Evo mslopre sam išao da overim knjižicu (besmislenost1) i dočekao me je lokalni Torbica kome sam morao da odnesem uplatnice za svaki mesec (besmislenost 2) koje on uhefta žustrim potezom heftalice i baci na gomilu. Interesantno ima bar-kod čitač kojim očita knjižicu, a onda rukom upiše datum i lupi štambilj. Sreća pa nisam naleteo na moj alter-ego, Čvarkova koji lupa štambilj samo u belim rukavicama koje često zaboravi kad sa Žikom pelcuje kokoške. Tada nema pečata u knjižici.
Zaboravih, revnosni državni službenik je u vreme mog dolaska bio polučasovnoj pauzi od 55min.
Napredno u PM. Pozivam te holsndjane da se menjamo. Prihvatam i uslov da tamo u NL moram da nisim helanke.
Sent using Tapatalk
Poslednja izmena od methane.master u 26 Avg 2014, 14:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Pa zar mozes samo stan da iznajmis u Parizu za 1600 - da je iole normalan?
Napredno u PM. Pozivam te holsndjane da se menjamo. Prihvatam i uslov da tamo u NL moram da nisim helanke
Moze, evo meni cvrkucu u zamenu za 3800Eur-a godisnje za malo bolje polise (a jos toliko otprilike ide preko poreskog).. a svuda participacija koja je skuplja nego u BGu odlazak kod privatnika. Mada nije da se bunim, da mi ne odgovara ne bi bio ovde (za sada )
Poslednja izmena od ljuba u 26 Avg 2014, 14:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Jednosoban stan koji u BG-u košta 150-200e mesečno u Parizu košta 800-1000. Može i za manje ali ne znam ko bi normalan mogao da živi u takvim delovima grada...
Zdravstveno se plaća posle neto plate, porez isto, osiguranje za auto skuplje, prevoz skuplji, parking se svuda plaća i skuplji je, usluge skuplje...
Uroš S. napisao: Takođe mi je čudno da će da forsiraju naplatu iz ovog kruga dužnika jer je prosečan njihov glasač upravo onaj koji ne plaća struju a potroši u kafani 100 eura za veče, vozi 3.0 benzin na invalida i kupuje polovne gume i ne radi veliki servis jer švabo je to.
Srbija je u prednosti u tome sto su ovde ljudi nazalost navikli da nemaju mnogo para i da je sve propalo itd. tako da kad kod nas krene malo bolje to je super, ali i kad je ovakvo ljudi su opet navikli nekako i snalaze se dok na zapadu su uglavnom navikli na dobro, pa kad kod njih krene malo lose itd onda nastane mnogo veci problem jer je sve skuplje, ljudi nisu navikli itd.
M.M. jel imaš nekog bliskog ili pouzdanog (objektivnog) da živi van BGa?
Ja kao neko iz sredine iz koje imam dosta društva, koje se preselilo u BG iz Šapca, mogu da tvrdim da bi 90% ljudi odavde BG proglasilo drugom državom za život. Plus, Šabac i nije toliko zaostao grad koliko su neki drugi...
Iz prve ruke mogu da ti kažem da kvalitetnije živiš u BG sa 600e nego u Parizu sa 1600.
S tim da procentualno više ljudi u Parizu ima preko 1600 EUR mesečno nego što ima ljudi u Beogradu sa primanjima preko 600 EUR mesečno. U krajnjoj liniji, ne lomi se pola planete da dođe u Beograd da živi (i radi), nego u Pariz. Kakav god on bio...
Zmaj_pa napisao:Dusane Wiena je jeftina nego tebe uhvatilo neko fensi društvo. ...pa si u zabludi
Pricam iskljucivo o cenama u supermarketima sto je lako uporediti. Tipa, voce, povrce, hleb, meso i ostale namirnice, od prilike pa je duplo skuplje u poredjenju sa Beogradom.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Iz prve ruke mogu da ti kažem da kvalitetnije živiš u BG sa 600e nego u Parizu sa 1600.
S tim da procentualno više ljudi u Parizu ima preko 1600 EUR mesečno nego što ima ljudi u Beogradu sa primanjima preko 600 EUR mesečno. U krajnjoj liniji, ne lomi se pola planete da dođe u Beograd da živi (i radi), nego u Pariz. Kakav god on bio...
Ne bih da se frljam procentima jer nisam upućen ali 1600e neto je prilično dobra plata za Pariz... toliko ima master ekonomije prvih 2-3 godine u banci... minimalac je 1100 mada Bugari, Rumuni i Poljaci često pristaju da rade za manje od minimalca.