Izvinjavam se što kasnim sa odgovorima. Ceo dan pratim sa mobilnog, a nije baš zgodno kada je puno poruka i treba da se radi višestruki quote.
fq400 napisao:
Ako si mislio na Srbiju, mislim da može dosta dugo, pošto se nikad neće toliko urušiti, uvek će biti nekog izlaza. Realno, Srbija je ipak društvo kom nije mnogo potrebno, uvek će se za toliko naći negde. Da nije tako, odavno bi se već urušilo posle svega što se izdešavalo, to je naravno samo moje mišljenje.
I ja dolazim do sličnog zaključka, jer je primera bilo puno. Od kraja 70-ih godina, dakle koliko pamtim, mislim da je naša zemlja (SFRJ, kasnije Srbija) bankrotirala jedno 3 puta, s tim što to nikada nije bilo rečeno, ali de facto se desilo. Uvek se prikrpilo i užicalo i tako u krug.
Floyd napisao:Svakako naprednija od unutrašnjosti
Iz prve ruke mogu da ti kažem da kvalitetnije živiš u BG sa 600e nego u Parizu sa 1600.
Verujem, mada mislim da ipak poređenje nije adekvatno, Pariz koji nesumljivo jedan od svetskih centara, i trećerazredne predstolnice, trećerazredne zemlje, a i paritet 1600:600€ nije baš najadekvatniji. 600€ je i u BG jako dobra plata, a 1600 u Parizu je daleko od toga.
AcaKayak napisao:M.M. jel imaš nekog bliskog ili pouzdanog (objektivnog) da živi van BGa?
Ja kao neko iz sredine iz koje imam dosta društva, koje se preselilo u BG iz Šapca, mogu da tvrdim da bi 90% ljudi odavde BG proglasilo drugom državom za život. Plus, Šabac i nije toliko zaostao grad koliko su neki drugi...
Nemam, ali naravno znam da je lošije. Nažalost. Ono što hoću da kažem da kad se kaže da je BGD napredniji, vrlo relativna stvar i zavisi na šta se misli. Evo i u naprednom BG sam se zezao za banalnu stvar i izgubio i živce i vreme.
Oko relacije BG - "provincija", može da se napiše zasebna tema sa par stotina stranica. To je sindrom u svakoj zemlji u kojoj se stvori ogroman centar i relativno infrastruktura u ostatku. Nažalost ne mogu se otrgnuti utisku da
makar neki od manjih gradova bi mogli puno da urade i poprave, kada malo manje gledali kako je u BG i kako odande "duva", a malo više se okrenuli sami sebi. Opet, nažalost naš sindrom, o kom je još Nušić pisao.
Geza napisao:Ako neko bude saznao cenu jabuka u Rusiji neka javi. Odavde su poslate za 60 dinara.
Ovih dana ću da se sretnem sa nekim rođacima iz Moskve, pa ću da pitam, ali tamo su cene nenormalne.