Hot hatch
Re: Hot hatch
Nidzo BMW 123d u M paketu bi zgazio mnoge prave HH na stazi, ali on po meni nikada ne moze biti HH, kao niti jedan dizelas. Jednostavno voznja u njima nije nista specijalno spram benzinaca nevezano za samu brzinu... Kada neko kaze da dizelas moze biti HH mislim da taj nikada nije provozao pravog HH...
Za ovakva kola je najmanje važno koje gorivo se sipa, ako su Nm i druge brojke dobro raspoređeni.
Dapače, meni lično mnogo češće benzinci ostave mlak subjektivan osećaj.
Tapatalk Pro
Dapače, meni lično mnogo češće benzinci ostave mlak subjektivan osećaj.
Tapatalk Pro
Koji konkretno? I u odnosu na koji auto?
Ma Nidzu mali udarilo sunce, pa mu se malo pojacao osecaj "mojjenajbolji" 
Sent from my HTC One using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Svi do jednog sa približno KS.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Pa je li poredis neki pravi HH sa nekim dizelom, ili sta? Zato me konkretno zanima ko sa kim, jedan primer...
Ne, poredim bilo koja dva slična automobila, slične klase i snage. I ovde je u pitanju dizel vs benzin pod haubom iste školjke - doduše nisu iste snage. Ovde ću stati da se rasprava ne pretvori u dizel vs benzin, jer je već krenulo u tu stranu i nije joj mesto u ovoj temi.
Moje mišljenje je i dalje da nije bitno koje gorivo se sipa u automobil, ako su performanse kako treba.
Moje mišljenje je i dalje da nije bitno koje gorivo se sipa u automobil, ako su performanse kako treba.
Pa daj jedan primer
I drugacije je kada poredis normalne benzince i dizele, i ove performans motore...

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Najsvežije, Astra 1.6T sa 170KS vs Octavia 2.0TDI sa 150KS - kao da Octavia ima 50 konja više, a ne 20 manje.
Stilo 1.2 16v sa 80KS i moj bivši Stilo 1.9 JTD sa 80KS, ne biste verovali kolika je razlika iako dizel ima brzinu manje. Dapače, i 1.4 16v sa 105KS subjektivno deluje za klasu sporiji, iako štoporica na pravcu kaže drugačije - na stazi bih se kladio na dizel.
Bravo 1.4T-jet sa 150KS vs Bravo 1.9 Multijet sa 150KS, dupe i oko.
BMW 116i vs 118d, razlika je baš ogromna.
Itd...
Stilo 1.2 16v sa 80KS i moj bivši Stilo 1.9 JTD sa 80KS, ne biste verovali kolika je razlika iako dizel ima brzinu manje. Dapače, i 1.4 16v sa 105KS subjektivno deluje za klasu sporiji, iako štoporica na pravcu kaže drugačije - na stazi bih se kladio na dizel.
Bravo 1.4T-jet sa 150KS vs Bravo 1.9 Multijet sa 150KS, dupe i oko.
BMW 116i vs 118d, razlika je baš ogromna.
Itd...
Nidzo ti si upravo krenuo na tu stranu jer ne poredis HH, vec neke benzince sa nekim dizelima. Ne moze dizel u klasi HHa ni priblizno doneti radosti i uzivanja nevezano na KS i Nm, upravo je izmedju svega ostalog i to njihova vrlina. Ja kapiram ljude koji voze dizele i svidja im se taj trip sa Nm, ali porediti ih sa nekim HH u kome je rasni benzinac nema mnogo smisla. Cak i Swift Sport moze mnogo vise radosti da donese od 2.0 dizela sa 170-180 KS...
Na stazi je veca zabava swift sport nego gti pravi.
Sve vreme zapravo pričam o dizelu u HH školjci i ne vidim u čemu bi bio problem? Radost donosi dobro vešanje, lagan auto, kočnice, direktan volan i što bolje raspoređeni Nm. Zvuk namerno ne spominjem, jer zvuk ne uništava ni dizel ni benzin, nego turbina.
Doduše, meni to najmanje smeta.

Koji je to dizel HH?
AAAA pa jes, H mu muzika