Koji internet koristite?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Koji internet koristite?

Post od Saša »

Pazi molim te čega su se oni dosetili... :D

Mada, pre nekih 6-7 godina (otprilike) po IT formima je zagovarana baš takva/slična ideja, da svi otključamo pristup svojim ruterima (jer ionako 90% nas ne koristi stalno ni 10% protoka ili šta već), pa da se tako napravi baš takva "mreža" i dobije free pristup Net-u bilo gde i kada, ali - pod uslovom da se to ne zloupotrebljava, da se ne skidaju filmovi/zagušuje totalno nekom protok ili ne plaća sopstveni Net jer eto imaš slobodan komšijski. Utopijska ideja verovatno u našim uslovima i sa našim mentalitetom, ali se meni lično tada veoma dopala... :) I... Evo ti sad SBB-a i "Unifi" mreže... :kezo:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Generalno, dobra je priča ali za onog ko koristi unifi i ova varijanta zvuči korektno, ako koristiš, onda i deli :)
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Slika

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja ne koristim, niti sam se ikada povezao, a vidim sada da su i moj modem iskoristili za to. Nista, trazicu zicni modem.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ja sam sad u manje od sat vremena objasnio mojima da idu da traze da se ugasi usluga i da uzme obican modem.
Kaze majka internet ocajno radi u poslednja 3 dana,ima paket od 100 Mbit,a koristi internet za Surf,Youtube sa mackama i Facebook.

Dok ja kod kuce imam ADSL od 20 Mbit i pristao bih da imam UniFi , a da ovde imam SBB :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ma tripuje wireless i bez unifi-ja, meni je drugar iz Sbba jos pre par godina kada sam menjao paket, rekao da uzmem obican modem, da laguje i tripuje ovak bezicni, a ja ga nisam slusao :)

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ma, dok god mi Net radi dobro - briga me, nek ga šeruju koliko hoće...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Xepoj87 napisao:Ja ne koristim, niti sam se ikada povezao, a vidim sada da su i moj modem iskoristili za to. Nista, trazicu zicni modem.

Sent from my Sony
Ne moraš, nazoveš ih i tražiš da ti deaktiviraju unifi
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

moj router(TPlink srednje klase, 802.11n sa dve antene) ne moze da se izbori ni sa mojim uredjajima, kamoli jos nekome da dajem protok.

koliko bedna fora, ali da se ne lazemo 95% korisnika realno ne koristi ni priblizno mogucnosti tih rutera.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

SBB je objavio da se to seruje preko posebnog dela za koji je dodato 10Mbps. Sto bi u sustini znacilo da ti nemas problema sa svojim protokom, ali sta nisu rekli je da je cisco 3925 ili 3928s jedno veliko g od opreme i da nema veze sa cisco opremom koja se koristi za ozbiljne firme. Cim i malo optereti neko 3928s preko ugradjenog wifi-a, to zabada nenormalno, bez obzira da li se koristi sva propusna moc paketa ili samo citucka forum i gleda fb na par uredjaja. To se npr reseva dodavanjem sopstevnog rutera iza HG, ili da zamene HG za drugi uredjaj ali se tada gubi 72h unazad sto mnogima znaci, pa sada jedino resenje je da se pinuje koje su antene bas za taj cip i onda otkace, ako moze ili jednostavno secnu.
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nema nista posebno, identican signal salje za unifi i moj internet, sto znaci da konstantno koristi sve antene. S obzirom da zivim iznad stanice za Pancevo i da mi tu bleji 1000 ljudi dnevno, a domet ima daleko veci od stanice, kapiram da ce usrano da radi.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Meni je Unifi signal jaci od mog ssid
Koliko to zraci? :)
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ko je sutra za da idemo ispred stanice za Pancevo da vidimo kako radi internet :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ja cu da se odjavim za sutra, jer otkazujem Unifi
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Dzoni_m napisao:Rat na IT forumima. Da imam SBB tako bi radile cvicangle unutar modema cak cak kablice za antenu......
Nije dovoljno da se wifi isključi na dugme?
Ђенерал Јанковић
Odgovori