Inače, imam osećaj da je nekako Grčka baš najebala sa koronom, nije mi jasno baš zašto (3-4x više mrtvih nego kod nas, po 800 ljudi na respiratorima, a imaju oko 50% više populacije od nas npr).
Naši lažu verujem, ali onda svi lažu...
Drago mi je da ima ljudi koji kriticki razmisljaju, evo za tebe zanimljivo stivo...
Ugrubo, +2000 mrtvih pacijenata i 10 mrtvih lekara mesečno, mart-mart.
Stravično kad se tako predstavi, zar ne, iz zvaničnih javno dostupnih podataka sajta Zavoda za statistiku? Više nego u ratovima 90tih, kad se uproseči po mesecima.
Cherokee napisao: 07 Maj 2021, 19:41
Da li je neko radio PCR test u Higijenskom zavodu u NS na zahtev, za putovanje?
Zanima me za koliko budu rezultati i kako se mogu rezultati preuzeti?
Da odgovorim samom sebi:
Odradio sam u subotu test za putovanje nazad u Nemacku u Higijenskom zavodu u NS (imaju 2 kontejnera za testiranje u dvoristu, ulaz nije iz Futoske vec iz Rudjera Boskovica).
Termin sam zakazao preko e-uprave, ali kako sam skontao niti iko kontrolise da li imas termin zakazan ni za kad si zakazan - poenta je doci stati u red i to je to.
Odradio sam test u 9 ujutru, rezultati su bili sutradan - dobio sam SMS u 4 ujutru da su mi rezultati gotovi i da ih mogu skinuti sa e-zdravlje portala, medjutim ja sam otisao i pokupio ih u Higijenskom (rade svaki dan od 7h).
Inače, imam osećaj da je nekako Grčka baš najebala sa koronom, nije mi jasno baš zašto (3-4x više mrtvih nego kod nas, po 800 ljudi na respiratorima, a imaju oko 50% više populacije od nas npr).
Naši lažu verujem, ali onda svi lažu...
Nema ni indicija a ni dokaza da su Grci lagali. Život ovde košta malo više nego kod nas... ili barem kako smo do sada pokazali.
Cini mi se da drzava prebrzo popusta mere, vec su najavljene moguce svadbe i ostala okupljanja od juna meseca. Mislim da nismo puno naucili od prosle godine.
Pa realno, do sad niko više ne može da kaže “nisu mi dali da se vakcinišem a otvaraju sve”, mora da bude malo i lične odgovornosti a ne da država bude kriva za sve.
Ne brinem se za exit, tamo dolaze odgovorni ljudi. Oni se sami vakcinisu i piju vitamine
Krajnje neodgovorno. Ne bi me zacudilo da krajem godine svi zive normalno, a mi budemo i dalje zakljucani i u nekom "piku".
Trebao sam da ti slikam centar Beograda od danas, ovde već sad sve izgleda normalno. Kafići puni, centar pun.
Ovih dana je i Fest, idemo svaki dan na po neki film... Budu po 2-3 mesta prazna između gledalaca, moraju naravno maske i dok traje film, ali ipak se odvija veliki filmski festival.
Video sam. Znam ljude koji su prelezali koronu, vakcinisali se ali u toku svega toga su i dalje izlazili i bancili. Gde? Kako? Nije me zanimalo ali neverovatno ponasanje. Em si bio zarazen ili neko od tvojih ali kao izlazak ne sme da trpi. Ljudi bas nisu bazdareni. Najsmesnije od svega je sto pljuju antivaksere ili barem skeptike i, potpuno se slazu da im treba ukinuti zdrvstvenu pomoc.
Trebalo bi da sad može da se sve normalizuje, leto će biti mirno, a šta će biti najesen, niko živi ne može da pretpostavi. Ja sam optimista da nikad neće da se ponovi šta je bilo, bar ne sa ovim virusom.
Traže li naši i dalje PCR testove za povratak nazad u zemlju? Kolega treba da ide za Hrvatsku ali ga brine povratak. Nije vakcinisan jer je preležao Covid. Kaže i da ima neki dokaz da je preležao.