Crk'o mi je komp bem ga bas.
Sinoc da ga stavim na stand by, on se ugasi i danas da ga upalim, nece da se butuje uopste.
Prodje onaj pocetni ekran i POST poruka i posto imam dual boot, kad treba da prikaze izbor sistema ekran samo pocrni i resetuje se.
Kad pokusam da butujem sa dvd-a ili usb-a, izaberem device i ista prica, pocrni ekran i resetuje se, uopste ne pokrece boot.
Posle malo guglanja, naisao sam na slicne probleme te sam krenuo redom ali resenja nema zakljucak, ploca ili procesor, nekako mi je logicnije po simptomoma da je ploca rekla pa, pa.
Eliminisao sam memorijske module, hdd, napajanje, odradio clear cmos po uputstvu, odradio flash bios-a i sve isto.
U pitanju je asus p5b deluxe ploca sa intel e6600 procesorom.
Da li neko ima ideju kako da ustanovim sta je tacno problem?
Malo sam ispao iz toka, ali mislim da ćeš to teško naći. Lično ne bih bežao od polovnog. Ili radi ili ne radi. Ako radi, radiće još jako dugo u poropisanum uslovima (napon, frekvencija...) uz odgovarajuće hlađenje.
Ogi napisao:Da li neko zna da li u gradu ima negde da se kupe novi socket 775 procesori? Ja sam gledao u ovim nekim poznatijim prodavnicama ali nema...
Uzmi polovan, procesori skoro nikad ne crkavaju.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Samo pazi na pinove, ili taj nema pinove?
Pošto zna procesor da radi ok, a da nema neke pinove, i onda nekad se zablesi nešto.
To ti je jednostavna vizuelna provera.
Odmah bode oči ako fali jedan pin.