Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Grčka

Post od Heinz »

2011. smo letovali u Lagomandra Beach hotelu, i ne bih rekao da je hotel ekstra. Imamo primedbe na hranu i na higijenu. Plaža je odlična, to stoji. Nema animacije za decu.
Mislim da Jakša može da preporuči Blue Dolphin Hotel u Metamorfozisu, ali bojim se da ni tamo nema mesta, odavno su rasprodali skoro sve.
Pokušaćemo ove godine sa apartmanima na Paradiso plaži u Neos Marmarasu, sa odlascima na okolne plaže tokom prepodneva. Sitonija je previša lepa da bi se ceo odmor proveo na jednoj plaži :)
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Na Pahis plazi na Tasosu sam bio prosle godine, u Filio apartmanima. Sami apartmani nisu nesto posebno, ali sve ostalo je bilo idealno (sem komaraca). Upravo tako nesto ponovo trazim. Fernomenalno bezbedno dvoriste u hladu, puno dece sa kojima se moja igraju i zabavljaju pa mene ostave na miru. Lepa plaza na koju se stupa iz dvorista, sa prirodnim hladom u nekim delovima i do vode. Nisam morao da bezim i da ih sklanjam sa sunca ni u jednom trenutku. Jedino za nabavku - mora kolima ali nista strasno, meni nije smetalo.

Vourvourou mi se cinio zanimljiv, mada imam neku odbojnost prema istocnim i severnim obalama. Magda na lagomandra plazi deluje bas ok.

Jel bio neko na Pilionu? Dole nize, istocno od Volosa.
kod
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 19:19

Post od kod »

Bax napisao:Planiram da idem do Atine za 10ak dan-a, sta mislite, hoce li biti kupanja u usputnim mestima, da li ima sanse da se more ugrejalo? Ja sam nesto odlucio da ce moci :)
ja sam se u atini i okolini kupao redovno (najmanje tri puta nedeljno) od aprila do kraja oktobra. tokom aprila, maja i oktobra najbolje je ici od 12 - 14h, kad je najtoplije. prosto nema veze kada ce more biti najhladnije, zavisi od struje i samog vremena. desavalo mi se da voda bude hladnija u julu nego u junu ! :D

mesto koje code kaze se zove vouliagmeni.

http://www.google.rs/search?hl=sr&site= ... 00&bih=608

loutraki je prelep ali voda je tamo UVEK hladnija. valjda je takva struja....
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Eh sad, da si se baš redovno kupao aprila i maja, čisto mi zvuči neverovatno, osim ako nisi posebno otporan na hladnu vodu... ;) Par puta samo što me nije šlog strefio kad sam samo palac umočio u aprilu ili početkom maja. :nesvest: Ja sam često u ta doba u Atini i jedino što vidim na plažama južno od Pireja u aprilu ili delimično i početkom maja su "plažači" koji hvataju boju ili igraju reketima i lopticama. Krajem maja već ume da bude kupanja za "hrabrije", za mene je još rano :nonono:

Što se oktobra tiče, to je već sasvim ok mesec za kupanje. Skoro svakog oktobra sam se kupao sve do kraja meseca i to "rahat", voda lepo topla. Osim ako je baš neko loše vreme i prava jesen krene ranije.

Takođe, po meni, Lutraki nije nešto posebno poznat po hladnoj vodi. Korintski zaliv poznajem dosta dobro, jer sam i u Korintu dva puta godišnje, pa je kupanje juli,avgust,septembar i deo oktobra perfektno u celom delu na potezu od Lutrakija, preko Vrachati i dalje prema Kjatu. Tu "hladnoću" već i ja odlično podnosim, mada mrzim hladnu vodu za kupanje. :kuku:
Kad se Korintski zaliv zagreje, dugo mu treba da se ohladi, pa se dešava da se pojave čitave kolinije spužvi koje se uglavnom zadržavaju u centralnom delu zaliva i ne dolaze do obala prečesto. Osim oko Patre i sa druge strane Nafpaktosa, tamo ume da ih baš bude ako je takva godina, dakle svakih nekoliko godina je baš najezda.

Sve u svemu sve od Atine pa južno je često mnogo prijatnije za kupanje i sezona kupanja duže traje a i pre počinje nego severnije. To važi naravno za ljubitelje tople vode, kad sam bio mlad, da bih očarao jednu devojčicu sa velikim kikama, skočio sam u tako hladnu vodu da sam se posle lečio dva meseca, plus mi je devojče otišlo sa jednim koji se nije usudio da skoči .. :(
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
kod
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 19:19

Post od kod »

ja volim hladniju vodu i meni prija. bio sam "zimski" kupac, plivao sam u moru tokom cele godine, cak i 1. januara... to je sve ipak bilo neredovno, dok sam od aprila do oktobra imao stalni tempo. :P nikada nisam voleo da se kupam tamo gde je voda preterano topla, npr. u prcnju.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Hvala na iskustvima, vec nekoliko nedelja su temperature preko 25 stepeni, nadam se da cu biti lucky :)

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

U Atini je jako vruce, usijano.
Kupao sam se svaki dan do sada. Ali tek danas je voda na nekom nivou koji je za mene prijatan, tj oseca se blagi porast temp tokom ovih par dana .. .

Sent from my ZTE-SKATE
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Bax jesi li poneo bajk da mu ga das malo po pedali :)
Slika
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Kakva su iskustva za hotel Porto Koufo http://www.booking.com/hotel/gr/porto-k ... 4d5;dcid=2.
Video sam da je Texonja zadovoljan, da li je još neko bio ili prolazio. Planiram na 6-7 dana u junu, to mi je prvi pik. Na slikama deluje jako dobro, a ima i odlične komentare na Booking-u. Dvoje relativno mladih (ja 40 ona 30 :D), bez dece :D
Šta još može da se obiđe u tom delu Sitonije, vidim da je do Sartija 26 km.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Satro sam se od bajsa, vozili smo ralno oko 40 km svaki dan.
Ali je Atina operisana od biciklista.
Bas nije grad za to, cak veliku potezi u obalskom delu nemaju nikakve staze.

Sinoc mi je bila gotiva, posle voznje do Akropolja, i kasnije do luke Pireus, predvece smo overili neku super plazu, isplivali se u sumrak, i posle na Fix grcku pivdzanu....

Al sto im je vruce pa ono je pakleno, samo predvece moze normalno da se vozi, tokom dana mora 1l vode na po sata...
Sent from my ZTE-SKATE
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ocigledno sam si dao odgovor zasto ne voze, zbog vrucine!
Slika
Tibor021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:43
Garaža: Škoda Fabia 1,2/51 kW

Post od Tibor021 »

Planiram u junu da iz Vrasne idem za Kalamitsi. Ima li neko iskustva o tome koji je pravac najbolji, a da se ne ide do Soluna. Via Michelin predlaže preko Poligirosa, a Nokia Here ima tri varijante istočnije od tog pravca.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Kojim god da odes, Kalamitsi je odlican za opustanje daleko od sveta. I konacno plaza gde nije plicak 50 m nego kao na jadranu :grin:

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk 2
Tibor021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:43
Garaža: Škoda Fabia 1,2/51 kW

Post od Tibor021 »

Kalamitsi mi je prirastao za srce još prošle godine, kada smo tamo proveli 15 dana u septembru. zato idemo ponovo ove godine, isto na 10 dana. Uz to, u junu ćemo biti u Vrasni, pa razmišljamo da "trknemo" do Kalamitsija na par dana - pitanje je samo kuda, obzirom da nemamo iskustva za celu deonicu. Znam kako je do Stagire odnosno Jerisosa, ali ne znam kako je preko Halkidika do Sitonije.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Od 18.05 do 1.06 besplatan smestaj na Tasosu...pa ko uspe da se organizuje :)

http://nikana.gr/index.php?option=com_c ... 21&lang=sr
Odgovori