Ja sam sa Octaviom 4x4 imao osećaj da mogu uz masnu banderu da se popnem. Dosta pumpi je u maleru, pa se na zadnje točkove ne prenosi dovoljno snage. Treba i to proveriti.
Na koliko se menja ulje u haldexu? Auto ima na satu 41k km i na jace dodavanje gasa dok je menjac u S imam utisak da prednji tockovi okrenu i do dva kruga dok spoji kbacilo haldexa.
Pa zavisi od stila vožnje i da li je otvoreno ili uglavnom grad. Mogao bi sad da odradiš zamenu. 1L ulja (ide oko 0.65-0.75), filter, gumice haldexa i šrafovi.
Ja danas popodne iz G.Milanovca ibarskom, pa na obilaznicu do blokova. Oko 5 je već krenuo haos, ali više zbog vozača nego zbog putara. Oko 10 krenuh nazad i ono je jezivo, ali ovaj put zbog putara. Ja sam obilazncom bukvalno trasirao kroz nekih 5cm sigurno. A duž ibarske 4 auta videh izletela i ostavljena, 3 su u tom trenutku kad sam prolazio izvlačili. Ima snega baš dosta po putu, ima doduse i vozača svakakvih...
dag81 napisao: 07 Jan 2026, 20:00
Sale kako Matadorke Nordica?
Bas mi ih hvale sad po ovom snegu.
Ponašaju se odlično, stvarno nemam zamerki (iako im je ovo već četvrta zima). Svuda izlazim lako iz neočišćenih mesta, nigde nisam proklizavao, drže pravac odlično pri skretanjima kao i pri normalnim putnim brzinama na slabo očišćenim deonicama. Bez problema sam ulazio i u povisok sneg na uskim putevima da se mimoiđem sa drugim automobilima. Sve u svemu - jako sam zadovoljan.
schonenk napisao: 08 Jan 2026, 09:07
Ako drze pravac pri skretanju onda si u problemu
Nisam se dobro izrazio - drže putanju u koju sam ušao, nema zanošenja i proklizavanja. Auto ide maltene kao po šinama, kao da snega i nema, ulivaju poverenje.
Bax napisao: 08 Jan 2026, 09:10
Ma tu je stvar prosta, pali li se ABS, ako se pali, onda gube trakciju.
Još nijednom ove zime nisam doživeo da se ABS aktivira.
Moram i da se ogradim - sve opisano je bilo po ravnom terenu, moraću da odem negde gde ima uzbrdica i nizbrdica pa da vidimo. Otkako je pao ovaj sneg nisam otišao čak ni do Popovice (a tamo ima gde da se testira). Moraću otići danas...