, ma koliko dobra ona bila je samo preventiva da se auto kolo toliko sapere od soli i drugih tome slicnih stvari. A ako hoces cist auto, moraju vise da se zasucu rukavi.

Auto mogu da operem za pola sata. I da bude cist na oko. I spolja i unutra. A mogu i za 2. Toliko vremena mi treba da ga detaljno operem i da ja znam da je cist.
Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od samo polako »

Išao redovno u jednu perionicu, bio dugo zadovoljan uslugom i onda su naglo pali sa kvalitetom usluge da sam je promenio.
U drugoj perionici, 50 dinara skuplja, sam recimo doživeo da vlasnik po pranju pregleda vozilo i sugeriše radniku na propuste.
Ne znam da li je radnik bio nov pa je to neka vrsta obuke, ali sam to prvi put video.
Inače oprali su ga za svaku pohvalu.

ps
svaka krpa pre upotrebe je bila oprana pod česmom.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od dag81 »

Ja moja auta perem puskom u 90% slucajeva. Kada sam raspolozen i vreme lepo prebrisem mikrofiber krpom i prezadovoljan sam. Mikrofiber bas izvuce sjaj autu(skine te povrsinske naslage), sto sam primetio jer sam pre brisao jelenskom.

Uglavnom za 100din operem auto spolja, perem ga na 10ak dana. Kad je bas prljav tada i voskiram pa ubacim 200 dindzi.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Isto.

------/\_______/\______/\---------/\_______
Korisnikov avatar
WEST 014
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 14:46

Re: Одг: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od WEST 014 »

dag81 napisao: Mikrofiber bas izvuce sjaj autu(skine te povrsinske naslage), sto sam primetio jer sam pre brisao jelenskom.
.
Ne bih da hejtujem, ali ako mf skida bilo kakve naslage posle pranja, to jest ako ti posle brisanja na njoj ostane ikakvih tragova prljavstine, na dobrom si putu da ostetis lak na automobilu. Cestice prljavstine, izmedju laka i krpe uz trljanje krecu da rade kao brusni papir. Ako je auto unisten od pranja i zreo za poliranje, to se nece videti, ali nov ili ispoliran automobil ce svakako upropastiti. Pogotovu vozila sa mekanim lakom.
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

RobiNS napisao:Pojavile su mi se neke mat fleke po kolima (tačno negde od kad je onaj veći minus bio)
probao sam da obrišem - ne ide baš....

Inače auto sam izvoskirao jesenas, stoji pod nastrešnicom - nije ga ni jedan mraz niti led okovao, ali sam ga prao po onoj hladnoći
propisno sa rukavicom, ili ga ispuškiram u perionici....
Možda će morati neko poliranje.

Kad stignem fotografisaću (iz nekog ugla-valjda će se videti dobro pošto je samo matirano),
ono na haubi mi liči kao da me je zapljusnulo nešto - neko u mimoilaženju,
a na vratima kao da se slivalo sa prozora-tako nešto... :zbunjen:
Mislim da sam otkrio odakle fleke...
kada je sneg u kombinaciji sa jakim vetrom (napada i ispod nastrešnice) - prekrivao sam ga ciradom (tako i sinoć)
izgleda da od drndanja cirade (vetar) ili šta već, dal se zalepi ili grebe - al mislim da je to, to :(
Ništa, sad će proleće pa ću to srediti... :)

p.s. mislim da je više njeću stavljati, bolje i malo snega očistiti nego ovo....
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Kratko uputstvo za pravilno pranje auta

Slika

Slika
ftj
Reactions: