Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dragvorl »

Kod mene u kraju jedan covek koji je ostao bez ruke samoinicijativno sredjuje ono sto drugi bacaju okolo. :ccc: Strasno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Dobro je da je brasno, sta bi da su kondomi.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ili WC papir :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Brises rukom
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/12 ... a-hrvatima

PARKING SERVIS MUĆKE: Evo kako smo godinama Hrvatima plaćali procenat od SMS-a i održavanje softvera! (FOTO) Za punih osam godina, od 2003. do 2013. firmi "RAO" plaćeno je 150 miliona dinara za održavanje. Zatim je potpisan ugovor s firmom "KOMPLUS" koja je bila zadužena za SMS servis. Članom 6. ovog ugovora koji je potpisan 19.11. 2003. predviđa se da će pomenuta firma dobijati čak 10 odsto neto cene od svake SMS poruke, uvećano za porez na promet!
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

B92: Intervju sa direktorom Balkanološkog instituta SANU, istoričarem i diplomatom Dušanom T. Batakovićem.

http://www.b92.net/info/intervju/index. ... _id=895056

(parafraziram deo jedne rečenice): "u istoriji nikad nismo pali toliko nisko kao danas".
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Meni i ti likovi iz sanu deluju kao i ostali političari, skupljaju neke poene i često nisu obavešteni.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Slažem se. Što se konkretnog čoveka tiče, ovo o čemu sada priča mu nije puno smetalo kada je bio deo te priče, savetnik, ambasador i sl. ali bože moj, tako uobičajeno kod nas.
Širim haos!
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

nikaragva napisao:Meni i ti likovi iz sanu deluju kao i ostali političari, skupljaju neke poene i često nisu obavešteni.
Zanemarimo činjenicu da je član Srpske Kraljevske Akademije :) i da je bio ambasador. Sve što piše u tekstu je tačno.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Nema nedoslednosti u tome što je bio deo sistema, a sada je kritičan. Neki ljudi imaju potrebu da učestvuju i menjaju društvene okolnosti...nekad uspeju, nekad ne uspeju pa se povuku, razočaraju, itd. On je bio pozvan kao stručnjak za Kosovo da bude savetnik Tadića, pa je zbog toga učestvovao u pregovorima, a njegov background je takav da je bio pogodan za ambasadora. Mi trenutno nemamo ambasadora u SAD, Nemačkoj, Kini...i još dvadesetak zemalja što je neviđen faul.
Pored toga, sadašnji režim nije isti kao i prošli, pa on kao deo prošlog establišmenta može da bude kritičan bez zazora prema novoj vlasti.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Procitah tekst. Ne bih isao u detalje, ali ovakvih oratora smo imali previse u zadnjih 20 godina.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Pa i nismo nažalost...ili smo imali novokomponovane nacionaliste uronjene u nekakve teorije zavere. lažno kurčevite i bez ikakvog intelektulanog backgrounda i nasuprot njima "novosrbijanace" apologetski naklonjenih svemu što se kaže sa zapada koji se stide i da kažu da su iz Srbije. Između ta dva pola, vrlo je malo intelektualaca kao što je Bataković koji odslikava jednu nacionalno orijentiaciju ili Srbijanku Turajlić koja zastupa moderni socijalizam, ali oboje imaju intelektualnu vertikalu i spremni su da kritikuju i pojave i iz njihovog okruženja i da sagledavaju stvari iz šire perspektive.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Pa i jesmo nazalost... Sve sto nam je servirano par decenija je prica o nacionalnim interesima zavijena u ovu ili onu oblandu. Ja vec odavno na to ne reagujem: dok intelektualci ne krenu u pricu o gledanju svog interesa na nivou pojedinca a ne nacije, ne interesuju me intelektualno. Nije da ne treba imati Batakovica na meniju, problem je kad imas Batakovice i samo Batakovice 20 godina, ja bih sad malo da odmorim.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ok, tebi ne prija nacionalna, "desničarska" priča u svakom smislu i to je legitimno. Ja samo kažem da tu ima velike razlike, kao i u među onima čija ti priča leži. Nije isto Dragoš Kalajić (npr.) i Bataković, kao što nije isto Biljana Srbljanović (npr.) i Srbijanka Turajlić.
Odgovori