Renault Clio IV

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Renault Clio IV

Post od starac vujadin »

Pusti te Top Gear fazone...Abarth je mnogo više od toga i o Abarthu se ne uči preko Top Geara. Serijska sedišta za Ritmo 130TC su se normalno pomerala. Recaro je bio retka opcija i na to nisu mislili, no big deal. A sa Fićom su uradili samo ono što su svi radili sami, pa su oni to uradili fabrički.

Ovo sada je šminka Abarth, mada Punto SS može biti interesantan.

Kao što sam i očekivao, što i znaju neki od naših drugara, Fiesta je tu najbolja i to će se tek pokazati.

Clio je dobar auto, ali je CLio RS nedostojan zamena. Imao je težak zadatak da nasledi legendu, a i u Renaultu su se sami uplašili tog tereta, pa su napravili metroseksualni warm hatch koji je dobar i koji treba svakome da se svidi, ali nikoga posebno ne oduševljava.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne znam zasto tako mislis za Klicu.
Po cemu je to prosli bio toliko poseban u odnosu na ovog?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Da sedimo negde, pa bih ti detaljno rekao zašto tako mislim. Ne mogu da kuckam istoriju i filozofiju hot hatcheva. ;)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Mislim da znam na sta mislis ali vremena se menjaju...tako da se neke stvari nikad nece vratiti ;)
Clio 4 RS je meni licno sasvim OK autic...mnogo funkcionalniji od Megija RS npr. a opet sasvim dovoljno jak i moderan.

208 GTI mi je upravo to sto si ti napisao za Klicu.
Ne pricam za performanse vec samo za pojavu.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Po meni, prethodnog RS-a je od konkurencije izdvajalo njegovo ležanje na putu. Bilo je i snažnijih i bržih i startnijih konkurenata između ostalog i ta Fiesta ST pa je uvek ukupan utisak bio slabiji od Renaulta sa napomenom da se bolje vozi, što može i ne mora išta da znači. Da budem do kraja pošten svaki od tih automobila je štrčao u nečemu za dlaku, verovatno teško primetnom običnom kupcu takvih automobila. Sa novim Renault ništa nije u uradio što nisu uradili konkurenti pre njega, a to je downsizing. Iste snage, startniji, brži od prethodnog, manje troši i odjednom ne valja. Možda jer su se drznuli da stave DSG menjač ili digitalni brzinomer? Ili 5. vrata, što isti taj AutoExpress navodi kao manu Fieste ST. :zbunjen: Čini mi se da je nekim RS puritancima Renault sružio sneška ( (c) Rakhil) :nemampojma: ... a se vremena menjaju.

Ja ne mogu da se otmem utisku da je tu mnogo više subjektivnog utiska auto-novinara, nego realnoj razlici. Ovako mi deluje kao naklapanja, a na osnovu brojki koje sam kačio ne mogu reći da je inferioran kako kaže AutoExpress, a moguće da nije u pravu ni Chris Harris kaže da je super... 100 ljudi, 100 ćudi, 100 žena 200 :sise:

Nama ostaje samo da čekamo dok se ne pojavi na ulici i neko ne proba auto. Znam da Dragan jedva čeka iako je iz AutoExpressa ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

@Floyd,
Ne, ne radi se o "starim dobrim vremenima". Clio III RS je i sada bolji HH od Clia IV RS.

@methane

Da se gledaju samo brojke, Opel bi bio referenca u hot hatchevima.
Naravno da su probe subjektivne, pogotovu su engleski testovi takvi. No, kada se skupi dovoljan broj istih utisaka, stiču se dovoljni uslovi da se to može usvojiti kao istina. U svakom slučaju se ne radi o naklapanjima.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni nisu jasni oni podaci o kočenju. Nemoguće da je tolika razlika ili ja nešto nisam dobro video.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Copy/paiste sa sajta. Možda sam se zeznuo pri tumbanju za chart u Excelu jer sam radio na brzinu :zbunjen:

Mada evo gledam i izgleda da nisam. ;)

@starac vujadin
Naravno ima nečega što se ne može predstaviti ciframa, samo sam u konkretnom primeru hteo da ilustrujem da nije baš kako piše u tekstu.

Nema ništa dok za neki skup ne obezbedimo sva tri, pa udri. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

methane.master napisao: Slika
Ja bih pre uzeo ovog plavog Aston Martina, nego clia. :kezo:

Inace i meni je clio 3 izgleda dosta agresivnije od cetvorke i verujem da je tacno ovo sto je starac napisao,
starac vujadin napisao: Clio je dobar auto, ali je CLio RS nedostojan zamena. Imao je težak zadatak da nasledi legendu, a i u Renaultu su se sami uplašili tog tereta, pa su napravili metroseksualni warm hatch koji je dobar i koji treba svakome da se svidi, ali nikoga posebno ne oduševljava.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Pa tek je ta "Aston" žešći promašaj. Fiesta je bila kud i kamo dopadljivija pre restilizacije.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

starac vujadin napisao:@Floyd,
Ne, ne radi se o "starim dobrim vremenima". Clio III RS je i sada bolji HH od Clia IV RS.
Jel je radjen neki uzbiljniji uporedni test?

Ne znam kako nisu bitne brojke...
Korisnikov avatar
nsam49
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 20:31

Post od nsam49 »

da ima prosirena krila kao 197 bio bi mnogo ozbiljniji. Meni jedino to fali
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Sad... mogli jesu, zašto nisu pretpostavljam da je iz istog razloga zbog kog ima 5 vrata, tj. trošak proizvodnje, pa ih sa te strane i razumem.
Širim haos!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Meni se bas svidja sto izgleda diskretno...
Clio 3 mi je previse "napaljeno" cuniran.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Uuuu, eto avionske nesreće ...
Odgovori