Eh sad, da si se baš redovno kupao aprila i maja, čisto mi zvuči neverovatno, osim ako nisi posebno otporan na hladnu vodu...

Par puta samo što me nije šlog strefio kad sam samo palac umočio u aprilu ili početkom maja.

Ja sam često u ta doba u Atini i jedino što vidim na plažama južno od Pireja u aprilu ili delimično i početkom maja su "plažači" koji hvataju boju ili igraju reketima i lopticama. Krajem maja već ume da bude kupanja za "hrabrije", za mene je još rano
Što se oktobra tiče, to je već sasvim ok mesec za kupanje. Skoro svakog oktobra sam se kupao sve do kraja meseca i to "rahat", voda lepo topla. Osim ako je baš neko loše vreme i prava jesen krene ranije.
Takođe, po meni, Lutraki nije nešto posebno poznat po hladnoj vodi. Korintski zaliv poznajem dosta dobro, jer sam i u Korintu dva puta godišnje, pa je kupanje juli,avgust,septembar i deo oktobra perfektno u celom delu na potezu od Lutrakija, preko Vrachati i dalje prema Kjatu. Tu "hladnoću" već i ja odlično podnosim, mada mrzim hladnu vodu za kupanje.
Kad se Korintski zaliv zagreje, dugo mu treba da se ohladi, pa se dešava da se pojave čitave kolinije spužvi koje se uglavnom zadržavaju u centralnom delu zaliva i ne dolaze do obala prečesto. Osim oko Patre i sa druge strane Nafpaktosa, tamo ume da ih baš bude ako je takva godina, dakle svakih nekoliko godina je baš najezda.
Sve u svemu sve od Atine pa južno je često mnogo prijatnije za kupanje i sezona kupanja duže traje a i pre počinje nego severnije. To važi naravno za ljubitelje tople vode, kad sam bio mlad, da bih očarao jednu devojčicu sa velikim kikama, skočio sam u tako hladnu vodu da sam se posle lečio dva meseca, plus mi je devojče otišlo sa jednim koji se nije usudio da skoči ..